CHP Şile’de Yaş Kemale Ermedi mi?

Ülke Corona virüsü ile mücadele ederken bir taraftan da siyasi kulisler yapılmaya devam ediyor. CHP Şile İlçe kongresinde iki rakibini geride bırakarak başkanlığı kazanan İbrahim Çelik için sular durulmuyor. Bazı partililerin görüşleri noktasında,  korona nedeniyle ertelenen genel kongrenin ardından başkanın görevden alınacağı söylenmektedir.

Büyükşehir Belediyesini kazanan CHP, ilçelerdeki partinin konumunu  değiştirdiği gibi beklentileri de değiştirdi. Duyumlara göre, CHP İl Başkanlığı yapılan ilçe kongresinden bu zamana kadar geçen süre içerisinde Şile’den istenilen verimi alamadıkları gibi İl örgütüne de şikayet üstüne şikayetler gitmiş.  Bu süreçte genel merkez kongreye hazırlanırken, korona illeti çıktı ortaya. Dolayısıyla genel kongrede ertelendi. Fakat yine alınan duyumlara göre  kongrenin ardından CHP Şile İlçe örgütü görevden alınacakmış.  Diğer bir hususta CHP yaşlı evi imajından kurtulmak için örgütlere gençleri yerleştirmeyi planlıyormuş. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun  söylemlerinde de bunu gördüğümüz gibi İBB Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun hafızalara kazınan o sözlerini de hatırlamakta fayda var. “Yolumuz uzun, heyecanımız yüksek, gençliğimiz var” 

Siyaseti çok yönlü ve aktif bir meslek olarak tanımlarsak, yaş olayı çok daha önem kazanıyor. Her mesleğe yaş sınırı getiren, işe alımlarda, emeklilikte ön sıraya oturan yaş konusu her ne hikmetse siyasetçiler tarafından hiç üzerlerine alınılmamıştır. Kanun koyucular siyasetçiler olduğuna göre bir türlü çuvaldızı kendilerine batırmayı başaramamışlar. Rahmetli Demirel’e 90 küsur yaşlarında yeniden aktif siyasete dönmesi için teklif dahi götürülmüştür.  Başbakanlıkta 6 kez gidip 7 kez geri dönen bir liderin içinde yine siyaset yapmak uktesi  kalmış olma ihtimali yüksektir.  Eğer ki öyleyse, siyaset bence uzmanlar tarafından incelenmelidir.  Meslek olarak kabul edersek,  emekliliği olmadığı için  nefesinin son damlasına kadar siyaset yapma arzuları tükenmemektedir. Emeklilik hayali her meslekte olduğunu varsayarsak, bir tek siyasette olmaması bir çelişki değimlidir. Siyaset bazılarında da 2. meslek olarak seçilmektedir. Emekli olan birinin 65 yaşından sonra siyasete soyunması da ayrı bir araştırma konusudur bence. Özellikle CHP’nin emekliler partisi imajını yok etmediği sürece gençler tarafından yeteri kadar rağbet görmemeye devam edecektir. O yüzden de kendileri çalıp, kendileri oynamaları kaçınılmazdır. Sermayesini konuşmaktan ve insan ilişkilerinden oluşturan siyaset,  25 yıl devlet dairesinde görev yapıp emekli olan biri tarafından hakkıyla yapılması kolay bir şey olmadığı gibi aktif siyasette de ne kadar başarılı olabilir ki?

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

KADEM EKŞİ ISTANBUL GAZETE VE HABERCİLER FEDERASYONUNA PROJELERİNİ ANLATTI

Cumhur İttifakı AK Parti’nin Maltepe Belediye Başkan adayı Kadem Ekşi, Istanbul Gazete ve Haberciler federasyonu …

Şile Gelecek Ve Saadet Partisinin Ortak Adayı; Cengiz Çetin

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi Şile’de ortak aday çıkardı. İki partinin ortak Belediye Başkan Adayı …

Kabakoz Seyhan’la Güzelleşecek

Şile Kabakoz Mahallesi’nin genç ve çalışkan kızı olarak bilinen iş insanı Seyhan Acar, 31 Mart …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir