Orman Okulları Dernekleşti

Türkiye’de alternatif eğitimlerden olan Orman Okulları dernek kurarak, bir ilke daha imza attı.

Türkiye’nin ilk Orman Okulu olan Şile Orman Okulları Derneği, açılışını yine Kabakoz Mahallesinde bulunan Orman Okulunda gerçekleştirdi.

Açılışa Şile Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Güllüce, İYİ Parti Şile İlçe Başkanı Kahraman Koç, Kabakoz Mahallesi Muhtarı Timur İzmir, Şile Çevre Gönüllüleri Dernek Başkanı Nabi Evren, Orman İşletme Müdürü Murat Çakır,  İstanbul  çevre kolejlerden ve Şile’den davetliler katıldı.

Açılışta konuşma yapan Orman Okulları yönetim Kurulu Başkanı Murat Tonbul, “%80’ ni ormanlarla kaplı Şile’de Türkiye’nin  ilk orman okulunu 2016 yılında açtık. İlk açılışımızda biraz eleştirildik fakat bugün baktığımızda Almanya’da 2000’e yakın Orman Okulu var. İngiltere, Amerika’da rövanşta ve yayılmaya devam ediyor.  Bizde yaklaşık sekiz yıllık deneyimimizi bulunduğumuz coğrafyada filizlendirmeye ve Tüm Türkiye’ye örnek olmaya çalıştık.

2016 yılı Kasım ayında attığımız bu tohumlar daha sonrasında remi bir eğitim kurumu olarak Orman Okuları Eğitim kurumlarını açtık. Ana Okul, İlkokul ve Ortaokul seviyelerinde eğitime başladık. Ülkemizin çeşitli şehirlerinde bu eğitim modelini uygulamaya çalışan çeşitli eğitim kurumları var. Bugüne kadar 10 yıllık eğitim geçmişimizde yaklaşık  12 bin çocukla birlikte çalışma fırsatını yakaladık.




Bugün resmi Orman Okulu artık bir tüzel kişilik kazandı. Orman Okulları Derneğini kurduk ve bu derneğin kuruluş amacı; kendi başına Orman Okulu ve alternatif eğitim noktasında bir şeyler yapmak isteyen bütün eğitim kurumlarımızı bir çatı altında toplayıp, uluslar arası standartlarda yol almamızı ve çocuklarımıza katkı sağlamamızı gerçekleştirmek adına bu kurumsal yapıyı oluşturduk

Murat Tonbul

Şu an itibariyle, Konya’da, İzmir’de, Bursa’da ve Ankara’da önümüzdeki haftadan itibaren bize katılacak olan eğitim kurumlarımız var. Emek veren, fikir üreten ve Orman Okulları çatısının oluşmasına katkı sağlayan ve sağlayacak olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.



Yapılan ikramlar  sonrası kurulan atölyelerde çocuklar aktiviteler gerçekleştirdi ve doğa yürüyüşünün ardından açılış programı son buldu.



hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şile Belediyesi’nden Teknoloji̇ Bağımlılığı Semineri

Şile Belediyesi’nin düzenlediği ücretsiz danışmanlık seminerleri devam ediyor. Şile Belediyesi tarafından 6 Ocak Cumartesi günü …

Başkan Ocaklı Okul Ziyaretlerine Devam Ediyor

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği okul ziyaretleri ile öğrencilerle ve …

Ümraniye Belediyesi Ekiplerinden Öğrencilere Afet Farkındalık Eğitimi

Ümraniye Belediyesi arama kurtarma ekipleri, okullarda öğrencilere periyodik olarak verdiği deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı. Öğrencilerin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir