Karadenizlilere Taze Kan

Şile Karadenizliler Derneği yeni başkanı Ramazan Erdal Özgürbüz oldu.

Şile Karadenizliler Derneğinin  16 Şubat’ta yapmış olduğu olağan kongresinde işadamı Erdal Özgürbüz tek liste ile seçime giderek başkan seçildi.


Şile Karadenizliler Dernek lokalinde yapılan kongreye Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın yanı sıra MHP Şile İlçe Başkanı Mustafa Pıçak ve Karadenizliler katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından divan seçimini yapıldı. Belediye Başkanı yapmış olduğu konuşmada seçim öncesi Karadenizlilerin kendisine vermiş oldukları destek toplantısının hayatında önemli bir yeri olduğunu vurgularken şöyle dedi.


vefayı ve vefalı olmayı bilenlerdeniz

“Bu derneğin güzel işler yapabilmesi için bize düşen ne varsa emre amade olduğumuzu bilmenizi isterim. Benim için bu seçim döneminde Karadenizli derneğinin, Karadenizli hemşerilerimizin yapmış olduğu o toplantı hayatım boyunca unutamayacağım hatıralar arasındadır. Hayatımda gerçekten kabullenme ve sahiplenme konusunda aidiyeti itibarı ile Karadenizli hemşerilerimizin nikah salonunda gerçekleştirmiş oldukları program benim için gerçekten önemli ve anlamlıydı, hayatım boyunca bunu unutmayacağım, vefayı ve vefalı olmayı bilenlerdeniz. Aslında hepimizin paylaştığı bir kader vardır bu coğrafyada. Bu memlekete kimimiz 150 yıl önce gelmişiz, kimimiz 50 yıl önce gelmişiz, kimimiz belki de burada doğmuş büyümüş  ama artık bu dönem yerli ve yabancılık olayına nokta konulduğu bir dönem oldu. Çünkü biz bu ilçeyi seviyoruz, burada ikamet ediyoruz. Çoluğumuz, çocuğumuz burada büyütüyoruz, buranın değerlerini emin olun ki herkes kadar bizde sahip çıkıyoruz ve sahip çıkmaya da devam edeceğiz. Bu derneklerin amacı aslında ayırıştırmak değil, amacı aslında bölgenin kültürel ve doğal değerlerini burada sergileyip ve paylaşmak. Bunu yaşatmak ve memleket hasretini bir nebzede olsa gidermektir” dedi.


Başkan Ocaklı eski terminal meydanında bulunan Karadenizliler Derneğinin Şile’ye çok hakim bir yerde olduğunu dolayısıyla yeni yapılacak olan bu mekanla beraber oraları esnaf kendi değerleriyle bütünleştirecek ama biz benden önceki belediye başkanımızın bir çalışması vardı biz o çalışmayı yerine getireceğiz. Yani Şile’ye özgün karakteristik bir bu tür stk ların içinde yer alacağı yerleşkeyi en kısa zamanda size telim edeceğiz” dedi.

Yavuz Yılmaz

Başkan İlhan Ocaklı’nın konuşmasının ardından faaliyet raporu okundu. Eski başkan Yavuz Yılmaz faaliyet raporunu okurken yaptığı konuşmada; Karadenizlilerin zengin kültürlerini yaşatmak hem de tanıtmak amacıyla kurulmuş olup, bu misyonunu da halen sürdürmektedir. Derneğimizin kuruluşunu sağlayıp hizmet eden dernek başkan ve üyelerinden ahrete intikal edenlere Allah’tan rahmet diliyorum” diyerek faaliyet raporunu okudu.

Tahmini bütçe ve denetim raporlarının okunmasının ardından seçime gidildi. Oy birliği ile yeni başkan ve yönetimi açık seçim ile onaylandı.

Benim sözüm senettir

Çiçeği burnunda yeni başkan Erdal Özgürbüz yapmış olduğu konuşmada önce kendini tanıttı ve bu görevi kendisine verilmek istendiğinde başımızın üstüne deyip eski yönetimden görevi devir aldık.  Başkan Özgürbüz konuşmasında “bu bir bayrak yarışıdır, bu derneğe emeği geçen herke çok teşekkür ediyorum. Onlar olmasaydı biz burada bu kongreyi yapıyor olamayacaktık. Her birinin ayrı ayrı emeği var. En son başkan Yavuz başkana da emeğinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Beni tanıyan tanır, bu bayrağı çok iyi yere taşıyacağıma emin olabilirsiniz. Benim sözüm senettir bunu beni tanıyan herkes bilir. Bana bu görev teklif edildiği zaman hiç düşünmeden kabul ettim, benim yakın çevrem, ailem, eşim dostum hep şunu söyledi. Sen bu kadar işin arasında buna nasıl zaman ayıracaksın. Onlara da aynı şeyi söyledim, burada da aynı şeyi söylüyorum. Benim bütün işlerim ticari bu bir gönül işi, gönül işine her zaman zaman vardır. O yüzden de biz buna zaman ayırcağız, bundan hiç şüpheniz olmasın, bana her zaman buradaki herkes çok rahat ulaşabilir zaten burada olacağım. Hep beraber olacağız ve gereken ne ise yapacağız. Karadenizliler derneğini hak ettiği noktaya getireceğiz” dedi.

Çekilen hatıra fotoğrafının ardından kongre sona erdi.


YÖNETİM:

  1. Ramazan Erdal ÖZGÜRBÜZ
  2. Zafer YILMAZ
  3. Yasemin ERYILDIZ
  4. Ahmet ATIŞ
  5. Çetin YAZICI
  6. Sedat YILDIZ
  7. Çağrı Burak YAŞAR

DENETİM:

  1. Yavuz YILMAZ
  2. Hüseyin ATIŞ
  3. Turan BİLGE

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir