Destek Madencilik Kum Ocağını Durdurmalı

DESTEK Madencilik İnşaat Müh. San. Ve Tic. Ltd. Şti. Teke Yazımanayır Mahallesi sınırları içerisinde Silis Kum Ocağını açma işlemlerine devam ediyor.

Teke Yazımanayır Mahallesinde yapılması planlanan Silis Kum ocağına tepki gösteren İYİ Parti Şile İlçe Başkanı Kahraman Koç, “Şile hepimizin, yeşil hepimizin yetkililerin bu konuya duyarlılık göstermeleri lazım. Artık suyun, ekmeğin kıymetini daha çok anlamaya başladık. Biz kendi arazilerimize neden zarar verelim. Bu maden ocağına hiç gerek yok,firma sahipleri bu işe biran önce son vermeleri gerekir” dedi.

Başkan Kahraman Koç gazetemize yaptığı açıklamada tepkisini şu ifadelerle belirtti.

“Teke Yazımanayır bölgesinde yapılması planlanan taşocağı ile ilgili önce oraya gidip tepkilerimizi gösterdik fakat anladığım kadarıyla buradaki insanlar nüfuslarını kullanarak devletteki işlerini devam ettiriyorlar. Normal şartlarda köylümüzle ve muhtarlarla birlikte protesto etmeyi planlıyorduk. Fakat bu Covid 19 virüs illeti bizlerin bir arada sokağa çıkmamızı engelliyor. Bizde bu sebepten dolayı bölgedeki köylülerimizi yönlendirerek Tarım ilçe müdürlüğüne ve İl Müdürlüğüne şikayet dilekçelerimizi gönderttik. Bizler; bölgede yapılacak maden ocağının bölgedeki yeşilliğin, ormanın, tarım alanlarının ve arazilere zarar vereceğinden dolayı haklı bir tepki gösteriyoruz. Ben kendimde Akçakese köyündenim yani, bu bölgenin çocuğuyum. Burada siyasi parti gözetmeksizin bu işin arkasında durulacağından herhangi bir endişemiz yok. Bizler sesimizi çıkartmazsak bu işler yürüyor, bitiyor. Bölgemizde zaten birçok ocak var. Bunlar işleyişlerine devam ediyorlar. Bu kadar ocak var iken yeni bir ocağa nasıl bir ihtiyaç olur konusunda da bir açıklama bekliyoruz. Bunların altından inşallah başka şeyler çıkmaz. Bu konuda da endişelerimiz var. Her şey para değil. Bizler bu bölgede yaşıyoruz ve buralarda öleceğiz Allah’ın izniyle. Bu bölgenin yeşil kalması için de elimizden geleni yapacağımızdan herkes emin olsun. Ovacık tarafında da bir maden ocağı vardı. Orada su göletlerinin taşması sonucu bazı hayvanların telef olduğu bilgisine de ulaştık. Bunlar hoş şeyler değil, Şile İstanbul’un akciğeridir, o yüzden burayı rahat bıraksınlar.


Başta yetkilileri duyarlı olmaya davet ediyoruz.

 Burada yaşayıp yaşamamak önemli değil fakat gelecek nesillere karşı hepimizin sorumluluğu vardır. Bizler geçmişimizden aldığımız yeşil doğamızı gelecek nesillere en korunaklı şekilde bırakmak hepimizin temel görevleri arasındadır. Gelecekte çok daha büyük sıkıntılar çıkmaması için bu duruma asla müsaade edilmemelidir. Bu ocaklar ileride çok vahim sonuçlar doğuracaktır.  Ocakların işleyişlerine göre maden çıkartılır ve o maden firması o doğayı nasıl bulduysa o şekilde terk etmek zorundadır. Maalesef ki bugüne kadar hiç böyle olmadı, olacağına da inanmıyoruz. Güzelim doğayı, yeşili yok ederek oraları terk ediyorlar. Kısaca biz bölgemizde maden ocağı, taş ocağı, silis kumu ocağı adı ne olursa olsun madenle ilgili doğaya zarar verecek hiçbir şey istemiyoruz.

Dünyayı etkisi altına alan Korona virüsünden dolayı da ocağın açılması ile ilgili herhangi bir şekilde geri adım atılmadı, internetten çevre bakanlığına girildiğinde orada bu firmanın olur raporunu almak üzere olduğunu göreceksiniz. Bizler taş ocağının yapılması planlanan bölgedeki arazi sahiplerine ulaşmaya çalışıyoruz. Ulaştıklarımıza durumu izah ediyoruz. Bu araziler tarım arazisi. Corona virüsü illetinden  dolayı da tarım arazilerinin kıymetini bir kez daha anladık. Bu virüs hepimize çok şey öğretti hatta hatırlattı diyebiliriz. İnsanlarla diyalogun ne kadar kıymetli olduğunu, sokağa çıkmanın önemini, yeşilin, sebzenin, meyvenin, o pazarlardan bolluk içinde aldığımız yiyeceklerin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu dünyada bundan sonra bu tip virüslerin olmayacağını da gösterdi. Artık suyun, ekmeğin kıymetini daha çok anlamaya başladık. Biz kendi arazilerimize neden zarar verelim. Bu maden ocağına hiç gerek yok, ha çok gerekli ise bizlere bunu açıklasınlar. Geçerli bir açıklamalarının olmadığını biz çok iyi biliyoruz.

Şunu da belirtmeliyim ki Şile bu iktidara sahip çıktı. Ben farklı bir siyasi partinin ilçe başkanıyım ama kabul etmem gereken de bazı şeyler var. Şile bu iktidara sahip çıktı fakat mevcut iktidar Şile’ye Şile halkının ona sahip çıktığı kadar sahip çıkamadı. Biz bununda önüne geçilmesini istiyoruz. Bugün Yazımanayır dediğimiz köy Türkiye genelinde AK Partiye oy oranı olarak ilk sıralardadır, bu köyler bunu hak etmiyor, yapmayın.

Bölge muhtarlarıyla yaptığımız görüşmelerde Şile belediye başkanı Sayın İlhan Ocaklı’ya da bununla ilgili şikayet dilekçelerini verdiklerini söylediler. Hatta bir yıldır bu işin peşinde olduklarını da ifade ettiler.

Gerekirse TBMM’ne  Taşıyacağız

Şile Belediye meclisine bu konu taşındı. Bununla alakalı meclis toplantısında bizzat bulundum ve Belediye Başkanımız Sayın İlhan Ocaklı aynen şöyle bir ifade kullandı. Bizde maden ocaklarına karşıyız. Ama silis kumu farklı. Bu silis kumu niye farklı hatta bunun da çeşitleri varmış. Buradan çıkacak silis kumunun ne özelliği var, ülkemizin çok fazla silis kum açığı var temin edemiyoruz da şilede yapılacak madenle mi yürümesi gerekiyor. Farklı duyumlarımız var. Şuanda Şile’de bulunan mevcut silis kumu üreten fabrikalarının da ruhsatlarının engellenmeye çalışıldığı konusunda bazı duyumlarımız var. Madem öyle; ocakların çalışılmasına neden engel olunmuyor bunu da anlamış değilim. Biz bu konuyla ilgili virüs normale döndüğünde ki inşallah normale döner İl Başkanımızla ve Genel Başkanımızla da konuyla ilgili görüşme yaptık. Sağ olsunlar genel başkanımız bu konuya çok duyarlı bölge milletvekillerimizle görüştük, onlarda “konuyu gerekirse TBMM kadar götüreceğiz dediler. Vekillerimizden de destek sözünü aldık. Corona virüs belasından sonra kendileri bizzat buraya gelip, konuyla alakalı yapacağımız eylemlere katkıda bulunacaklardır. CHP İlçe yönetiminin ve İl Başkanlığının da bu konuya duyarlı olduğu konusunda hiçbir endişem yok, onlarda kendi örgütleri üzerinde çalışmalarını yapıyorlar. Ama bu a, partisi, b partisi olayı değil. Burada MHP İlçe başkanımız ve Ak Parti İlçe Başkanımızda bölgemizin çocukları, onlarında bu konuyla ilgili duyarlı olacaklarından eminim fakat sorun dönüp dolaşıp siyasete dayanıyor. İşin içine siyaset girince de bazı insanlar kendilerini geri çekmek zorunda kalıyorlar. Bizler doğru bildiğimize doğru dememiz gerekir, yanlış bildiğimize de yanlış dememiz gerekiyor. Yoksa bu işin bir anlamı yok” dedi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir