Kıbrıs’ta Enginar Festivali Coşkusu Yaşandı

Kıbrıs’ın Gazi Mağusa İli, Yeniboğaziçi İlçesine bağlı Mor Menekşe Köyünde 11 yıl önce kurulan “Mor Menekşe Kadınlar Derneği gerçekleştirdikleri Enginar Festivali ile adlarını Kıbrıs ve Türkiye’ye duyurdu.

Başkanlığını Erşen Ummanel’ın yaptığı Mor Menekşe Kadınlar Derneği, yıllardır yaptıkları Enginar Festivali 10-11-12 Mayıs tarihinde gerçekleştirilerek, Kıbrıs’a damgasını vurdu.

Bir köy derneğinin ve kadınların neler yapabileceğinin en güzel örneklerinden birini sergileyen Mor Menekşe Kadınlar Derneği, başta belediyenin desteği ile tüm köyün desteğini alarak gerçekleştirdikleri “Enginar Festivali” ile büyük bir başarıya imza atmanın gururunu yaşadılar. Türkiye’den kardeş dernek olarak kurdukları Şile Kadınlar Derneği’ni de davet eden Mor Menekşe Derneği, üç gün boyunca yaptıkları organizasyonlarla gece gündüz halka festival coşkusunu yaşattılar.



Yavru vatandan Türkiye’yi kucaklayan Mor Menekşe Derneği, köylüsüne kurdurduğu stantlarda Şile’ye de yer vermesi takdire şayan bir hareket olarak değerlendirildi. Şile Kadınlar Derneği Başkanı Esin Tonbul, “Biz Mor Menekşe Kadınlar Derneği ile birlikte kendi aramızda iki yıllık bir protokol imzaladık. Geçen yılda festivale arkadaşlarımızla birlikte davet edildik. Derneğimize bağlı köylülerimizin festivalde stant kurup, Şile’nin yöresel ürünlerini satmaları da hem bizler için, hem de Şile’nin adının duyurulması açısından çok önem taşımaktadır. Bizler burada çok güzel karşılanıyoruz, kendi evimizdeymişiz duygusu yaşatıyorlar bizlere. Çok sıcak ve samimi insanları var. Herkesle dost ve bir aile gibi olduk. Erşen Ummanel başkanın duruşu ve yaptıkları ortadadır. Her şey için kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olan Mor Menekşe Kadınlar Derneği, Şile Kadınlar Derneği ile birlikte birçok projeye imza atıp, kadın dayanışmasının derneklerle birlikte harmanlanmasına örnek oluyorlar.

Festivali kendilerinin yaptıkları parkta, günlerce hazırlandıktan sonra gerçekleştirdiler. Bakanların, milletvekillerinin, belediye başkanlarının katıldığı kortej yürüyüşüyle açılışı gerçekleştirilen festivale, Kıbrıs’ın dört bir yanından katılımın olduğu gibi, Türkiye’nin bazı illerinden de katılım oldu. Çoluk, çocuk, kadın, genç, yaşlı her kesimin katıldığı festivalde üç gün üç gece eğlence düzenlendiği gibi, çeşitli animasyonlar, gençler arası yarışmalar, folklor gösterileri, spor aktiviteleri, resim sergileri, kültürel etkinliklerin yanı sıra mahalli sanatçılar yer aldı. Festivalin finaline ise Öykü Gülman damgasını vurarak, Kıbrıs’ı salladı.









hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir