94. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Şile Limanında kutlandı.

  Her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan 1 Temmuz Kabotaj Bayramı, bu yıl coronavirüs tedbirleri nedeniyle sade bir kutlama ile gerçekleştirildi. Şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Şile Belediyesi  Müzik Okulu öğrencilerinin eşliğinde İstiklal Marşının okundu.

Şile Limanında gerçekleşen törende, Kadir Reisin balıkçı teknesiyle denize açılan protokol, deniz şehitleri anısına denize çelenk bıraktı.

Garnizon Komutanı Hava Kıdemli Albay Ali Beşir’in de katıldığı törende konuşan Şile Liman Başkanı Mustafa Öztürk “94’ncü yılını kutladığımız Kabotaj hakkı bir devletin kendi devleti ve iç sularında iki liman arası yapacağı deniz ticaretinin sadece o ülkenin bayrağını taşıyan gemiler ile yapılması anlamına gelmektedir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri ve siyasi depremler ne kadar büyük olursa olsun ekonomik zaferler ile taçlandırılmadıkça kısa ömürlü olur sözlerinden yola çıkılarak 20 Nisan 1926 tarihinde kabul edilen Kabotaj Kanunu ile ekonomik kazanımlarımız artmıştır. Nasıl ki Lozan antlaşması ülkemizin siyasi bağımsızlığının tesciliyse Kabotaj Kanunu da denizlerdeki tescili olmuştur” dedi.


 Belediye Başkanı İlhan Ocaklı da “ Şile’de denizcilik bayramımızı bu yıl ilk defa buruk kutluyoruz. Malum Pandemi nedeniyle birtakım tedbirlerin alınması gerekli. İnşallah şu pandemi illetinden kurtulduktan sonra inşallah çok daha renkli, çok daha heyecanlı şekilde kutlamak nasip olur bu nedenle vatandaşlarımızın anlayışına sığınıyoruz ve bugün Kabotaj anlaşmasının önderliğini yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz elbette ki deniz şehitlerimizi ve özellikle ilçemizde yaşadığımız deniz kazasında kaybettiğimiz deniz şehitlerimizi de  rahmet ve saygıyla anıyorum” diye konuştu.

Şile Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran da “İnsanımızın canı bizler için daha önemli inşallah bu yıl bu beladan ülkemiz ve tüm dünya kurtulur sözümüz söz bu yıl yapamadığımız kutlamaları önümüzdeki yıl daha coşkulu hep birlikte kutlarız” dedi.




hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ordululardan Başkana Teşekkür

Şile Ordulular Derneği düzenledikleri kahvaltı programında  Belediye Başkanına teşekkür plaketi verdiler. Şile Belediye Başkanı İlhan …

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir