Şile’nin Başpehlivanı Ali Gürbüz Oldu

Şile yağlı güreşlerinin başpehlivanı Ali Gürbüz oldu.


13 Eylül 2019 Cuma günü gerçekleşen  Şile yağlı güreşlerinin başpehlivanı Ali Gürbüz oldu.

13. Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri’nde Türkiye’nin başpehlivanları Kumbaba Sal Mevkii’nde bulunan Şile Er Meydanına çıkarak başpehlivanlık yarışı için kıyasıya mücadele ettiler. 30 civarı paşpehlivan 300 güreşçinin katıldığı Şile yağlı güreşlerinde Ali Gürbüz birinci, Recep Kara ikinci ve Mecit Yldırım üçüncü oldu.


Cuma sonrası mehteran takımının verdiği mini konserle başlayan güreşlere  her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi vardı.

Kumbaba Gençlik Parkı (Kumbaba Sal Mevki) Güreş Alanı’nda gerçekleşen 13. Şile yağlı Güreşlerine 30’u baş pehlivan olmak üzere farklı branşlarda 300’e yakın güreşçi mücadele etti. Birbirinden yiğit pehlivanların yer aldığı güreşler zaman zaman nefesleri kesti.


Şile Belediyesinin düzenlediği 13. Geleneksel Yağlı güreşler akşam saatlerine kadar devam etti. Ak Parti Milletvekili Osman Boyraz’ında katıldığı güreşlere Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ev sahipliği yaptı. Şile Kaymakamı, Garnizon Komutanı, siyasi partilerin temsilcileri, meclis üyeleri,mahalle muhtarları, stk temsilcileri ve vatandaşların katıldığı güreşler coşku içinde ilgi ile izlendi.


Belediye Başkanı İlhan Ocaklı tüm sporculara başarılar dileyerek sözlerine şöyle devam etti; “biz her zaman sporun ve sporcunun yanında olmaya deva edeceğiz, Yaza veda ettiğimiz bu günlerde böyle güzel bir havada bizlere bu coşkuyu yaşatan ve emeği geçen herke teşekkür ediyorum. Tüm pehlivanlara başarılar dilerken, kazanan başpehlivanları da şimdiden tebrik ediyorum” dedi.


Akşam saatlerine kadar devam eden güreşlerin tamamlanmasıyla birlikte ödül törenine geçildi. Güreşçilere yoğun ilgi gösteren güreşseverler, yağlı vücutlara aldırış etmeyip, dokunarak fotoğraf çektirmekten de geri kalmadılar. Güzel bir etkinlik oldu diyerek memnuniyetlerini ifade eden güreşseverler “seneye görüşmek üzere” diyerek dağıldılar.






hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniyeli Sporcular Avrupa’da Yıldızlaştı

Ümraniye Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Sporcusu Ömer Ege Budur önemli bir başarıya imza atarak, …

Ümraniye Belediyesi’nden Engelli Bireylere Özel Hizmet Alanı

Ümraniye Belediyesi tarafından hizmete alınan Engelsiz Spor Merkezi, 4 branşta 350 özel bireye eğitim veriyor.  Engelli …

Şile Belediyesi’ne Bir Ödül de Ülke  TV’den

Ülke TV tarafından 8.si düzenlenen “Sporun Devleri Buluşuyor” ödül töreni Ankara’da gerçekleşti. Ankara’da düzenlenen ödül …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir