İYİ Parti İnsan Hakları Komisyonu Şile’deydi

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı İnsan Hakları ve Özgürlükleri Komisyonu Şile’ye gelerek, önce basın açıklamasında bulundu ardından köylere giderek çocuklara çeşitli hediyeler takdim ettiler.

İYİ Parti Şile İlçe binasında İlçe Başkanı Kahraman Koç’un ev sahipliğinde İYİ Parti İnsan Hakları ve Özgürlükleri Komisyonu Başkanı Zeynep Çevik, 1. Bölge Başkanı Ayel Kırali, 3. Bölge Başkanı Yakup Çebi, Komisyon üyeleri Aslıhan Bek ve Ata Ağaoğlu, İl Yöneticisi GülerArslan, İlçe Teşkilat Başkanı Cahit Acar,  Belediye Meclis Üyesi ve İnsan Hakları ve Özgürlükleri Komisyonu üyesi Hüseyin Özgür İlçe Başkanlığında bir araya geldi.

İlk olarak ev sahibi konumunda olan Başkan Kahraman Koç açılış konuşması yaparak, İstanbul İl Başkanlığı İnsan Hakları ve Özgürlikleri Komisyonuna “hoş geldiniz” diyerek Şile İstanbul için çok önemli bir ilçedir. Bizde Şile olarak İstanbul İl Başkanlığımızın bütün organizasyonlarına arkadaşlarımızı etkili ve yetkili konumda görevlendirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi.

İYİ Parti İl Başkanlığı İnsan Haklarıve Özgürlükleri Komisyon Başkanı Zeynep Çeviik’te konuşmasında; “biz İnsan Hakları Komisyonu olarak ülkemizde İnsan Hakları sorunlarının ne kadar önemli  ve vahim durumda olduğunun farkındayız. Özellikle Şile için geldin bugün. EBA’(Eğitim Bilişim Ağı) ya ulaşım konusunda sınıntı çeken köylerimizi ziyaret edeceğiz. Biliyorsunuz ki ülkemizin en büyük sorunlarının başında eğitim geliyor” dedi.

Kırsalda yaşayan çocuklarımız ise bu eğitim yarışında çok geri kaldılar.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı İnsan Hakları Komisyonu üyesi ve Şile Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Özgür yaptığı açıklamada; “Tüm dünyayı etkileyen bu pandemi üreci en büyük yarayı eğitimden faydalanamayan çocuklarımıza vermiştir.

Benzetme çok isabetli olmamakla birlikte Çanakkale Savaşında kaybedilen nesilden sonra eğitimden kaybedilen bir nesil ile karşı karşıyayız. Savaş fakir-zengin ayırmazken eğitimden faydalanamayan çocuklar, zengin-fakir diye ayrıştırıldı. Şartlar ne olursa olsun zengin aile çocukları özel ders ve uzaktan eğitimdeki kalite ile eğitim yarışına devam ettiler. Kırsalda yaşayan çocuklarımız ise bu eğitim yarışında çok geri kaldılar. Devlet kurumları ve hükümet eğitimde fırsat eşitsizliği ile bir insanlık suçu işlemiştir.

İleriki yıllarda sınava girecek çocuklarımızın hayalleri gasp edilmiştir. Şile’mizin 57 tane köyü bulunmaktadır. Bu köylerde hızlı internet zaten sorunludur hele ki bir evde 2 veya üzeri çocuk varsa eğitimden zaten faydalanamıyorlar.

Komisyonumuz, Şile ilçesinde bu konuya yerinde değindi. İl Başkanımız Buğra Kavuncu beyin gayretleri ile İstanbul’un birçok ilçesinde çocuklara tablet, bilgisayar ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı. Bugünde Şile köylerinde bu etkinliğe devam edeceğiz.

Biz elimizden gelen tüm gayret ile çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” dedi. Yapılan açıklamaların ardından Şile köylerine gidilerek çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

KADEM EKŞİ ISTANBUL GAZETE VE HABERCİLER FEDERASYONUNA PROJELERİNİ ANLATTI

Cumhur İttifakı AK Parti’nin Maltepe Belediye Başkan adayı Kadem Ekşi, Istanbul Gazete ve Haberciler federasyonu …

Şile Gelecek Ve Saadet Partisinin Ortak Adayı; Cengiz Çetin

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi Şile’de ortak aday çıkardı. İki partinin ortak Belediye Başkan Adayı …

Kabakoz Seyhan’la Güzelleşecek

Şile Kabakoz Mahallesi’nin genç ve çalışkan kızı olarak bilinen iş insanı Seyhan Acar, 31 Mart …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir