Bir Başkadır Karadeniz

Yeşilin en güzel renkleri, doğanın kendi içinde bölümlere ayrıldığı, huzurun ve ruhun dinlendiği yerdir Karadeniz.
Karadeniz, yaylası, havası, deresi, dağı ve taşı ile bir bütündür. Ormanların en vahşi görüntüsü, yolların bakir kaldığı, dağların ağladığı yerdir Karadeniz. Yüksek rakımı, deniz seviyesi, temiz havasıyla içtiğiniz her su damlasında tadarsınız lezzeti. Dağlarda kuzuları, ormanda kuş sesleri ile yolunuza devam ederken, bir sonraki muhteşemliği sabırsızlıkla beklersiniz. Bitmesini hiç arzu etmediğiniz gidişlerdedir mutluluk, görmekten bıkmadığınız sisli yollarında karamsarlıktan eser hissetmeden. Dağ evleri, baraka yapılarında saklıdır tüm geçmişi. Ufak göletleri, dağın içinde doğal gölleri, çiçekleri ve gökkuşağını görmenin müthiş hazını yaşamaktır Karadeniz.
Karadeniz, sizi dünyanızdan alıp, kendi içine çeker hiç farkında bile olmazınız. Dünyanın yedi harikası neredeyse solda sıfır kalır, harikalar diyarında tura benzer düşleriniz. Huzurun rengi sarar tüm benliğinizi, yeryüzünün cennetini damarlarınızda hissedersiniz. Kötülüklerden uzak, içinizde kopan fırtınaların dizginlenmesi, yaşamın hareketliliği içindedir tüm sessizliği. Yardımın, dayanışmanın, misafirperverliğin adresidir dağ kokulu kırsallar. Her bakışınıza hüznün tacını takarsınız. Denizin mavisi hırçın dalgalarda saklıdır, sarıp sarmalar duygularınızı, nefes almakta güçlük çeker, hıçkırıkları içinizde hissedersiniz.
Bir başkadır Karadeniz, saatlerce yazmak, anlatmak ve yaşamak isteği hep içinizde olur, ilham kaynağıdır adeta. Doğanın şefkatli kolları arasında kaybolurcasına yürümek istersiniz sonsuzlukta kaybolmadan. Güç alırsınız imkansızlığı gördükçe, gözleriniz kalbinize hükmeder, cesaret timsali kesilirsiniz.
İşte böyledir güzel Karadeniz, renkleri ayrı, hisleri ayrı, doğası ayrı, deresi, tepesi, denizi hep ayrıdır. Her bakışın anlamı farklı, her hissin duygusu ayrıdır oralarda. Görmek, hissetmek, yaşamak isteyenler için Karadenizin kolları hep açıktır.

?
?
karadeniz
?

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şarlatan Değil de Nedir?

Şarlatan · taklagiller familyasının bir üyesi diye geçer ekşi sözlükte. Yani halk arasında taklaya getirmek denir …

Adalet Tecelli Eder

Küçük bir kasaba ve kendi halinde yaşayan bir toplumda sürprizler eksik olmuyor. Herkesi etkileyen ve …

Küçük Hesap Büyük Sorun

İnsanlığımızı mı kaybediyoruz. Değişen ve globalleşen dünyada insan olma vasfını unutuyor muyuz, Çıkarlarımız söz konusu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir