Şile Plajları Denetleniyor

Sıcakları artmasıyla birlikte özellikle hafta sonları dolup taşmaya başlayan Şile plajlarında koronavirüsle mücadele kapsamında denetimler sıklaştırıldı.

Şile Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran ,Belediye Başkanı İlhan Ocaklı İlçe Emniyet Müdürü  Uğur Kurak, İlçe Sağlık Müdürü Simin Ediz , Kültür ve Turizm Dernek Başkanı Tümay İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen denetimde, Sağlık Bakanlığının belirlediği maske,mesafe ve hijyen kuralları kontrol edildi.

Şile Kaymakamı İbrahim Süha  Karaboran, “İstanbul içinden ve dışından gelen tüm misafirlerimize iyi istirahatlar diliyorum.Hem ülkemiz hem dünya bir pandemi sürecinden geçiyor.Bundan daha büyük zorlukları geride bıraktık.Bilim insanlarımızın,sağlık bakanlığımızın ve il pandemi kurulumuzun almış olduğu kararlar doğrultusunda sosyal mesafeye,maske kuralına ve diğer kurallara uyulması gerekiyor.Biz de bunun takipçisiyiz.Geçirdiğimiz sıkı süreçten dolayı vatandaşlarımız sosyal aktivitelerden uzak kaldılar.Plajlarımız bizi davet ediyor.Biz vatandaşlarımızın daha fazla yararlanmasını istiyoruz.Lütfen kendi iyilikleri için ailelerinin,evlatlarının iyilikleri için ve topluma karşı sorumluluğumuz için kurallara riayet istiyoruz” şeklinde konuştu.


Gelen vatandaşlarımızın da uyarılara dikkat etmeleri gerekiyor.

Belediye Başkanı İlhan Ocaklı da ; “Hayatın normale dönüş aşamasıyla beraber özellikle Şile gibi Anadolu yakasında bu tarz bölgeleri,vatandaşlarımız tercih etmeye başladı. Biz de tedbirlerimizi aldık. Kaymakamımızın başkanlığında ilgili kamu kurum ve kuruluşların müdürleriyle belediyemiz istişare halinde süreci sürekli takip ettiler.Bu konuda gerekli hassasiyetleri fazlasıyla gösterdiler.Ayrıca  pandemi sürecinde insanlar yeterince evlerinde vakit geçirdiler. Normalleşme süreciyle beraber Şile ve plajlar inanılmaz şekilde rağbet görmeye başladı.Biz de bütün birimlerle organize olarak Şile sahillerinde denetimi aksatmadan yürütüyoruz.Elimizden geldiğince sosyal mesafenin dikkate alınması konusunda gayret gösteriyoruz. Zabıtalarımız ve jandarma sahillerde devamlı tur atıyorlar. Örnek bir çalışmaya imza atmaya çalışıyoruz. Önemli olan bir detay var. Gelen vatandaşlarımızın da uyarılara dikkat etmeleri gerekiyor. Hassasiyetimizi biz kendilerine özellikle ifade ediyoruz. Biz elimizden geleni yapıyoruz ama onların da buna uyması gerekiyor.

Özellikle cumartesi ve pazar günleri 1 milyonu aşan bir nüfus yoğunluğuyla karşı karşıyayız. Elbette kolay değil, sosyal mesafe dikkate alınacak şekilde insanları burada ağırlamak kolay olmuyor.Sosyal mesafenin,hijyen kurallarının önemini ve özellikle temastan kaçınılması konusunda uyarılarımızı yapıyoruz.İnsanları, Şile’deki güzellikleri görmek için davet ediyoruz.Denizinden,kumundan,ormanından istifade etmek herkesin hakkı. Özellikle istirham ettiğimiz bir konu var;burayı nasıl bulmak istiyorlarsa öyle bıraksınlar.Buradan giderken cuma, cumartesi ve pazardan sonra oldukça büyük bir çöp yığınıyla karşılaşıyoruz.Bundan önceki yıllarda en üst düzeyde 130 ton çöp toplarken,bu sene 250 tonları buldu.Çöpten dahi buradaki yoğunluğu anlayabiliriz. Vatandaşlarımızdan bu konuda biraz daha hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz”  dedi.


hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ordululardan Başkana Teşekkür

Şile Ordulular Derneği düzenledikleri kahvaltı programında  Belediye Başkanına teşekkür plaketi verdiler. Şile Belediye Başkanı İlhan …

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir