Gazetecilerden Çocuk İstismarına Protesto

Şile’de yayın yapan gazeteciler, çocuk istismarına karşı protesto yürüyüşü düzenledi.



Son günlerde yaşanan çocuk istismarı ve çocuk tecavüzcülerine dikkat çekmek ve kınamak için Şile’de yayın yapan gazetecilerin organize ettiği protesto yürüyüşüne vatandaşlar, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar,STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Üsküdar caddesi üzerinde gerçekleşen yürüyüş sırasında her hangi bir slogan atılmazken sadece alkış sesleri Şile’den yükseldi.

Haber Şile Gazetesi İmtiyaz Sahibi Nurcan Kırcalı Yıldız Haber Gazetesi Yasemin Eryıldız ve Şile Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Zafer Ketenci’nin birlikte  organize ettiği alkışlı protesto yürüyüşü Belediye Meydanında  bulunan Atatürk Büstü önünde gerçekleştirildi. Gazeteci Yasemin Eryıldız tarafından okunan açıklama da . “Bilhassa son yıllarda toplumumuzda ahlaki açıdan alışık olmadığımız, örflerimizle, ananelerimizle, inançlarımızla, vicdanımızla, insanlığımızla asla uyuşmayan çocuklarımıza yönelik üzüntü verici olaylar yaşamaktayız. Bizlere Allah’ın emaneti olan 2, 3, 5, 7 yaşlarında, hatta 6 aylık yavrularımız ülkenin çeşitli yerlerinde cinsel istismara, tecavüze ve şiddete maruz kalmaktadır. Toplumun korunmaya muhtaç, öncelikli sınıfı olan çocuklarımız hem ülkemizin geleceği, hem de yarınlarımızın teminatı iken bu yaşanan olaylar toplumumuzun geldiği sosyo-psikolojik nokta hakkında endişelerimizi arttırıyor. Toplum psikolojimizin irdelenmesi ve incelenmesi gerektiğine inanıyoruz.


ŞİDDET ARTIYOR Dünya ve Türkiye çapında yapılan araştırmalar aile içi şiddet vakalarında artış olduğunu ve maalesef ülkemizin de bu konuda ilk sıralarda olduğunu ortaya koyuyor. Babalar eşlerine, anneler çocuklarına şiddet uygulamakta. Hızla artan şiddete eğilimli aile yapılarında yetişen çocuklar ise hırsızlık, cinayet ve tecavüz olaylarına karışan kitlenin büyük çoğunluğunu oluşturmaktadır. Devletimize, akademisyenlere ve üniversitelerimize düşen görev ilk olarak zedelenen toplum psikolojimizi onarmaktır. Akabinde yapılacak olan şey ise devletimizin bilhassa çocuğa yönelik istismar, şiddet ve tecavüz olaylarında cezai yaptırımları arttırması ve daha caydırıcı hale getirmesidir. Zira 2018 yılında TÜİK verilerinden de yararlanılarak ASUMA Suç araştırma merkezi ve İMDAT derneği tarafından yapılan bir akademik çalışma bu konuda içler acısı bir durumda olduğumuzu ortaya koyuyor. Araştırmanın rakamlarına göre Türkiye’de  0-11 yaş arası 28 bin, 12-14 yaş arası 20 bin, 15-18 yaş arası 38 bin çocuk şiddet dolayısı ile yaralanma mağduru. Cinsel suç mağduru olan istismara uğramış çocukların oranı 2014’den bu yana %34.5 arttı. Ülkemizde çocukların cinsel istismarı konusunun cezai müeyyidesini düzenleyen TCK. 103 maddeye 2018 yılında eklenen 2 fırka cezaları arttırmasına karşın toplumun yüreğine su serpecek yaptırımları halen daha getirmemektedir. Olayın bir başka pedagojik boyutu da ailelere düşmektedir. Çocuklarımıza Polis ve Jandarma’dan korkmayı öğretmek yerine onlara güvenmeyi, onlardan yardım istemeyi öğretmeliyiz. Zira bu basit öğrenim belki de çocuğun hayatını kurtaracak bir pratiğe dönüşecektir. Şile halkının ve Türk toplumunun sesi olmak adına düzenlediğimiz bu organizasyonda ekran veya akıllı telefon karşısında lanet okumak yerine hassas noktamız, kırmızı çizgilerimiz olan evlatlarımıza daha fazla zarar gelmesini önlemek istedik. Ananelerinde, inancında çocuklara sahip çıkmayı başta tutan Türk milleti artık minik bedenlere yapılan bu alçak saldırılara tahammül edemez hale gelmiştir. Yaşanan olaylar toplumsal infial yaratmaktadır.  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle; -Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, Onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır”.



Yapılan  basın açıklamasının ardından okunan İstiklal Marşıyla alkışlı protesto eylemi son buldu.


Nurcan Kırcalı, Yasemin Eryıldız, Zafer Ketenci

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir