AYGAD Çalıştayı Tamamladı

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği  Yalova Armutlu’da düzenlediği üç günlük çalıştay programını tamamladı.



AYGAD Yalova Armutlu’da düzenlediği üç günlük çalıştay programında gazeteciliğin hukuksal, sosyolojik ve iletişim konularına yer verdi.

Başkan Ahmet Işıkdağ’ın öncülüğünde düzenlenen programa yaklaşık 25 dernek üyesi katıldı. 26 Eylül Perşembe günü başlayan çalıştay programının açılış konuşmasını dernek başkanı Ahmet Özışık yaptı.

Özışık  zor şartlarda görev yapan yerel basının daha güçlü bir şekilde olabilmesi için zaman zaman bu tür programlarla hafızalarını tazelemeleri konusuna dikkat çekti.  Başkan Özışık; dernek olarak bu tür çalışmalara ve eğitim programlarına önem verdiklerinin altını çizerken şöyle devam etti.“İletişim, Sosyoloji, Yerel Medya, Basının Güncel Sorunları, Basın Hukuku, Basında Örgütlenmenin Önemi gibi konular üzerinde duracağız. Yerel basın kamu görevi ile halk arasında bir köprü görevi görmektedir. Yöneticilerin belli konulara dikkatini çekebilmektedirler. Kamuoyunu aydınlatma ve bilgilendirme kitle iletişim araçlarıyla gerçekleşirken bunun da başında basın gelmektedir. Günümüzde web siteleri aracılığıyla yerel ve ulusal basın ayrımı da kalkmaya başlamıştır. Yaptığımız haberlere Dünyanın her yerinden ulaşılma imkanı bunu mümkün kılmıştır. ” dedi.


Ardından uzm.  ve yazar Gülay Kılıç gazeteciliğin toplum üzerindeki etkisine vurgu yaparak, “gazeteciler aynı zamanda yön tayin edicidir”dedi.

Basın Hukuku Anlatıldı

AYGAD’ın çalıştay programında basın hukuku konusu ele alındı.

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği’nin (AYGAD) basın mensuplarına yönelik olarak Yalova Armutlu’da düzenlediği çalıştay, Avukatlar Emre Can Genez ve Aytaç Kındır’ın Kitle İletişim Hukuku eğitimi ile devam etti.

AYGAD’ın gazetecilerin mesleki eğitimlerine katkı sunmak ve mesleğin geleceğini masaya yatırmak için Armutlu’da düzenlediği çalıştayda Anadolu Avukatlık Ofisi kurucu ortakları Av. Emre Can Genez ve Av. Aytaç Kındır katılımcılara, Basın İş Kanunu ve Basın Suçlarını da kapsayan bir eğitim verdi.

Genez: Basın Güçlü Bir Erk

Basın yoluyla işlenen suçları ve cezai yaptırımları anlatan Av. Emre Can Genez, basının da yasama ve yürütme gibi önemli bir erk olduğunu söyledi. Basının kamusal yasal sınırlarının altını çizen Genez, tekziple ilgili de ayrıntılı bilgi verdi. Yayınların hukuka uygunluk şartlarını anlatan Genez, ağır eleştiri ve hakaretteki ayrım noktalarına temas etti. 

Av. Kındır, Basın İş Kanunu ve Güncel Problemleri Anlattı 

Genez’in ardından Av. Aytaç Kındır söz aldı. Basın İş Kanunu ve güncel konulara değinen Kındır, gazetecilerin izin, ücret ve kıdem tazminatı konularını ayrıntıları bir şekilde ele aldı. Gazetecilerin tatil ve mesailerine ilişkin bilgiler de paylaşan Av. Genez, hizmet akdi, sözleşme ve terfi haklarını da paylaştı.

Program, soru ve cevap bölümünün ardından sona erdi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ordululardan Başkana Teşekkür

Şile Ordulular Derneği düzenledikleri kahvaltı programında  Belediye Başkanına teşekkür plaketi verdiler. Şile Belediye Başkanı İlhan …

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir