Cumhuriyet! 95. Yılın Kutlu Olsun

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ilk olarak, 28 Ekim Pazar günü Belediye Meydanı Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni ile başladı. Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, Garnizon Komutanı Ali Beşir ve Belediye Başkanı Can Tabakoğlu’nun anıta çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal marşının söylenmesinin ardından sona erdi.

29 Ekim günü saat 09:00’da Kaymakamlıkta tüm kamu ver kurumların, siyasi partilerin ve muhtarların kutlamalarını Kaymakam İbrahim Süha Karaboran makamında kabul etti.

Ardından Tören Şile stadında saat 10.’00da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından

Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı halkı ve öğrencileri selamlaması ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Kaymakam İbrahim Süha Karaboran; Aziz milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimizin 95.kuruluş yıldönümü hepimize kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk yorgun ve yoksul düşmüş bir imparatorluğun içinden yeni bir devlet kurulmasına önderlik etmiş ve 19. Yüzyıldan beri süre gelen modernleşme sürecini Cumhuriyete taşımıştır. Atatürk’ün “benim en eserim” dediği CUMHURİYET gerçek bir destandır. Ve biliyoruz ki sayfalarında bütün bir milletin nabzı çarpmayan destanlar gelecek nesillere asla aktarılamaz. Peki nedir Cumhuriyet: Cumhuriyet devletle milletin kucaklaşması ve millet iradesinin kayıtsız şartsız hakimiyetidir. Cumhuriyet; ırk, dil, din, inanç ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin her Türk vatandaşının ortak varlığıdır. Cumhuriyet sadece bir yönetim biçimi değil, aynı zmanda bir çağdaşlaşma hamlesidir. Cumhuriyet; vatandaşlarını daha müreffeh, daha demokratik, daha aydınlık, daha hür ve daha özgür yarınlara taşıma gayretidir. Nihayet Cumhuriyet; eşitliktir, özgürlüktür, uygarlıktır, bir medeniyet mücadelesidir ve insan haysiyetini her şeyin üzerinde tutmaktır” dedi.

Öğrencilerin Cumhuriyetle ilgili şiirlerini okumalarının ardından gösteriler yapıldı ve dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Program okulların resmi geçidi ile son buldu.

Cumhuriyet kutlu olsun
95. yıl kutlu olsun

kaymakamlık tebrik kabul

95. yıl

Ödül töreni

öğrenci geçiş

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir