CHP Şile Örgütü Basına Pasta Kesti

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle CHP Şile İlçe örgütü Şile basınına pasta keserek, günlerini kutladı.

CHP Şile İlçe Başkanı İbrahim Çelik, Belediye Başkan Aday Adayı Şecaattin Güney ve ilçe örgütü parti binasında yerel basın ile bir araya geldi.

Destek olacağız yanlarında olacağız

İlçe Başkanı İbrahim Çelik konuşmasında şunları söyledi. “Kalemini Özgürce tutmak için mücadele veren mesleğini onuru ile sürdüren Yerel Basın emekçilerimizin zor bir meslek sahibi olduklarını ifade etmek isterim.Ayrıca, Gazetecilerin her türlü zorluklara,şartlara rağmen kamuoyunu bilgilendirmek üzere yaptıkları haberleri ilk olarak kendileri gördükleri an onların mutlu olduğu andır.Onların mutlu olması bizleri de  mutlu eder bakın önümüzde bir yerel seçim süreci var.Şile’mizde yayın yapan yerel gazetecilerin bizlere olan desteğini biliyoruz ama bu süreçte ve sonrasında bizlerde onlara destek olacağız yanlarında olacağız yaşadıkları sıkıntılar ve özellikle ekonomik sıkıntıları kaçınılmaz bir gerçektir.Bu nedenle tüm gazeteci arkadaşlarımızın daha mutlu,daha huzurlu yayınlar yapmalarını diliyor ve anlamlı günlerini kutluyorum dedi.

Demokrasiyi tesis etmek için öncelikle hukuku yerleştirmeliyiz

Şile Belediye Başkan Aday Adayı Şecaatin Güney’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde dikkat çekici değerlendirmeler yaptı. Şecaattin Güney “Ülkemizde Özgür Basından bahsetmek için birkaç önemli detaya dikkat çekmek isterim. Eğer bir ülkede Demokrasi var diyorsak işte bunlardan bir tanesi özgür basın ve hukuk yani adalet. Eğer bir ülkede Hukuk, adalet,özgür basın yoksa başka bir şeyi tartışmaya gerekte yok.Ne yazık ki Ülkemizde adalet,hukuk diye bir şey yok hele ki özgür basın diye hiçbir şey yok. Geçmişte gazeteciler suikasta uğruyorlardı çok şükür bu gün o yok yaşanmıyor. Ama gazetecilerin özgürlükleri kısıtlandı kalemlerine müdahale ediliyor, istedikleri gibi yazı yazmalarına müdahale ediyorlar ve özgür basın ve demokrasiden bahsediyorlar.Öncelikle ülkemize Demokrasiyi tesis etmek için öncelikle hukuku yerleştirmeliyiz şayet gazeteci bir suç işliyorsa hukuk var demeliyiz.O hukuk mekanizmasına cevap verecek bir takım insanlar değil.Ama durumda hukuk olmadığına göre özgür basının var olduğuna inanmıyorum ve özgür basın yoktur.Çünkü özgür basın gerekli yazıları yazdı an hemen suç istinadı başlıyor ve hemen birileri tarafından başlatılan süreçle o yazı yazanlar anında soluğu Adliye’de alıyor ve gereksiz yere suçlanıp cezaevine atılıyor.Halen bu gün içeride olan gazeteciler var ne yazık ki savunmaları dahi yapılmadı,iddianame dahi hazırlanmadı şu anda tutuklu olarak yani hüküm değil çünkü kesinleşmiş bir suç ortada yok ve cezaevindeler ne zaman haklarında kesin sonuç çıkacak onu dahi bilmiyorlar” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından günün anısına Gazetecilere pasta ikramı yapıldı ve gündeme dair sohbet gerçekleştirildi.

hakkında Yıldız Haber

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir