Yerel Basın Mavi Karadeniz’de

Her hafta Çarşamba günü Mavi Karadeniz Televizyonunda canlı olarak yayınlanan “Kültür Vadisi”’ programının yapımcı ve sunucuları Sadi Toygar ve Metin Ruşen bu hafta gazetecileri ağırladı. İki saatlik programda kültür, sanat, edebiyat, yaşam ve yerel medyanın sorunları gündeme geldi.


Programa Ordu basın kuruluşları Derneği Başkanı ve Ordu Mesudiye sesi gazetesi sahibi Sefai Uzunyurt, Sivas Koyulhisar medya gazetesi Murat Kendirli, Sarıyer Kent yaşam gazetesi haber müdürü Tuncay Dağlı, adli bilişim ve siber güvenlik uzmanı İsa Altun , Şile Yıldız haber gazetesi Yasemin Eryıldız ve THM sanatçısı Kubilay Duman katılarak yerel medyanın önemi ile Türkiye’de yerel medya sorunları ve çalışmaları konuşuldu.


Kültür vadisi programında yerel medya rüzgarının estiği programda konuklar ‘’Yerel Basın, bir bölgenin ya da bir yörenin tanıtımı açısından en önemli iletişim aracıdır ve yerel kimliğidir’ ’diyerek bölgeleri ve sektör ile ilgili önemli konulara değinerek seslerini bir kez daha duyurmaya çalıştılar.


Programın konuklarından olan Yıldız Haber Gazetesi İmtiyaz sahibi Yasemin Eryıldız; “internet çağında bir gazetecinin yereli, geneli olmaz, Olaylar yerelden genele doğru yayılır. Bilgi akışını sağlayan ve aynı zamanda kamu görevi yapan gazetecilerin en farklı özelliliklerinden biri de hiçbir devlet desteği olmadan kendi sermayelerini kendileri üretmeleridir. Toplumun bilgi almasını sağlamasının yanında çözüm üretme mekanızması olarak benimsenmesi, yapılan görevi daha zor bir hale getirdiği gibi, sorumluğu da bir o kadar artırmaktadır. Devletin desteği ile halkın sahiplenmesi durumunda gücüne güç katacaktır” dedi.




THM sanatçısı Kubilay Duman çaldığı sazı ve okuduğu türkülerle birlikte  programa renk kattı. Program konukları programın kaliteli olduğunu belirterek emeklerinden ve davetlerinden dolayı Sadi Toygar ve Metin Ruşen’e teşekkür ettiler.


hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir