Yeryüzü Pazarında “Toprak Ana Etkinliği”

Bu yıl Yeryüzü Pazarında 3. Düzenlenen “Toprak Ana” etkinliğinde yerel ürünlerin yanı sıra yerel yemekler de tanıtılarak vatandaşlara ikram edildi.

Köylünün ürettiği sebze ve meyvelerin alıcı ile buluştuğu “Toprak Ana” etkinliğinde Belediye Başkanı Can Tabakoğlu eldiveni takıp, ekmek hamuru yoğurdu.

9 Aralık Pazar günü “Yeryüzü Pazarında” gerçekleştirilen etkinlik sabah saatlerinde köylüler tarafından tezgahlara konulan ürünlerle başladı. İlerleyen saatlerde pazarı dolduran halk, tezgahları ilgiyle dolaştı. İstanbul’un çeşitli ilçelerinden gelenler hem alışveriş yaptı hem de etkinliği izledi.

Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, önce yeryüzü Pazarı esnafını ziyaret etti. Tabakoğlu; ’’ Tüm dünyada insanlar artık doğal ve kaliteli beslenmenin önemini kavradı ve bu alanda ciddi yatırımlara başladı. Bizler mevsiminde, yöresel ve geleceğe dönük metotlarla tarım yapıyoruz. Üretimlerimizi ulaşılabilir fiyatlarla pazarımızda  doğal ürün sevenler ile buluşturuyoruz.  Hem sağlıklı besleniyor hem kazanıyor hem de topluma da faydalı oluyoruz’’ dedi.
Toprak Ana Günü etkinliğinde Şile Köylüsü Yeryüzü Pazarında etkinliğe katılan vatandaşlara ‘’Öre Tatlısıi ‘bal kabağı çorbası ve keşkül’’ ikramında bulundu.

 

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ordululardan Başkana Teşekkür

Şile Ordulular Derneği düzenledikleri kahvaltı programında  Belediye Başkanına teşekkür plaketi verdiler. Şile Belediye Başkanı İlhan …

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir