Cate Blanchett’li Manifesto’dan Muhteşem Karakter Afişleri Yayınlandı!

Julian Rosefeldt’in başlangıçta bir art enstalasyonu olarak başlayan çalışması, her bir bölümün birleştirilmesiyle uzun metraj bir filme dönüştürüldü. Cate Blanchett’in 13 farklı karaktere hayat vererek Komünist Manifesto’dan Jim Jarmusch’ın Film Yapımının Altın Kuralları söylemine kadar birbirinden farklı manifestoları izleyiciyle buluşturuyor.

Canlandırdığı her karaktere adeta kişisel imzasını atan Cate Blanchett’in canlandırdığı karakterlere yakından bakmak isterseniz, filmin yayınlanan birbirinden başarılı afişlere bir göz atabilirsiniz.

Manifesto’dan Muhteşem Karakter Afişleri

     

Filmde toplamda 13, sınırları çok belirgin bir biçimde çizilmiş, arketip görürüz. Bu arketipler karikatürize edilme yanılgısından kaçınılarak belirli tipler halinde izleyiciye sunuluyor. Cate Blanchett bir öğretmen olarak karşımıza çıktığında dış görünüşü tam bir öğretmen havasındayken, bir haber spikeri olarak izleyiciyle buluştuğunda ise en bilindik spiker tavırlarıyla oyunculuğunu gerçekleştiriyor. Bu tipolojik yaklaşım filmin absürd tavrına tuhaf bir şekilde bir yenisini daha eklerken bir yandan da inandırıcı ve tanıdık bir havaya bürünebiliyor. Filmde bütün karakterler ait oldukları alt kültürlerin -dış görünüş bakımından- tüm özelliklerini taşıyacak şekilde yaratılıyor. Bu noktada kendisini en farklı ve aykırı görebilecek olan karakterlerin bile içinden çıktıkları alt kültürün birebir kopyası olmaktan öteye gidemediği gerçeği de bir yandan vurgulanarak, modern dünyanın tektipleştiren yapısına atıfta bulunuyor. Her bir karakter Cate Blanchett tarafından öylesine mükemmel bir şekilde canlandırılıyor ki, 13 rol için de kendisine ayrı ayrı hayran kalmamak elde değil.

Kaynak: internetsihirbazi.com

hakkında Fatih Bıyıklı

Ayrıca Kontrol Et

Şile’de Yeniden Açık Hava Sinema Geceleri

Şile Belediyesi bir süredir ara verdiği açık hava sinema geceleri ile nostalji defterini yeniden açtı. …

‘Karınca’ Filminin Galası Yapıldı

Yönetmenliğini Nazif Tunç’un yaptığı “karınca” adlı filmin galası Esenler Belediyesi tarafından Kadir Topbaş Kültür Merkezinde …

Game of Thrones Bölümlerinin Göz Gözü Görmeyecek Kadar Karanlık Olmasının Sebebi

Game of Thrones dizisinde ekranın yeterince aydınlık olmamasından insanlar şikayetçi. Bu duruma yapımcıların bir açıklaması …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir