“Belediye ve Teşkilat Olarak Her Zaman Köylümüzün Yanındayız”

Ak Parti Şile İlçe Başkanı Erdoğan Akgül, Yaka Mahallesi’nde, son günlerdeki Şile gündemini değerlendirerek; taş ocağı, sarı alanlar ve Akçakese sahili hakkında basın açıklaması yaptı.

Ak Parti Şile İlçe Başkanı Erdoğan Akgül, son günlerde Şile’de gündem olan konulara dikkat çekerek basın açıklamasında bulundu.

Başkan Erdoğan Akgül Yaka Mahallesi kahvesinde yakalı hemşerileri ve basınla bir araya gelerek, yaptığı açıklamalarda “her zaman köylümüzün yanındayız” dedi.

Başkan Akgül; “öncelikle çevreye duyarlılık gösteren Çevre Gönüllüleri Dernek Başkanımıza, değerli basın mensuplarımıza, her zaman her şeyin en değerline layık olan çok değerli hemşerilerime ve Yaka Mahallesi sakinlerine çok çok teşekkür ediyorum”. Yeşili ile masmavi deniziyle ormanıyla doğal güzellikleriyle dopdolu bir ilçede yaşıyoruz. Yer üstünde böylesine güzel bir ilçede yaşarken, yer altı zenginliklerimizin de bazı dezavantajlarından da nasibini alan bir ilçeyiz. Her zaman söylediğimiz gibi, ülke ekonomisine çok büyük katkısı olan silis ve kil madenine, köy yerleşim yerlerine uzak olması, su kaynaklarımızı bozmaması koşulu ile yaklaşımımız malumunuzdur. Ancak taş ocağı gibi işletmelerin ilçemizde faaliyet göstermesine hem belediyemiz hem de teşkilatımız ile birlikte mücadelemizi sürdürdük, bugünden itibaren de devam edeceğiz.  Nitekim bir önceki dönem İlçe Başkanımız ve şimdiki Başkanımız olan İlhan Başkanımızın bu konudaki hassasiyetini, duyarlılığını, çevreye olan hassasiyetini takdir ediyor ve teşekkür ediyoruz.

Belediye Başkanımızın daha önceleri hem dere bölgesinde açılmak istenen taş ocağı ile alakalı Enerji Bakanımızı ilçemizde misafir ederek hem de  Değirmençayırı bölgesinde yine açılmak istenen taş ocağı ile alakalı ne kadar çaba sarf ettiğini görmeyiniz duymayanız yoktur diye düşünüyorum. Aynı hassasiyeti aynı duruşu şimdi Yaka mahallemizde göstermek için buradayız. Ve burada yaka mahallemizde taş ocağı açılmaması için belediyemiz ve teşkilatımız ile birlikte ilgili makamlarla irtibat halindeyiz. “Bu konuyu Yaka Mahallemizin sıkıntılarını direk İl Başkanımıza ilettim ve kendileri hemen Enerji Bakanını arayıp bizim hassasiyetlerimizi kendilerine ilettiler. Bizde bu taş ocağının çevreye ve diğer faktörlere vereceği zararları bir rapor halinde İl Başkanımıza teslim ettik süreci hep beraber takip edeceğiz. Şunu özellikle söylemek istiyorum; yeni ruhsatlara olumlu rapor verilmemesi konusunda İl Çevre müdürlüğümüzün beyanları mevcuttur.

Bizler esasen Yaka Mahallemize, Değirmençayırı, Kervansaray, Ağva’mıza, Şile’mize sahip çıkarken aslında 16 milyon İstanbulluya sahip çıkıyoruz. Çünkü ilçemiz, İstanbul’umuzun su ihtiyacını karşılayan barajlara sahiptir. Yine Yaka Mahallemize sahip çıkarken aynı zamanda tüm İstanbullu hemşehrilerimizin hakkını, hukukunu koruyoruz. Çünkü  ilçemiz, %80 i ormanlarla çevrili bir oksijen deposu yani İstanbul’umuzun akciğerleri olduğu bilinciyle sahip çıkıyoruz.  Yaka Mahallemize, Ağva Mahallemize, Şile’mize sahip çıkarken 72 km sahiliyle, kumuyla ve İstanbul’umuzun tek mavi bayraklı denize sahip olması ve pandemiden dolayı bunalmış tüm İstanbullu hemşehrilerimizin ilçemize akın edeceği bilinciyle nasıl ev sahipliğini layıkıyla yapmaya çalışarak, esasen İstanbullumuza sahip çıkıyoruz. Yaka Mahallesi sakinlerimiz müsterih olsun. Taş ocakları ile alakalı duruşumuz belli ve nettir. Her zaman köylümüzün yanındayız. Hem il müdürlükleri, hem de bakanlıklar nezdinde köylümüzün haklı davalarında gerekli takibi ve hassasiyetlerimizi şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da ilgili makamlarla devamlı sürdüreceğiz. Çevreye duyarlılık noktasında hassasiyet gösteren duyarlı davranan herkese teşekkür ediyorum. Yani biz Belediye olarak, teşkilat olarak her zaman köyümüzün ve köylümüzün yanındayız. Taş ocağı ile alakalı olarak tüm girişimlerimizi yapmaktayız sadece Yaka Mahallemizin, Değirmençayırı Mahallemizin değil, tüm Şile’ye tahkiklendirme yapılması konusunda Bakanlıklarımıza bilgilendirmeleri yaptık çok yakın bir zamanda da bunun neticelerini alacağız diye ümit ediyorum.

 

“Sarı alan diye tabir edilen bu yerleri hak etmeyen  kişilere verilmemesi noktasında tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyeceğimizi altından kim çıkarsa çıksın sonuna kadar mücadele edeceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz”

Bİr diğer konu da; İlçe gündemimizi son günlerde çokça meşgul ediyor. Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanımızda yapmış olduğu basın açıklamasında belirttiği üzere sarı alan diye tabir edilen yerlerle de bir iki şey söylemek istiyorum.

Belediye Başkanımız zaten gerekli açıklamayı isim vermeden açıkladılar. Bizler de isim vermeden bir iki hususa da dikkat çekmek istiyoruz. Malumunuz olduğu üzere 1970’lerde orman sınırlarını belirlemek maksadıyla kadastro çalışmaları yapılırken ihtilaflı olan yani tapulu yer ile orman arsasında kalan ihtilaflı yerlerin tekrar ölçülmesi konusunda yeniden bir çalışma yapılmak suretiyle 49 mahallemizde süreç tamamlanmıştır. Ancak teşkilatımızla birlikte mahalle ziyaretlerimizde gördüğümüz sıkıntıları yani vatandaşımızın atasından dedesinden kalan yerlerin zilyetleri olmasına rağmen milli emlak ile ihtilafa düştüklerine hep beraber şahit olduk.

Milli emlak ziliyet hakkı iddia eden köylülerimizi mahkemeye vermek suretiyle, son 20 yıl arasız fasılasız kullanılmadığı gerekçesiyle köylümüzün haklarından mahrum bırakıldığına şahit olduk. Mahalle ziyaretlerimizde bizlere refakat eden sorumlu Milletvekilimiz Sn. Mustafa ATAŞ ile birlikte bu mağduriyeti Bakanlığımıza taşıdık. Ardından Çevre ve Şehircilik Bakanımızı ilçemizde misafir ederek bu konuların müzakeresini yaptık. Bakanımız sağ olsunlar, çok büyük inisiyatif alarak yeniden bir heyet kurularak hem mağduriyetlerin giderilmesi noktasında hem de açılan davaların durdurulması noktasında hem de tüm Türkiye ye şamil bir uygulama olabilecek kararların altına imza attı. Bu minvalde kurulacak olan yeni heyet ilk çalışmalarına bu pazartesi başlayacaktır. Bu heyette hem belediye, hem milli emlak hem de köylümüz olacaktır. Bizler köylümüzün bu haklı davalarında haklarını korumak için atasından dedesinden kalan yerlerin kendilerine ücretsiz olarak verilmesi noktasında çaba sarf ederken özellikle Akçakese Mahallemizde, kısmen de diğer mahallelerimizde usulsüz bir şekilde zilliyet elde etme iddiaları ile karşı karşıyayız. Bizler bu iddiaların sonuna kadar takipçisi olacağımızı asla gündemimizden düşürmeyeceğimizi ve iddiaları etraflıca araştıracağımızı, sarı alan diye tabir edilen bu yerleri hak etmeyen  kişilere verilmemesi noktasında tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyeceğimizi altından kim çıkarsa çıksın sonuna kadar mücadele edeceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz.

İyi Parti İlçe Başkanımızın mahallesine yapılan bu plajı gördük, çok beğendik ve bu plajın aynısın tıpkısını kendi mahallem olan Doğancılı Mahallesine istiyoruz

Suskunluğumuz iddia sahiplerinin iddialarını siyasetin gölgesinde bırakmamak ve de siyaseti bu işe bulaştırmamak idi. Ancak gündemi değiştirmek algıyı başka yönlere çevirmek maksadıyla belediyemizin yatırımcı vasıtasıyla Akçakese sahilimizde yapılmak istenen nitelikli turizmi yalan haberlerle ve iftiralarla baltalamak suretiyle dikkatleri başka tarafa çekme oyunlarına şahitlik ettik. En son kısa zaman önce Belediye Başkanımızla, değerli basın mensuplarıyla Akçakese sahilimizde yapılanları müşahede ettik.

Gördük ki; İddia edildiği gibi kayaların oyulmadığını, denize ve çevreye zarar veren foseptik çukurunun olmadığını, beton kullanılmadığını ve de kullanılan malzemenin de sökülüp takılabilen bir malzeme olduğunu, ayrıca çevre konusunda tecrübesine, bilgisine güvendiğimiz Nabi Evren ağabeyimizin de ifadesiyle burada çevreye hiçbir şekilde zarar verilmediğini, endemik bitkilerin burada hiç olmadığını yerinde tespit ettik. Nekadar güzel bir proje olduğunu gördük. Şile’de bu projenin tüm sahillerde olması gerektiğini ve nitelikli turizm adı altında böyle turizmin yaygınlaşması gerektiğini hep beraber müşayede ettik. Ben burada Belediye Başkanımıza da esprili bir şekilde bir mesaj vermek istiyorum. Hakikaten Akçakese sahiline gittiğimizde çok güzel bir tablo ile karşılaştık. İyi Parti İlçe Başkanımızın mahallesine yapılan bu plajı gördük, çok beğendik ve bu plajın aynısın tıpkısını kendi mahallem olan Doğancılı Mahallesine ve imkanlar nispetinde de tüm sahillerimizde uygulanmasını Belediye Başkanımızdan rica ediyoruz” dedi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir