Cumhuriyet Hepimizin, Kutlu Olsun

Cumhuriyet 96. Yılında da görkemli etkinliklerle kutlandı. 28 Ekim Pazartesi protokol tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı


saatlerinde Şile Belediye Meydanında toplanan kalabalık saygı duruşu ve İstiklal Marşını okudu. Ardından  protokol tarafından Atatürk Anıtına çelenk sundu. İlk olarak Şile Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran çelenk sunumunu yaparak selam verdi. Ardından Garnizon Komutanı Albay Ali Beşir ve Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı Anıta çelenk koydu.

29 Ekim Pazartesi sabah Şile Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, Garnizon Komutanı Albay Ali Beşir ve Belediye Başkanı İlhan Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul ettiler.

Ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Şile stadyumunda devam etti. Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve ilah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşı okundu.


BENİM EN BÜYÜK ESERİMDİR

Protokolün halkı selamlamasının ardından Şile Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, “Yüreğinde Vatan ve Millet Sevgisiyle Tarihi boyunca Devlete Bağlılığın Milli Birlik ve Beraberliğin sembollerinde olmuş çok kıymetli Şileliler” diye başladığı sözlerine şöyle devam etti. “Devletimizin kurucusu ebedi Baş Komutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “BENİM EN BÜYÜK ESERİMDİR” dediği Cumhuriyetimizin 96.kuruluş Yol dönümü hepimize kutlu olsun.

Atatürk yorgun ve yoksul düşmüş imparatorluğun içinden yepyeni bir Devlet kurulmasına önderlik etmiş ve 19.yüzyıldan beri gelen modernleşme hareketlerini  Cumhuriyete taşımıştır. Cumhuriyet gerçek bir destandır ve biliyoruz ki sayfalarında bütün bir milletin nabzı çarpmayan destanlar gelecek nesillere asla aktarılamaz.

İbrahim Süha Karaboran

Cumhuriyet Millet iradesinin kayıtsız ve şartsız hakimiyetidir. Cumhuriyet ırk, dil, din, kültür, inanç ayrımı gözetmeksizin her Türk vatandaşının ortak varlığıdır. Cumhuriyet sadece bir yönetim biçimi değil aynı zamanda bir çağdaşlaşma hamlesidir.Cumhuriyet vatandaşlarını daha müreffeh,daha demokratik,daha aydınlık, daha hür ve özgür yarınlara taşıma gayretidir. Nihayetinde Cumhuriyet medeniyet mücadelesidir ve insan haysiyetini her şeyin üzerinde tutmaktır. Bugün ulaştığı seviyede Cumhuriyet, tüm etnik kökenlere, inançlara, dillere, kültürlere eşit duran yapısıyla kendi özüyle, kendi ruhuyla daha da büyümüştür. 96 yıllık Cumhuriyetimize bu saygın sürece Türk Milletinin derin bir minnet ve şükranla bağlılığı vardır” dedi.


Öğrenciler tarafından şiirler okundu ve folklor ve whushu gösterileri yapıldı. 29 Ekim konulu resim, şiir ve kompozisyon dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüller verildi.

Tören; bayrak ve resmi geçit töreniyle son buldu.


FENER ALAYI DÜZENLENDİ

Gündüz yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları akşam fener alayı ile son buldu. Uzun zamandan sonra ilk kez Şile Belediyesi tarafından 29 Ekim’de Fener Alayı korteji düzenlendi.


Korteje başta Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve siyasi partilerin yanında kamu kurum ve kuruluşlarla beraber Cumhuriyet sevdalıları katıldı.






hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ordululardan Başkana Teşekkür

Şile Ordulular Derneği düzenledikleri kahvaltı programında  Belediye Başkanına teşekkür plaketi verdiler. Şile Belediye Başkanı İlhan …

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir