Bu İhale Yapılmamalı

 04_12_ Salı günü ihaleye çıkacak olan Şile Kumbaba Parkının satışı Şileliler tarafından protesto edildi.

Şile Kumbaba parkı olarak İ.B.B tarafından yapılan  18996m2 (güreş alanı ) Büyükşehir Belediyesi tarafından yarın ihaleye çıkartılacağı duyurusu  Mahalle sakinlerini kızdırdı.

İki yıl önce Büyükşehir tarafından yapılan 18996m2 olan Kumbaba Parkı, Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale usulü satışa çıkartılıyor.


Mahalle muhtarı Süleyman Rakıcı olayı haber alması üzerine mahalle sakinlerine haber verdi. MHP İlçe Başkanı Mustafa Pıçak’ın da aralarında bulunduğu bir grup mahalle sakini öğlen saatlerinde parka giderek basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasını grup adına işadamı Osman Hacıosmanoğlu yaptı. Hacıosmanoğlu yaptığı açıklamada;  “Bu alanın otel yapılmasıyla ilgili bir çalışma var ve çalışmada bitmiş gibi gözüküyor.Ancak İlçe Belediyesinin ben buraya kesinlikle imar izni vermem sözleri karşısında her hangi bir iş adamının bu alana para yatırması söz konusu olmaz.Her nedense birileri bu alanı satın almaya çalışıyor ve bu alan park ve daha yeni bitti.Evet arazi satıla bilir ancak yeni yapılan bir parkın satışa çıkartılması çok ilginç.

Ayrıca özellikle yeşil alanların tahrip edilmesi yönünde bir çok gündem yaratan İstanbul Büyükşehir Belediyesinin mensubu olduğu bir partide var. Peki nasıl böyle bir duruma müsaade edebiliyorsunuz diye sormak istiyorum.Şayet Şile’de satılması gerek bir yer olacaksa bu hazırlanmış yeşil alan olmaz.Elbette belediyelerin paraya ihtiyacı olur ve bu durum anlayışla karşılanabilir ama burası yapılalı daha bir yıl olmuş hatta insanlar belki de yürümemiş bile.Sormak istiyorum bir iş adamı olarak bu parkı niye satın alırsınız?

22 Milyon tl olarak bir satış bedeli konulan bu parkın ihalesi var ve satılacak. Bazı iddialar var devlet kurumuna satılacaksa o zaman satılmasına gerek yok devri yapılır.Ayrıca belirtmek isterim ki şayet bu park satılırsa parti ayrımı yapmaksızın bu durumda bütün siyasi partilerin sorumluluğunun var olduğunu özellikle belirtmek isterim.Bu alanda geleneksel Şile yağlı güreşleri yapılıyor,onlarca ağaç dikildi niye dikildi o zaman? Bende bir iş adamıyım ben iş adamı olarak bu bölgede ki  bedellerin altında bir fiyatla ihaleye çıkan bu yerin ihalesine girmek, bu araziyi satın alıp bir inşaat yapmak gibi bir düşüncem varsa ben buna hayır derim.Çünkü bir iş adamı olarak ben insanların faydalanması için yapılmış yeşil alana göz dikmem.Kim yeşil alana göz dikiyorsa karşısına çıkarım iş adamı olarak.Ben bu tarz yeşil alanların satılmasına heba edilmesine karşı olan bir iş adamıyım.

Hiçbir Şekilde İmar İzni Vermeyiz

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın bizzat konuyla ilgili söylediği:  biz Şile Belediyesi olarak o alana hiçbir şekilde imar izni vermeyiz.Bu parkın hiçbir şekilde imara açılmasına müsaade etmeyiz dedi.Ancak şunu da sormak isterim Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın kesin net kararına karşı halen bu alanı kim, neye göre,nasıl oluyor da ısrarla bu parkı almaya kalkıyor bunu da anlamak mümkün değil” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından yarın saat 11.00’de ihalenin yapılacağı salona gideceklerini ve orada da satışın yapılmaması konusunda ellerinden geleni yapacaklarının altını çizdiler.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir