CHP’ de Hep Bana Rab Bena mı?

CHP şile kongresini yaptı. Eski ilçe başkanı yeniden başkan oldu. Seçim bitmiş olmasına rağmen varlığını bir türlü hissettiremediği gibi de tepki çekmeye başladı.  Vatandaş ana muhalefet partisinden muhalefet beklerken, Büyükşehir Belediyesinin CHP’de olmasından dolayı da  beklentiler fazlasıyla arttı. Seçim sonrası duraklama dönemine giren CHP Şile ilçe örgütünün, partiyi bitirme noktasına getirdiği de bazı partililer tarafından da söylemektedir.

Seçim öncesi bir ilçe başkanından beklenen özellikleri kaleme almamıza rağmen, yapılan her eleştiriye, uyarıya kulaklarını tıkayan bir partinin başarılı olabilmesi mümkün müdür diye de sorulmalıdır. Sokağın sesini dikkate almayan, geçmişte yapılan hataları ısrarlı bir şekilde devam ettiren bir partinin amacı da tartışılır.

Hemen her seçim merkezden birinci, genelde 2. Olan bir partinin son belediye seçimlerinde bir tane bile meclis üyesi çıkaramaması, düşündürücü olmasına karşı negatif yönde  meziyet isteyen bir başarısızlık örneği olarak ta karşımıza çıkıyor. Siyaseti hangi amaçla ve ne diye yaptıklarının dahi bilinci ile hareket edildiğinde ortaya sıfır başarı çıkması imkansız hale gelir. Sağlıklı düşünen bir beynin bunu nasıl algılayıp, yorumlaması da son derece enteresan bir olaydır.

“Hep bana, rab bena mantığı ile gidildiği taktirde, ne sana, ne bir başkasına olur. Baba malı gibi o koltuklarda oturulduğu sürece,  yan gelip yatmaktan bir adım öteye gidilemez, taki biri gelip oranın gerçek sahibi halk olduğunu hatırlatana kadar.  Halka dokunmayan, varlığını hissettirmeyen, halkın içinde olmayan, kendini dahi gösteremeyen hiçbir siyasi partinin başarıdan söz etmesi mümkün değildir.

Kişisel egolar, kaçak köçek çekişmeler, umursamaz tavırlar içine giren her siyasetçinin siyasette fazla uzun ömürlü olamayacağı örneklerle mevcut olup, onaylanmıştır. Bu zihniyetlerin hangi kafaya hizmet ettikleri, gücünü halktan alması gerekirken, nereden aldıkları da merak edilmektedir. Başarı elde etmek isteniliyorsa geçmişten ders çıkartmalı ve bir an önce kendilerine çekidüzen vermeleri gerektiği konusunda daha dikkatli olmalarında yarar vardır aksi halde başarısızlıklarıyla hem partilerine, hem siyasete hem de halka zarar vermeleri kaçınılmaz olacaktır.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şarlatan Değil de Nedir?

Şarlatan · taklagiller familyasının bir üyesi diye geçer ekşi sözlükte. Yani halk arasında taklaya getirmek denir …

Adalet Tecelli Eder

Küçük bir kasaba ve kendi halinde yaşayan bir toplumda sürprizler eksik olmuyor. Herkesi etkileyen ve …

Küçük Hesap Büyük Sorun

İnsanlığımızı mı kaybediyoruz. Değişen ve globalleşen dünyada insan olma vasfını unutuyor muyuz, Çıkarlarımız söz konusu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir