CHP’ye iştah mı kabardı?

Kazanılmış bir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte CHP Şile İlçe Örgütünün seçim sonrası hareketlenmesi beklenirken, bu denli sessiz kalması düşündürücüdür.

Bunun yanında  kongre yapılacağı söylemleri partililerin iştahını kabartmış görünüyor ki, başkanlığa taleplerin arttığı söylentiler arasında. CHP gibi köklü bir partinin İlçe başkanlığını yapacak donanımlı bir adayın olması gerekir. Maddi, manevi, birikimli ve siyasi hedefleri olan bir başkan olmalı ki,  Şile gibi 57 köy ve 61 mahalleye hitap edebilsin.  Duygularından çok mantığı ile hareket edecek, sosyal ilişkileri, basınla olan ilişkileri, yönetimi ve üyeleriyle olan motivasyonu sağlamasının ardından, olmazsa olmazı birleştirici özelliği olmasıdır. Geçmişte yapılan hatalardan ders çıkartıp, geleceğe emin adımlarla gidebilmelidir.  Coğrafyası geniş bir Şile’nin her yerine uzanabilmeli, toplumsal mücadelesini örnek olacak şekilde vermelidir.

Demokrasi, hak, hukuk ve emeğe saygı söylemlerin dışında, eylemlerle birlikte gösterilmelidir. Parti üye profilini geniş tutmayı başarmalı. Bugüne kadar gelmiş geçmiş ilçe başkanlarından ders çıkarmalı, kronikleşmiş ego tuzağından uzak durmalıdır. Başkanlığın geçici veya kalıcı olmasının başarı ile doğru orantılı  olduğunu algılayabilmelidir. Siyaseti iyi takip edip, muhalefeti yerinde yapmalıdır.  Yeri geldiğinde yön vermeli, yeri geldiğinde kamuoyuyla paylaşmalıdır. Ufak hesaplar peşinde koşan, kısa günün karı ile hareket eden bir mantığın başarıyı yakalaması mümkün olmadığı gibi hata üstüne hata yapması da kaçınılmaz olacaktır. Verdiği sözleri yerine getirmeli, sözünün eri olmalıdır. Unuttum, yan yattı, çamura battı gibi bahaneleri seçmene bir şey katmayacağı gibi, partisine de zarar verecektir. İyi bir ekip, sağlam bir yapı ile hareket edilmediği takdirde başarısızlık kaçınılmaz olacaktır.

Geçmişte defaten belediyeyi kazanmış bir partinin  yerel seçimlerde bir meclis üyesi dahi çıkaramaması son derece düşüncüdür. Kazanılan Büyükşehir Belediyesiyle birlikte CHP yeniden cazibe merkezi haline gelmiştir.  Zaman zaman geçmişte başkan dahi bulmakta güçlük çekerken, bugün birkaç adayın isminin geçmesi kulisleri hareketlendirmeye yetti.  Zamanı iyi değerlendirip, gelişmeleri yakından takip edeceğimizi, birikmiş sorunlara çözüm olacakları konusunda hassasiyet gösterileceğini umut ediyoruz.

Yasemin eryıldız

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

KADEM EKŞİ ISTANBUL GAZETE VE HABERCİLER FEDERASYONUNA PROJELERİNİ ANLATTI

Cumhur İttifakı AK Parti’nin Maltepe Belediye Başkan adayı Kadem Ekşi, Istanbul Gazete ve Haberciler federasyonu …

Şile Gelecek Ve Saadet Partisinin Ortak Adayı; Cengiz Çetin

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi Şile’de ortak aday çıkardı. İki partinin ortak Belediye Başkan Adayı …

Kabakoz Seyhan’la Güzelleşecek

Şile Kabakoz Mahallesi’nin genç ve çalışkan kızı olarak bilinen iş insanı Seyhan Acar, 31 Mart …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir