7. Şile Tohum ve Yerel Ürünler Şenliği Yapıldı

Bu yıl 7. düzenlenen “Geleneksel Şile Tohum ve Yerel Ürünler Şenliği” Yeryüzü Pazarında gerçekleştirildi.


Ata-dede tohumlarını yaşatmak, sağlıklı ve doğal yöntemlerle üretilen ürünleri desteklemek, kültürel ve yöresel lezzetleri unutturmamak için düzenlenen şenliğe havanın soğuk ve yağışlı olmasına rağmen ilgi yoğun oldu. . Tohum takası ve yerli ürünler şenliğine renkli coşkulu geçti.

7. Geleneksel Şile Tohum ve Yerel Ürünler Şenliğine AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Ataş, Şile Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, Şile Garnizon Komutanı Hava Kıdemli Albay Ali Beşir, Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Muhtarlar ve STK Temsilcilerinin yanı sıra İstanbul’un çeşitli ilçelerinden çok sayıda vatandaş ve Şileliler katıldı.
Büyüklerin birbirinden lezzetli yöresel lezzetleri tadıp, yapmayı öğrendiği; küçükler için hazırlanan atölyelerde hem eğlenip hem de el becerilerini geliştirdiler.


Şenlikte konuşan Belediye Başkanı İlhan Ocaklı; “Atalarımızdan, dedelerimizden ve ninelerimizden bizlere miras kalan ata tohumlarını 780 km2lik coğrafyamızda ekerek ve biçerek bu günlere getirmek istiyoruz.  Bizden sonraki nesillere de tohumlarımızı aktarmak zorundayız. Biz belediye olarak daha fazla geliştirmek için uğraşacağız. Üretim konusunda elimizden geleni yapacağız. Özellikle el emeğinin, tohumun, tarımın, yerel ürünlerin, köylünün ve köylülüğün özelinde çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Sözleri ile konuşmalarını tamamladı.


AK Parti MYK Üyesi Mustafa Ataş’ta konuşmasında; bu organizasyonu 7. Kez düzenleyen Şile Belediyesini ve başkanını tebrik ediyorum. Şile köylerimizde organik olarak yetişen sebze ve meyveleri Şileliler’e ve İstanbullular’a takdimi konusunda güzel bir organizasyon oluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Şenlikte doğal yöntemlerle üretilen ürünlerin yanı sıra, Şile’nin yöresel lezzetleri, tarhana çorbası, öre tatlısı, Şile Lakerdası ziyaretçilerinin damak tadına sunuldu. Orman İşletmesi fidan ve hediye dağıtımının yanı sıra müzik dinletisi, folklor gösterisi yapıldı. Resim yarışmasının ardından birincilere protokol tarafından hediye ve teşekkür belgesi verildi. Takas edilen tohumların ardından gün boyunca renkli geçen organizasyon sona erdi.



hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ordululardan Başkana Teşekkür

Şile Ordulular Derneği düzenledikleri kahvaltı programında  Belediye Başkanına teşekkür plaketi verdiler. Şile Belediye Başkanı İlhan …

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir