Bu İsme Dikkat!..

Spor ve sanatı bir arada yürüten Kenan DAMAR, yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çekiyor. Emin adımlarla yükselişine devam eden  Kenan Damar’la kısa bir söyleşi yaptık.

Kenan Damar

Spor ve sanatı bir arada yürüten Kenan DAMAR, yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çekiyor. Emin adımlarla yükselişine devam eden  Kenan Damar’la kısa bir söyleşi yaptık.

Merhabalar Kenan Bey sizi biraz tanıyabilir miyiz?

Merhabalar. Ben Kenan DAMAR aslen Artvin’li olup doğma büyüme Üsküdar İstanbulluyum. Kendimi bildim bileli sanat ve sporla uğraşıyorum. 2003 yılından itibaren profesyonel müzik yaşantısı içindeyim.

Müzik yolculuğunuz nasıl başladı ?

Maddi olarak olmayan imkânsızlıklarla başladı diyebilirim. Öncelikle Gönültuna Sanat Merkezi’nde Hüseyin Hüsnü ÜSTÜN hocam tarafından ud ve koro eğitimi aldım ve ardından müzik adına ülkemizin kıymetli değerlerinden Suavi SÜREL’den altı ay kadar piano dersi aldım. Sonrasında aldığım taban eğitimlerle kendi kendimi geliştirmeye çalıştım. Ve sonrasında çocukluğumdan beri heves ettiğim gitar çalmayı kendi kendime öğrenmeye çalıştım (sanarım öğrendim:) Profesyonel olarak onaltı yıllık sanat hayatımın sekiz – dokuz yılı (klavye,gitar,back vokal) eşlik sazı olarak kendimi geliştirmeye çalıştım.


Albümlerinizden bahseder misiniz?

2014 yılında 5 şarkılık “Eşsiz Melek” albümümle merhaba dedim. Ve bu albüm hiç reklamsız  gayet güzel yerlere ulaştı. Sonrasında iki şarkılık dijital albümüm “Arıza” ile tam gaz yolumuza devam ettik.

Arıza albümündeki Kadına Şiddete Hayır !. Bu parçanızın hikâyesini bizimle paylaşır mısınız…

Ne zamandır yapmayı düşünüyordum aslında. Çünkü öncesinde de birçok sosyal projelerim oldu 99 depreminde yitirdiklerimiz için “Son Kez” ve sonrasında bilhassa gençlerimiz için “Uyuşturucuya Hayır” dedik ama asıl vuruş noktamız “Kadına Şiddete Hayır”  oldu. Çünkü öncelikle benim canım annemde bir kadın !.. Bunu yapmam boynumun borcuydu. Ve çok güzel yerine getirdiğimi düşünüyorum.

Kenan Bey klibinizi izledik, hayran kaldık ve sanat camiasından tanıdığımız simaları gördük buradan isimlerini bizimle paylaşır mısınız?

Tabiki Efsane Moğollar grubundan Taner Öngür, Af Band grubundan Asrın, Program yapımcısı & astrelog Şara Eylem Calp, Eski TRT şimdi ise Kültür Bakanlığında yer alan Halk Müziği sanatçımız Zehra Ganioğlu, Gitar Koçu Aytek Akçakaya ve gitar sanatçısı müzik öğretmeni Zafer Doğulu gönüllü olarak yer aldılar. Back vokalde Gizem Saatçi mix & masteringde Esat Saatçi projemde yardımcı oldu. Klibin yönetmenliğini ise birçok projede ortak çalıştığımız sevgili dotum Işık Sam Saylav üstlendi. Hepsine içten teşekkürlerimle…


Aktif sahne hayatınız nasıl gidiyor? Şile Klas Otel’de ki sahnenize hayran kaldık ve daha başka  nerelerde sahne alıyor sunuz?

Teşekkür ederim:) Bu karmaşalıkta gayet iyi gidiyor şükürler olsun. Şu an için pazartesi günleri Maltepe Bahane Cafe & Pub’da çarşamba günleri Beşiktaş Efsane Bar’da ve  cuma & cumartesi de Şile Klas Otel sahnesindeyim. Aslında haftanın yedi günü isteniyor ama ben sağlık açısından uygun bulmuyorum.

Peki hayatınızda hep müzik mi var ?

Evet öyleki bu babda 2016 yılında Müzik Dostları projesini kurdum ve hala başkanlığını yapıyorum. Yani sahne sanatları haricinde ülkemizin kendi dalında kıymetli sanatçılarıyla röportajlar yapıyoruz. Festival ve konserleri çekiyor YouTube kanalımız muzikdostlari ‘nda paylaşıyoruz. Ve daha nice yepyeni projelere imza atacağız gücümüz yettiğince.

Bu uğurda yanımda olan başkan yardımcım Arzu Oduncu ve yönetim kurulundan Gökhan Demirci,Gökhan Toker ve Murat Aşer’e selam olsun:)…

Peki sizi sevenler sosyal medyada nasıl takip edebilir ?

En sevdiğim soru 🙂 sosyal medya hesaplarım dışında projem Müzik Dostları’nı da takip ederlerse çok sevinirim…

https://www.instagram.com/kenandamar
https://www.facebook.com/kenandamarofficial
https://www.youtube.com/kenandamar1903
https://www.instagram.com/muzikdostlari
https://www.facebook.com/muzikdostlarii
https://www.facebook.com/groups/muzikdostlarii
https://www.youtube.com/muzikdostlari

Bize ayırdığınız değerli vaktiniz için teşekkür ederiz sizden son sözlerinizi rica edelim…

Öncelikle ben teşekkür ederim. Yasemin Eryıldız hanıma ve emeği geçen herkese selam ve sevgilerimle. Hepimize sanat ve sevgi dolu günler diliyorum….

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şileli Gençler  “Kolpa” Grubu İle Coştu

Şile’de Yaz Boyu Festival Etkinlikleri Başladı Sadece Şilelilerin değil, Şile’ye gelen misafirlerin de büyük bir …

Ümraniye Belediyesi “Yazfest 2022 Sona Erdi

Ümraniye Belediyesi “Yazfest 2022” kapsamında düzenlediği konserlerde, ilk olarak Ceza sahne aldı. Ardından Sertap Erener …

Bayramda Eğlencenin Adresi Şile Fusha

On bir ayın sultanı Ramazanı geride bırakıp, bayram tadında eğlenmek isteyenlerin adresi Şile Fusha Restaurant, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir