Kadın Hakları ve Eşitliğe Evet

İsviçre Büyükelçiliği tarafından desteklenen kısa filmimiz 25 Kasım da Antalya Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde saat 2o:o5’de gösterimde.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Derneği (TOCİN) 2019 yılında Antalya’da kurulmuştur. Kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri, erken yaşta yapılan evlilikler, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, insan hakları ihlallerinin önlenmesi konularında çalışmalar yürütmektedir. Dernek bünyesinde, sosyal hizmet, sosyoloji, sağlık, hukuk gibi konularda çalışan gönüllüler yer almaktadır. PANDEMİDE AVRUPA BİRLİĞİ DESTEKLİ 2 PROJE 1. AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİ: BEŞTE BEŞ Proje kapsamında; Antalya Döşemealtı ilçesine bağlı 5 dağ köyü Karataş, Karaveliler, Kovanlık, Ekşili ve Ilıca köylerinde yaşayan çocuk, kadın ve erkeklere yönelik olarak etkinlikler yapılması planlanmıştır. Köy kahvesinde, bahçede, ağaç altında, pazar yerinde köy yaşamında kadın, çocuk ve insan hakları eğitimi verildi. Kırsal alanda yeni bir eğitim modeli oluşturuldu. 02.08.2020 Tarihinde Antalya Döşemealtı Karaveliler Köyünde çalışmalar yapılmıştır. 9-16-23-30.08.2020 tarihlerinde Pazar günleri stüdyodan canlı yayınlar yapılmıştır Destekten doğrudan Karaveliler Köyü sakinleri yararlandı. Ancak pandemiden kaynaklı olarak Antalya’da kovid-19 vakalarının artması sonucu proje online olarak devam ettirilmiştir. Ilıca, Ekşili, Karataş ve Kovanlık Köyü için stüdyoda canlı yayınlar yapılmıştır. Sosyal medya kanalları ve TocinTv adlı Youtube kanalı ile ulaşılan kişi sayısı arttırılmıştır. Karataş, Karaveliler, Kovanlık, Ekşili ve Ilıca köy muhtarları ile işbirliği içinde proje yürütülmüştür, İlyas DAŞTAN, Özlem ÖNDER, Avukat Rahim EZGİ, Tiyatrocu Özgür BAL, Drama Eğitmeni Rabia GÜLLÜK, İbrahim Cingiz projede yer almışlardır. Projelerde uzman desteği alındı, Ayzen Atalay projede kampanya, tasarım ve uygulama konusunda destek olmuştur. Proje ile köy yaşamında sosyal sorunlara dair farkındalık çalışması ile örnek bir model oluşturmak amacı ile Köyde yaşayan kadın, erkek, çocuk ve yaşlılara farklı yöntemlerle ulaşmayı planlamıştık. İletişim kurduğumuz kişilerde olumlu geri bildirimler aldık. Yapılan çalışma sivil toplumun olağan yaşamında farklı bir uygulama olarak yer almıştır.


Köyde yaşayan insanlar için kadın hakları, eşitlik, toplumsal cinsiyet konuları çok uzak konulardır. Proje ile bu kavram ve konular ile tanışmaları sağlandı Beş köy özelinde başlattığımız projede geleneksel köy yaşamına modern eğitim metotları ile yaklaşmak farklı bir deneyim oldu. Bu yöntem ile başta Antalya’nın köyleri olmak üzere çok daha fazla köye ulaşabiliriz. Kaynak bulabilirsek Antalya’nın bütün köylerinde eğitim çalışmaları yapmak isteriz 2. AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİ : ENGELSİZ PANDEMİ Hareket kabiliyeti sınırlı fiziksel engelliler, felçli, spastik, DMD ile hareket serbestisi olan görme, işitme ve zihinsel engelliler ve bununla birlikte engelli aileleri ilk defa deneyimledikleri pandemi sürecinden fiziksel, sosyal, ekonomik, psikolojik olarak yaşadıkları sorunların tespitine dair çalışma yapılmıştır. Engelsiz pandemi politikalarına katkı vermek amacıyla 40 video belgesel çekilerek engelli sivil toplum örgütleri ile çalışılmıştır. Bu videolar başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler, Eğitim Bakanlıkları ile paylaşılarak pandemi sürecinde engelliler ile ilgili karar süreçlerine destek olunması amaçlanmıştır.


PROJEYE KATILANLAR BEDENSEL ENGELLİLER

  1. AHMET ORTAARMUTÇU 2. ENOŞE ÖZEN 3. HAKAN AKINCI 4. HASAN KUYUCAK 5. MEHMET GÖK 6. MEHMET KARAVURAL 7. MUHARREM İNCE 8. ÖZGÜR ÖZEN 9. SERDAR KOCAOĞLU 10. TAHSİN DAĞLI 11. ZEHRA TORUN 12. TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL TAKIMI GÖRME ENGELLİLER 1. CEMALETTİN ÇAKAR 2. FEVZİ ÜNVER 3. KAMİL ÇAM 4. KİRAZ BOLAT 5. MEHMET YAMAN 6. MENEKŞE ALKAN 7. MİTHAT YILMAZER 8. MUSTAFA DAVUT 9. RAHİM EZGİ İŞİTME ENGELLİLER 1. ESAT-GÜLER TÜRKER 2. GÜL DURAN 3. UĞUR TEKİN AİLELER 1. BAHDIŞEN ÖRKÇÜ 2. BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİ 3. CEYRAN SATTAROVA 4. DURMUŞ LAFÇI 5. FAHRETTİN ALİYEV 6. GÜLDEREN SEVİNÇ 7. HAKAN YILMAZ 8. HALİSE DEMİR 9. HATİCE YILMAZ 10. İBRAHİM SATTAROVA 11. KADRİYE TECİMEN 12. PERİHAN ŞAHİN BAL 13. ŞENNUR AVCIKOL 14. SEVCAN KOÇYİĞİT 15. ÜÇ OTİSTİK ANNESİ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ 1. KENT KONSEYİ ENGELLİLER MECLİSİ 2. TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ ANTALYA ŞUBESİ 3. TÜRKİYE BEDENSEL ENGELİLER SPOR FEDARASYONU PARALİMBİK MİLLİ OKÇULAR 4. ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ ANTALYA ŞUBESİ 5. BEYAZ BASTON GÖRME ENGELLİLER DERNEĞİ 6. ANTALYA GÖRME ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ 7. ANTALYA İŞİTME ENGELLİLER DERNEĞİ 8. ANTALYA İŞİTME ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ 9. BİZİM OTİZM KÖYÜ 10. ANTALYA ÇÖLYAK DERNEĞİ
  2.  Aldığımız destek amacına ulaştı biz bu çalışmada engelli bireyler ve ailelerinin pandemi sürecinden nasıl etkilendiklerini ve aynı süreç tekrar yaşandığı taktirde özellikle engelli bireylerin neler beklediğini öğrenmeye çalıştık. Bu çalışmada engellilerin bu süreçte yaşadığı sıkıntıları ortaya çıkardığımızı düşünüyoruz. Bu çalışmada engelli dernekleriyle ve bu alanda çalışan engelli ve engelli olmayan aktivistlerle çalıştık. Bu çalışmayı engelli bireyler üzerinden yürüttük.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şile Belediyesi’nden Teknoloji̇ Bağımlılığı Semineri

Şile Belediyesi’nin düzenlediği ücretsiz danışmanlık seminerleri devam ediyor. Şile Belediyesi tarafından 6 Ocak Cumartesi günü …

Başkan Ocaklı Okul Ziyaretlerine Devam Ediyor

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği okul ziyaretleri ile öğrencilerle ve …

Ümraniye Belediyesi Ekiplerinden Öğrencilere Afet Farkındalık Eğitimi

Ümraniye Belediyesi arama kurtarma ekipleri, okullarda öğrencilere periyodik olarak verdiği deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı. Öğrencilerin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir