Ağva Sağlık Ocağının Temeli Atıldı

Ağva Sağlık Ocağının temeli törenle atıldı.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı temel atma töreninde; “Ağva’ya verdiğimiz sözleri yerine getirmeye devam edeceğiz, inadına devam edeceğiz. Kim ne derse desin biz Ağva’yı seviyoruz, Ağvalı hemşerilerimizi seviyoruz” dedi.

Ağva Sağlık Ocağının temeli bugün yapılan törenle atıldı.

Törene Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı Albay Hazel Yılmaz, Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile Devlet Hastanesi Başhekimi  Uzm.Dr.Ömer Akyol, Ak Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akgül, MHP İlçe Başkanı Mustafa Pıçak, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, Jandarma Komutanı Yarbay Muharrem Aydın, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen muhtarlar ve Ağvalılar katıldı.

Şile Belediye Başkanı Başkanı İlhan Ocaklı kürsüye Şile Devlet Hastanesi Başhekimi Ömer Akyol’u davet etti. Başhekim Akyol, emeği geçen herkese teşekkür ederek Sağlık Ocağı Ağva’ya ve Ağvalılara”hayırlı olsun” dedi.

İki yıllık bir belediye başkanlığı dönemimizde Ağva’ya verdiğimiz sözlerin büyük bir kısmını yerine getirdik.

Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’da konuşmasında; ” seçimlerde ziyaretlerimiz esnasında Ağva’dan gelen taleplerden bir tanesi de Ağva’daki bu sağlık sorunuydu. Bununla ilgili bölge halkıyla yapmış olduğumuz sohbetlerimizde böyle bir söz verdik ve bu sözümüzü de tutmuş olduk. Böylece Ağva’ya verdiğimiz sözleri teker teker yerine getirmiş oluyoruz. Ağva’ya verdiğimiz sözleri yerine getirmeye devam edeceğiz, inadına devam edeceğiz. Kim ne derse desin biz Ağva’yı seviyoruz, Ağvalı hemşerilerimizi seviyoruz. Sizin sağlığınız için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Geçmişte şöyle bir ifade vardı. Ağva’da 4’ten, 5’ten sonra iğne vuramıyoruz, serum taktıramıyoruz. Bu konuda destek istiyoruz denildiğinde biz yine İlçe Sağlık Müdürümüz, Başhekimimiz ve ilgili sağlık çalışanı yetkilileriyle yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde şuan hizmet veren Sağlık Ocağında iyileştirme yaptık. Oranın tamir ve tadilatlarıyla beraber orada saat 16.00’dan gece 24.00’de kadar bu hizmetlerin verilebilmesini sağladık. Yani doktor, hemşire ve görevli eleman arkadaşlarımız bulunmak suretiyle hizmet vermeye başladı hayırlı uğurlu olsun. Yeter mi, yetmez dedik ve burada gördüğünüz bir aile sağlık merkezinin de yapımına başladık. Hızlı bir süreçte inşaatını tamamlayacağız. Yaklaşık 235 m2’lik bir alanda Ağva’ya güzel, sağlıklı hizmetler vermeye devam edeceğiz. Dolayısıyla sizlerin destekleri bizler için önemli, dualarınız bizler için önemli. İki yıllık bir belediye başkanlığı dönemimizde verdiğimiz sözlerin büyük bir kısmını yerine getirdik. Ama durmayacağız ve hizmet üretmeye devam edeceğiz. Bu benim tek başıma yaptığım bir hizmet değil, sayın Kaymakamın ve diğer bürokrat arkadaşlarımız, İlçe sağlık Müdürümüz, Başhekimimiz, ilgili arkadaşlarımız, İlçe Başkanlarımız hep beraber el birliği ile Şile’mize, Ağva’mıza en güzel hizmeti verebilmenin mücadelesi ve gayretini sarf ediyoruz. Bu proje hastanemizle birlikte ortak yönetilecek, hastanemizin koordinasyonunda burada hizmet verilmeye başlanılacak” diyerek sözlerini tamamladı.

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’da emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasına şöyle devam etti “Ağva’da bu ikinci temel atma törenim. İlki Kültür Merkezinin temelini atmıştık. Dilerim başkanımızın ifade ettiği gibi diğer yatırım ve hizmetlerin temel atma törenini de beraber gerçekleştiririz. Kıymetli Ağvalılar şunu çok iyi biliyoruz ki sağlık sektöründe fiziki altyapı, gerek beşeri sermaye anlamında gerçekten Türkiye çok büyük ivme kazandı ve hizmetler yerine getirildi.  İnsanı yaşat ki devlet yaşasın şiarı doğrultusunda ihtiyacın yerinde giderilmesi noktasında da çok önemli hizmetler gerçekleştiriliyor. Bu temel atma programı insana değer vermenin, insanı yaşatmanın devlet için ne kadar büyük bir hizmet olduğu anlayışının bir yansıması olarak burada bunu yaşıyoruz ve birlikte bu temeli atıyoruz, hayırlı olsun” dedi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Şile Belediyesi’nden Sağlık Çalışanlarına “sağlıklı” Kutlama!

Şile Belediyesi, koronavirüs salgını ile mücadele döneminde gece gündüz demeden özverili şekilde çalışan sağlık çalışanlarını …

Ağva’nın Sağlık Hizmetlerine Yeni Soluk

Geçtiğimiz aylarda İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memiş ile bir araya gelen Şile …

Şeker Ameliyatı Çözüm mü Yoksa Kandırmaca mı?

Milyonlarca vatandaşın yaşamının bir parçası haline gelen diyabet sorununa çözüm için sunulan şeker ameliyatı, bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir