Durmuş Gümüş Güven Tazeledi

Yoğun katılımla gerçekleştirilen Şile Ordulular Genel Kurulu Kongresinde,  Durmuş Gümüş’le devam kararı aldı. Gümüş ikinci kez başkanlık koltuğuna oturdu.

Şile Kültür Merkezi Nikah Sarayında gerçekleştirilen genel kurulda, tek listeyle başkanlığa aday olan  Durmuş Gümüş güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Kongreye; İlçe Garnizon Komutanı Hava Savunma Kıdemli Albay Ali Beşir, Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı İlhan Ocaklı, MHP İlçe Başkanı Mustafa Pıçak, Siyasi prti temsilcileri, STK başkanları, belediye başkan aday adayları, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Programı sunan Mehmet Yılmaz, ilk olarak kongre divan heyetini oylamaya sunarak divan Başkanlığına Hüseyin Genç, yardımcıları Ahmet Yerişenoğlu ve Mahmut Kartal divan heyetine seçildi.

Program kongre ve gündem maddeleri oylandıktan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından dernek başkanları ve son yönetimin faaliyetleri konulu sine vizyon gösterisi sunuldu.

Faaliyet raporu Zihni Toygar tarafından hesap raporlarını Ahmet Yılmaz tarafından okundu. Oylamaya sunularak oy birliği ile kabul edildi.

AMACIMIZ ÇITAYI BİRAZ DAHA YÜKSELTMEKTİ

Oylamaların kabulünün ardından Dernek Başkanı Durmuş Gümüş yaptığı konuşmada, öncelikle tüm davetlilere kongreye katıldıklarından dolayı teşekkür etti. Konuşmasını şöyle sürüdürdü; “Bu kürsüden baktığımda böyle bir kalabalığı görünce duygulanmamak mümkün değil.  Bizleri onurlandırıyor aynı zamanda. Her zaman söylediğim gibi dernekçilik gönül işidir. Sizlerinde slayt gösterisinde seyrettiğiniz gibi ben ilk olarak derneğimizin kurucusu ve yakın zamanda kaybettiğimiz rahmetli Mahir Hançer kurucu başkanımıza ve tüm diğer başkanlara bu derneğe emek veren herkese gönülden teşekkür ediyorum. Bizlerin tek amacı göreve geldiğimizden bu yana çıtayı biraz daha yükseltmekti. Bunu başarabildiysek ne mutlu bizlere ki bugünkü teveccüh onu gösteriyor. Dernekçilik, doğduğun yer ile doyduğun yeri entegre edebilmektir. Dernekçilik deyince aklımıza yardımlaşma, fastalıkta, sağlıkta, iyi günde, kötü günde bir arada olmak, yaşadığın yere  entegresini sağlayabilmek ve  sahip çıkabilmektir.  Bizler ivil toplum olarak yaşadığımız yerde gereken hassasiyeti göstermeye çalışıyoruz. Bunun için de daha çok çalışacağımızı biliyor ve ona inanıyoruz. Bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen belediye başkanımız, Garnizon komutanım, siyasi partilerimiz hepsine tekrar huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Birde tabiiki merhum kurucu başkanımızdan buyana gerek yöneticilerimize, gerekse tüm üyelerimize verdikleri desteklerden ve katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizler göreve geldiğimizden bu yana bir olmayı, birlik olmayı başardık. Bir olursak ve birlik olursak güçlü oluruz ve daha çok başarılı oluruz” dedi.

YENİ YÖNETİMDE ÜÇ BAYAN ÜYEMİZ VAR.

Başkan Durmuş Gümüş yönetim listesini hazırlarken kadınların her alanda başarılı olacaklarına inancını bir kez daha gösterip, yönetime üç kadın alması dikkat çekti. Başkan Gümüş konuyla alakalı şunları ifade etti. “Şunu da belirtmek isterim ki yönetim listesinde olmak veya olmamak hiç önemli değil benim gönlümde her bir üye zaten yöneticidir. Bakın bu yeni dönemde üç bayan üyemiz var. Kadınlarımıza daha çok fırsat vermeliyiz, başarının önünü açmalıyız, buda demek oluyor ki artık kadınlarımız bizlerle birlikte çalışmalarını daha sağlıklı sürdürecekler. Bir olmak, birlikte olmanın fotoğrafı budur” dedi.

DERNEK YÖNETİCİLERİMİZ TEBRİK EDİYORUM

Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu’da konuşmasında; “ Şile’miz için çalışan tüm emektar paydaşlarımız, siyasi unsurlar ve ayn zamanda sivil toplum, halkımızı temsil eden herkesin bu kalkınmada, gelişmede, güzelleşmede önemli bir misyon yüklendiğinin farkındayım. Samimi çalışan herkesle beraberiz. Douan ve doğan herkes Şileli’dir her fırsatta söylüyoruz bunu. Şileli’lilik aidiyetinin Şile için en önemli misyon olduğunu ifade ediyoruz. Bu vesile ile slayt gösterisinde de izlediğimiz gibi Şile Ordulular derneğinin eylemleri ile, faaliyetleri ile Şile’ye bir şeyleler katmaya çalışan dernek yöneticilerimiz tebrik ediyorum. Kongrenin hayırlara vesile olmasını canı gönülden temenni ediyorum.” dedi.

ORDU’NUN BENDE YERİ AYRIDIR

Garnizon Komutanı Ali Beşir’de konuşmasında; “ben ezelinden beri Orduluları kişilikli, işi bilir, çalışkan, uyumlu, birlikteliği başarabilen işinde gücünde halis muhlis insanlar olarak tanırım. Bunun üzerine adıyla mütenasip Ordu, bizde Ordu mensubu olduğumuzdan aynı zamanda Ordusuna, bayrağına, vatanına, milletine bağlı insanlar olması hasebiyle de Ordululara saygı ve hürmetlerimi arz ediyorum” dedi.

YENİ YÖNETİME BAŞARILAR DİLİYORUM

Kongrenin ardından Ordulular Lokaline gelen MHO Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, burada dernek başkanı Durmuş Gümüş’ü ve yeni yönetimi ziyaret ederek, tebrik etti. Vekil Enginyurt yeni yönetime başarılar diledi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir