38 bin Hektara, 38 bin Fidanla Şile Geleceğe Nefes Oldu

Yüzde 80’ni orman olan Şile’de “ bugün fidan, yarın nefes” programıyla “geleceğe nefes ol” projesi için 38 bin fidan dikildi.


Tarım ve Orman Bakanlığının “geleceğe nefes ol” projesiyle Türkiye’de eş zamanlı olarak yapılan 81 ilde toplamda 11 milyon fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi.


Şile Orman İşletme Müdürlüğü ve Şile Belediyesinin organizasyonunda 38 bin hektarlık alana 38 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.11 Kasım saat 11.00’de Şile bölgesine dikilen 38 bin fidan, geleceğe nefes oldu. Sofular mahallesi dikim alanında gerçekleştirilen “geleceğe nefes ol” organizasyon etkinliğine başta Şile Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, tüm kamu kurum amirleri, STK Temsilcileri, muhtarlar, okullar, öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra doğaseverler katıldı.


38 bin adet fidan

Dikim öncesinde; program ve dikim hakkında bilgi veren Şile Orman İşletme Müdürü Murat Çakır,” Fidan ne kadar küçük olursa kök enerjisi çok yüksek ve tutma ihtimali o kadar güçlü oluyor.Bugün burada dikeceğimiz fidanlar sahil çamı fidanları fakat, devamında dere içlerine ıhlamur ve kestane fidanlarını da dikeceğiz. Bugün toplamda 38 bin adet fidan dikilecek. Şile Belediyemizin yanı sıra Kaymakamlığımıza, STK’ larımıza ve tüm mesai arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” dedi.


Vazifemizi icra edeceğiz

Şile Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran’da “milli ağaçlandırma günü kutlu olsun hepimize. Daha temiz bir Türkiye, daha yeşil bir Şile, çocuklarımızla geleceğe nefes kampanyasına gönülden destek veriyoruz daha doğrusu vazifemizi icra ediyoruz. Hayatta olmazsa olmaz değerler vardır, genciyle, yaşlısıyla, çocuğu, kadını ve erkeğiyle, yani toplumun tüm kesimlerinin sahiplendiği ve sahiplenmek zorunda olduğu değerler vardır. Bunlar; çünkü aksi hayatla bağdaşmayan değerlerdir. Hava gibi, toprak gibi, su gibi ve ormanlarımızda bu değerlerden biridir. Hep beraber ormanlarımıza sahip çıkıyoruz. Sahip olduğumuz değerleri geleceğe daha güçlü bir şekilde taşımak için el birliği ile bugün vazifemizi icra edeceğiz” ifadelerine yer verdi.


Hepimizin hayali ve hedefi

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’da “Bugün çok güzel ve anlamlı bir gün, bakanlığımıza ve ilgili bütün görevli arkadaşlara teşekkür ediyoruz. “Bugünün Fidanı Yarının Nefesi” %80 ni orman olan bir ilçede daha yeşil daha güzel Ormanları bol olduğu oksijenin bol olduğu bir ilçe hepimizin hayali ve hedefidir” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından saat 11.11.00’de 81 ilde aynı anda ilk fidanlar dikildi. Her bölümü Orman İşletme Müdürlüğü tarafından titizlikle hazırlanan ve tüm detayların hesaplanmasıyla birlikte kısa sürede binlerce fidan dikilmesi, gelecek nesiller adına bir ışık oldu.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir