Şilebezi Uygulamalı Tanıtıldı

32. Uluslararası Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivalinin 3. Ve son gününde Şilebezinin “Geleneksel Denizde Yıkama” etkinliği yapıldı.


Kumbaba Motel yanı ve Kumbaba sahillinde hazırlanan düzenekle birlikte Şilebezi temsili olarak dokunup, haşırlanıp sonrasında denizde yıkandı.Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ve beraberindeki heyetle birlikte Kumbaba sahilinde Şilebezinin yapılışını uygulamalı olarak gösterdi.



Ulıslarası Şilebezi Kültür ve Sanat Festivalinin son gününde Kumbaba sahilinde hazırlanan Şilebezi etkinliği müzik dinletisi ile başladı. Vatandaşların keyifle dinlediği müzik resitalinde birbirinden güzel eski şarkılar çalındı. Şilebezi tezgahı kurulup, kazan kaynatıldı. Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ve beraberindeki heyetin alana gelmesiyle öncelikle kazanda haşıl kaynatıldı. Ardından tezgahta sembolik ip dokundu. Denizde yıkanan Şilebezi daha sonra kumlara serilerek, kurutulmaya bırakıldı.


Başkan tarafından uygulamalı olarak gösterilen Şilebezinin aşamaları vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi.

Belediye Başkanı İlhan Ocaklı; “Şilebezimizin çok eski bir tarihi var ve gerçekten büyük emeklerle yapılıyor.Öncelikle çile halinde ham ipliği sulu bir hamur içerine sokarak güçlenmesi sağlanıyor ve kaynatılıyor. Daha sonra denizde yıkanarak kurumaya bırakılıyor. Bu kadar meşakkatli ve sağlıklı ve tamamen doğal olan bezimizin hak ettiği değere kavuşması için elimizden geleni yapacağız. Tescilli markamız olan Şilebezine emek veren tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.



.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir