Telefonundan Ahlaksız Görüntüler Çıkan Furkan Vakfı Üyesinden “Virüs” Savunması

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na yapılan operasyonda gözaltına alınıp cep telefonunda cinsel içerikli görüntüler çıktığı için de tutuklanan zanlının ifadesinde “evet telefonumda çocuk cinsel içerikli görüntüleri var ama virüs bulaştı” dediği öğrenildi.

28 KİŞİ GÖZALTINDA

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, “vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü” iddiasıyla Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı yönetici ile sorumlularının aralarında yer aldığı 28 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 30 Ocak’ta Adana, Niğde ve Elazığ’da 33 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda ilk etapta kurucu başkan Alparslan Kuytul’un da aralarında bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

6 KİŞİ EV HAPSİNDE

Dün Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüphelilerden vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul ile Taha Yasin D., İdris B., Erol A. ve Ali A. tutuklandı, 6 kişiye ev hapsi geri kalan zanlılara ise adli kontrol kararı uygulandı.

AHLAKSIZ GÖRÜNTÜLER YÜZÜNDEN TUTUKLANDI

Örgütte vakfın sosyal medya işiyle uğraşan ve tutuklanan 5 kişi arasında yer alan İdris B.’nin incelenen cep telefonunda ise çok sayıda cinsel içerikli görüntüler çıktığı öğrenildi. Bu nedenle İdris B. hem örgüt üyeliğinden hem de “müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak” suçundan tutuklandı.

“ÇEKİN ÇEKİN YAKIŞIKLI ÇEKİN AĞABEYİNİZİ”

İdris B. adliyeye girerken kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına da gülerek, “Çekin çekin yakışıklı çekin ağabeyinizi. Çekin babanızı yakışıklı çekin gençler” diye seslenmesi dikkat çekmişti.

“VİRÜS BULAŞTI, BEN İNDİRMEDİM”

İdris B.’nin cep telefonunda cinsel içerikli görüntüler çıkınca, ifadesinde cep telefonunun kendisine ait olduğunu belirterek, “Evet telefonumda görüntüler var. Ancak benim telefonuma virüs bulaştı. Cinsel içerikli görüntüleri ben indirmedim. Virüs bulaştığı için kendiliğinden inmiş. Operasyon olmasaydı ben de telefonumu tamire götürecektim” dediği öğrenildi.

hakkında Fatih Bıyıklı

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir