Klöckner Pentaplast Firması Şile Sahilinde Atık Topladı

Gebze’de bulunan Klöckner Pentaplast Firması Şile sahillerinde plastik atık topladılar.


Şile Ayazma sahilini dolaşan Firma yetkilileri Genel müdür Kurt Kuruç, İnsan kaynakları müdürü İbrahim Çay ve çevre dostları, amaçlarının plastik atıklarının okyanusları ve doğayı kirletmesine dikkat çekmek olduğunu belirttiler.


Şile’nin yaklaşık 10 km olan sahili hafta sonları milyonları ağırladığı için bilinçsizce kullanıldığından kirlenmenin de önüne geçilememektedir. Çöpü azaltma ve böylelikle de kullanılmış plastiğin değerli bir hammadde olarak görülmesini sağlamak amacı ile firma yetkilileri bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada; “Plastiklerin hem günümüzdeki hem de gelecekteki rolü son derece önemlidir. KP Gebze olarak bu geleceği Pozitif Plastik Sözü ile şekillendiriyoruz. Kullandığımız kaynaklardan gelecekte optimum şekilde yararlanmayı planlıyoruz. Ambalajların daha fazla geri dönüştürülebilir olduğu ve daha fazla dönüştürülebilir malzeme ve sürdürülebilir kaynağın kullanıldığı bir gelecek düşünüyoruz.

Geri dönüşümün öneminin herkes tarafından anlaşıldığı ve desteklendiği, plastiğin bir kaynak olarak görüldüğü bir gelecek düşünüyoruz. Hepimizin plastik için döngüsel bir ekonomiye dahil olduğu bir gelecek düşünüyoruz. Çöpü azaltma ve böylelikle de kullanılmış plastiğin değerli bir hammadde olarak görülmesini sağlama ve iklim değişikliğini önleme konusunda büyük düşüncelerimiz var.

Ambalajlarımız sayesinde ürünleri korumaya ve gıda atıklarını önlemeye devam edeceğiz. Pozitif Plastik Sözümüz [1]kp’nin yolcuğunda bir sonraki adımdır; ancak bu adımı yalnız atamayız Desteğinize ihtiyacımız var Hedeflerimize yalnızca çalışma arkadaşlarımız, müşterilerimiz ve tüketicilerimizle olduğu gibi perakendeciler, markalar ve hükümetler, yerel yetkili makamlar, geri dönüştüren ve [1]atıkları işleyen kuruluşlarla birlikte ulaşabiliriz Plastikle daha sürdürülebilir ve daha az atığın olduğu bir gelecek için çıktığımız bu yolculukta bize katılabilirsiniz” şeklinde ifade edildi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir