AYGAD Kültür ve Sanat Eğitim Programı Düzenledi

AYGAD ile Kültür ve Turizm Bakanlığının mayıs ayında imzaladığı protokol çerçevesinde hayata geçirilen ve kültür ve sanat alanında daha çok haber üretilmesinin teşvik edilmesinin amaçlandığı dört günlük programa Türkiye’nin 22 ilinden yaklaşık 60 gazeteci katıldı.

Pendik Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programın açılışı saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açılışta konuşan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, böyle bir program düzenlediği için tebrik etti ve 81 İl’den gelebilecek farklı bir programa da memnuniyetle evsahipliği yapacaklarını belirterek davet etmiş oldu.

AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ ise “Işıkdağ, program ile hükümetin ve yerel yönetimlerin kültür ve sanat alanında yapmış olduğu çalışmaları topluma doğru ve layıkıyla aktaracak olan basın mensuplarının bu alanda yeterli donanıma sahip, bilgi birikimi, gözlem ve yorumlayabilme kabiliyetiyle birlikte liyakati de elden bırakmadan çok yönlü kazanımlarla kendilerini geliştirebilecekleri fırsatı ve yerel basının hak ettiği değer ile itibarı yeniden elde edebilecek pozisyona gelmesini sağlamayı amaçladıklarını aktardı.


Konuşmaların ardından programın ilk eğitim çalışması Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr Erhan Eroğlu tarafından “Yerel yönetimlerin kültür ve sanata bakışı” ve “Yerel kültür ve sanat etkinlikleri okura nasıl yansıtılmalı” konularında verildi.

19 Haziran’da sona erecek programın eğitim çalışmaları Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezinde devam edecek. Eğitimlerde “Pandeminin kültür ve sanat üzerindeki etkisi”, “Dijital dönüşüm sürecinde kültür sanat ve sosyoloji”, “Basında Kültür ve sanat kavramlarına yaklaşım” başlıkları ele alınacak.

Kale gezisinde AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’e bir teşekkür plaketi takdim etti. 





????????????????????????????????????

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şile Belediyesi’nden Teknoloji̇ Bağımlılığı Semineri

Şile Belediyesi’nin düzenlediği ücretsiz danışmanlık seminerleri devam ediyor. Şile Belediyesi tarafından 6 Ocak Cumartesi günü …

Başkan Ocaklı Okul Ziyaretlerine Devam Ediyor

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği okul ziyaretleri ile öğrencilerle ve …

Ümraniye Belediyesi Ekiplerinden Öğrencilere Afet Farkındalık Eğitimi

Ümraniye Belediyesi arama kurtarma ekipleri, okullarda öğrencilere periyodik olarak verdiği deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı. Öğrencilerin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir