32. Şilebezi Festivali Başlıyor

Bu yıl 32.sininin düzenleneceği Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali başlıyor.

Belediye Başkanı İlhan Ocaklı Şilebezi festivali için bir davet yayınladı.

“Şilemizin mevcudunda barındırdığı en büyük kültürel miraslardan biridir Şile Bezi. Şile’nin dünyaya açılan kapılarından biri olan ve ilçemizin simgelerinden biri haline gelmiş, yerel aidiyetin, emeğin, hayallerin ve hikâyelerin sanata yansıması olan Şile Bezimizi yaşatmak ve dünyada hak ettiği noktaya taşımak en büyük hedefimizdir.

Adına armağan ettiğimiz ve bu yıl 32. Sini düzenleyecek olmanın heyecanını yaşadığımız Uluslararası Şile Bezi Festivali, taşıdığı kültürel değerin yanı sıra İstanbul’un en kadim festivallerinden biridir. Oluşturduğumuz etkinlik programımızla hem kıymetli Şile Bezimizi hem de diğer kültürel ve doğal güzelliklerimizi keşfetme imkânı sunacağız. Festivalimiz boyunca ülke müziğimizin birbirinden kıymetli sanatçıları bizlerle beraber olacak. Bu güzel yaz mevsimine veda edip, sonbaharın güzelliklerini yaşamaya başlayacağımız şu günlerde dağarcığını müzik, kültür ve sanat ile doldurmak isteyen tüm İstanbulluları festivalimize davet ediyorum.

Annelerimizden, ninelerimizden bizlere miras kalan bu çok önemli otantik ve kültürel değeri en iyi şekilde tanıtmak için çabalamaya var gücümüzle devam edeceğiz” dedi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir