15 Temmuz Darbe Girişiminin 4. Yılı Törenlerle Anıldı

15 Temmuz Hain darbe girişimi tüm yurtta olduğu gibi Şile’de çeşitli etkinliklerle anıldı.

Şile Belediyesi tarafından düzenlenen program, ilk olarak şehitler için Hüseyin Keçeci Camiinde kuran-ı Kerim Tilaveti okutuldu. Ardından Belediye Başkanı bizzat lokma dağıtımında bulundu. Kent Meydanında 15 Temmuz fotoğraf sergisi gezildi.

Akşam saat 20.30’da Kent Meydanına toplanan kalabalık pandemi dolayısı ile sınırlı tutulan program Şile Belediyesi müzik okulu öğrencileri tarafından canlı çalınan İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile program yeniden başladı.Törene katılanlar daha sonra Kent Meydanına kurulan dev ekrandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Millete Sesleniş konuşmasını izledi.

Şehitler ölmez, vatan bölünmez 15 Temmuz Belgeselinin ardından protokol konuşmalarına geçildi. İlk olarak Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı; “filmi yeniden izledik ve çok farklı duygular içindeyim. O geceyi adeta yeniden yaşadım. Hain fetö terör örgütü 15 Temmuz gecesi yapmaya çalıştığı darbe girişiminin ardından 4 yıl geçti. O gün bu eylemi gerçekleştirmeye çalışanlar asker üniformasını giymiş hain fetö terör örgütüdür. O gün aslında yapılmak istenen şey çok başkaydı. Demokrasi ile yapamadıklarını kendi içlerinde örgütlenerek o gün ülkeyi ele geçirebileceklerini zannettiler. Ama hesap edemedikleri bir şey vardı. Milletin iradesini hesaba katamamışlardır.


Devletini seven, milletini seven, bayrağını seven askerini, polisini ve bu milletin iradesini hesap edememişlerdir. O gün darbe yapmak isteyenler millet tarafından darbeyi kendileri yediler. O gece için Garnizon Komutanımız kıymetli Ali Beşir Albay abimize buradan özellikle teşekkür etmek istiyorum. O gün ilk beyanatı verenlerden biri de oydu. Emniyet Müdürümüz, Jandarma Komutanımız, bugün her biri milletinin, vatanının, bayrağının, devletinin yanında olduğunu açık ve net bir şekilde haykırdı. Esas teşekkürü o tankın önünde, topun önünde gövdesini siper eden o kurşunlara kafa tutan milletimize teşekkür etmek istiyorum. Allah hepsinden razı olsun. O gün şahadet mertebesine eren şehitlerimize rahmetiyle muamele eylesin. Bugün aramızda o günü birebir yaşayan ve gazi olan Necmi Atalay abimiz var. İzninizle onu sahneye davet etmek istiyorum. Necmi abimiz o gece yaşadıklarını bizlere anlattı. Bacağından kurşun yedi ve ölümü nasıl hissettiğini, o duygu selini bizlerle paylaşan kahramanlardan bir tanesidir. Buradan dünyaya bir kez daha haykırıyoruz. “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” bu milletin birliği, bu milletin dirliği, bayrağımız, ezanımız her zaman daim olacaktır” dedi. Gecenin onuruna Gazi Necmi Atalay’a bir hediye takdim etti.

Belediye Başk. İlhan Ocaklı

Arkasında Milleti olmayan Ordu başarılı olamaz

Ardından konuşmasını yapmak üzere sahneye Garnizon Komutanı Hava Kıdemli Albay Ali Beşir çıktı. Albay konuşmasında o 15 Temmuz gecesinde yaşadıklarını anlattı ve “görevini yapan insanlara teşekkür edilmez ben yinde de nezaketinden dolayı Belediye Başkanımıza bizlere teşekkür ettiği için ben de teşekkür ediyorum diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü. “Maalesef huzurunuza 15 Temmuzda aynı üniformayı giydiğim kişilerin, hainlerin çıkarak biraz önce görüntülerden hicap duyarak izlediğimiz olaylardan sonra çıkıp konuşma yapmak çok zor.  gönlüm paramparça. Türk Milletinin bir özelliği vardır ona Ordu Millet derler. Sınırın ötesinde görev yapan 500 bin diyelim asker üniformasını giymiş fakat hemen bir adım gerisinde 83 milyon asker vardır. O yüzden ona Ordu Millet denir. İşte bu kahpeler yüzyıllardır gelen bu geleneği, bu birlikteliği ebediyeten parçalamak ve bundan sonra da Türk Milletini parçalamak için bu orduya, bu millete kurşun sıktırdılar. Bu Ordunun gerçek evlatları asla ve kat a böyle bir şey yapmaz. Aklını, vicdanını ve ruhunu bir meczuba satanlar ancak bunu yapar. Allah onların belasını versin. O hainler başka, Türk Ordusu başka. Zira şuanda Türk Ordusu Cumhuriyet tarihinden beri görülmemiş büyüklükte ve çok geniş bir coğrafyada harekat icra ediyor. Suriye’de 911 km sınır, Irak’ta 400 km civarında sınır. 24 saat, 365 gün Türk Milletinin evlatları oralarda görev yapıyorlar. Dolayısıyla her zamankinden çok daha fazla bu Orduya ihtiyacımız var. Maksatlı bazı cepheler bunu özellikle kaşıyıp Ordu ile Milletinin arasını açmak istiyorlar. Çünkü arkasında Milleti olmayan Ordu başarılı olamaz” dedi.

Hav. Alb. Ali Beşir

Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun.

Şile Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran yaptığı konuşmada, “15 Temmuz 2016 şanlı tarihimize bir demokrasi destanı altın harflerle yazılacak ve diğer taraftan hain darbecilerin kalkışmaları da tarihin çöplüğüne lanetlenerek atılacak. Tarih boyunca yüreğindeki vatan sevgisiyle devletine sadakati ile, Milli birlik ve beraberlik anlayışıyla önemli sembollerden birisi olmuş çık kıymetli Şileli hemşerilerim. Bu son derece anlamlı günde sizlerle beraber olmaktan mutluyuz, gururluyuz. Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun. Bu yüce milletin tarihinden beri eğer konu bayraksa, vatansa, milli iradeyse, demokrasi ise devletin bölünmez bütünlüğü ise orada dur diyeceğini hainler anlayamadı, hesaba katmadılar, katamadılar.Türk tarihi binlerce yıldan beri zaferlerle, destanlarla dolu bir tarih. Kahraman atalarımız canlarıyla, kanlarıyla bu vatan topraklarını suladılar, şehadet mertebesine erdiler ve onlar şehitlik mertebesine erişerek bir bedel ödediler. Vatanımızın, bayrağımızın, bağımsızlığımızın bedelini ödediler. Bir diğer bedel ise; Allah göstermesin bugün, dün, yarın aynı kutsal değerler uğruna gözünü kırpmadan canlarını feda edecek bu neslin bedelini ödediler. Çok şükür dimdik ayaktayız. Hepimiz kelle koltukta bu vatan toprakları için mücadele etmeye hazır ve nazırız. 15 Temmuz demokrasi destanıdır, 15 Temmuz Milletimizin bütün dünyaya haykırışıdır. Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün ifadeleriyle hakimiyetin kayıtsız ve şartsız millette olduğunu bütün dünyaya tekraren haykırışı olmuştur” dedi.

Kaymakam İbrahim Süha Karaboran

Protokol konuşmalarının ardından Bekir Develi, “Dünden bugüne 15 Temmuz’u anlattı. Saat 00.13’ te sela okunmasıyla program son buldu.

Bekir Develi

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ordululardan Başkana Teşekkür

Şile Ordulular Derneği düzenledikleri kahvaltı programında  Belediye Başkanına teşekkür plaketi verdiler. Şile Belediye Başkanı İlhan …

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir