Kadınlar Plajı Hizmete Giriyor

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, yerel basınla yaptığı kahvaltılı toplantıda en kısa zamanda kadınlar Plajının hizmete gireceğini yerinde anlattı.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı sözlerine  mekanı kendilerine tahsis eden şahsa teşekkür ederek sözlerine başladı. Başkan Ocaklı; “Bu mekan Şile’nin en güzel mekanlarının başında geliyor. Ağlayankaya’da muhteşem bir manzaraya sahip. Belediyeye verildiği için çok mutluyuz, bir kez daha teşekkür ediyorum.  Bu mekan bize verildiği andan itibaren acilen arkadaşlarımızla burada bir toplantı yaptık. Malum bir pandemi sürecinden geçtik, temizlik olsun, ilaçlaması ile hijyeni sağlandı.  Sezonun dahi ne zaman açılacağı belli değilken arkadaşlarımız hızlı bir şekilde bu çalışmalar gerçekleşti.  Durum değerlendirmensin ardından atıl vaziyetteki yerleri hızlı bir çalışma ile düzenleme yapılmaya çalışılıyor. Ciddi bir mesai harcanıyor, deyim yerinde ise 24 saat çalışma yapıldı buralarda. İki etabı 15 Temmuz’a yetiştirmek istiyoruz, temmuz sonu ile de havuz açılacaktır.  Temmuz sonu itibarı ile de diğer etaplar hizmete girecektir.  Burası sahili, restoranları ve havuz bölümleri, park, bahçe, spor alanları ve konaklama tesislerinin yer aldığı güzel bir kompleks.  Doğal bitki örtüsü ile korunaklı bir alan, kışın da kapalı mekanı  restaurant olarak hizmet vermeye devam edecek. Hava şartlarına göre isteyen havuza, isteyen denize girebilecek. Restaurant ta genel yemeklerin yanı sıra kendi değerlerimiz olan yöresel yemekler de bulunabilecek.  Komple alanın Adan Z ye kadar elden geçirdik. Bayanlar, hanımefendiler geldiğinde çok güzel bir komplekste rahat edebilecekler” dedi.

Belediye Başkanı uzun zamandır kadınların böyle bir talebi olduğunu vurgularken şöyle devam etti. “ 72 km’ lik bir sahil hattımız var. 500 m2 lik alan hariç, 71,5 m2 ‘lik alanda isteyen istediği gibi denize girebiliyor.  İste ailesiyle, ister tek başına, ister arkadaşlarıyla birlikte girer. Bazı kadınlarda kendi rahatlıkları ve mahremiyetleri için de böyle bir talepte bulundular. Buna da saygı duymak lazım. Nasıl ki 71,5 m2 lik alan istenildiği gibi kullanılıyorsa, bu 500 m2’ lik alanda kendi uygunluğuna göre kullanmak isteyen hanımefendiler var. Bunlar yalnızca muhafazakar olarak değil, kadın herkese açık bir tesis ve birçok imkanı olacaktır.

. Burada yaklaşık 40 kişi çalışacak, hepsi de bayan olacak. Gündüz güvenlikler bayan, gece güvenlikleri bay olacaktır. Temizlikçisinden, aşçısından, plaj görevlilerinden, havuz görevlilerine, garsonlarına kadar hepsi bayan olacaktır. Burada yaklaşık 38 dönümlük bir toplam alan var. 8 bin küsur kullanım alanı bulunuyor. Botanik olarak çok zengin fakat ıslah edilip düzeltilmesi gerekiyor. Onlarında zamana ihtiyacı var. Şuan önemli olan sezonu kaçırmamak.

Bu tesis engelli dostu olacak

Kadınlar plajında 4 etap var. Birinci bölüm aşağıda bulunan saha, ikinci bölüm bulunduğumuz saha, üçüncü bölüm havuzun olduğu saha, dördüncü bölümde spor ve konaklama alanlarının bulunduğu alanlar. Burada muhteşem bir doğa manzarası ve alandan oluşuyor. Birde çok önemli bir detayımız var, bu tesis engelli dostu olacak. Yani engelliler için her türlü kolaylık sağlanacak ve engel olmayacak” dedi.


hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ordululardan Başkana Teşekkür

Şile Ordulular Derneği düzenledikleri kahvaltı programında  Belediye Başkanına teşekkür plaketi verdiler. Şile Belediye Başkanı İlhan …

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir