Kimse Kimsenin Aklıyla Alay Etmesin

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı son günlerin olay plajı olan Akçakese plajını ziyaret ederek, “kimse kimsenin aklıyla alay etmesin, öyle bir şey yok. Biz kaliteyi artırıp turizmde gerçekten Şile’yi hak ettiği yere taşıyacağız” dedi. Belediye başkanı Ocaklı, Akçakese plajında incelemelerde bulunurken basın mensuplarına da bilgi verdi. Başkan Ocaklı özellikle doğaya hiçbir zarar verilmediğini, Şilelilere hemşeri kartı çıkartılarak istedikleri yerde denize girmek gibi bir doğal haklarının olduğunu ve amaçlarının turizmde kaliteyi artırmak olduğunun altını çizerek şöyle devam etti.”Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek, turizm kalitesini daha nitelikli hale getirebilmek için yapılan bir çalışmadır. Burada gördüğünüz bu yerlerin hepsi sökülüp takılabilir, zaten kışın kalmasının imkanı yoktur, deniz alp götürür. Bilenler bölgeyi bilir. Burası 4 etaptan oluşuyor, 1. Bölüm, 2. Bölüm, 3. Ve 4. Bölüm. İnanılmaz kötü ve vahşi bir şekilde kullanılan bir turizm anlayışını derleyip, toparlayıp milletin hizmetine sunmak istiyoruz. Sahiller devletin, milletin ortak kullanımına açık, isteyen istediği gibi gelebilir, kullanım sağlayabilir.  Fakat bu özel loca ve hizmetlerden faydalanmak istiyorsa bunların kendine özel bedelleri var oda doğaldır.  Fakat çıkartacak olduğumuz hemşeri kartıyla (muhtemelen haziran ayında hazır hale gelir) Şileli hemşerilerimiz bu tür hizmetlerden istifade edecekler. Şileli hemşerilerimizin buraya elbette gelebilecekler, tesisten hizmet aldıkları takdirde tabii ki azda olsa bir bedeli olacaktır.

. Kumsal vatandaşın, milletin, havlusunu alsın gelsin, otursun bunun için para vermesine gerek yok. Deniz milletindir. Allah’ın verdiği nimettir bundan da istifade edilecektir. Fakat şunu iyi belirleyelim, dünkü turizm anlayışı işe bugünkü turizm anlayışı arasında ki tercih meselesidir. Birinde karpuz kabukları içerisinde donla denize giriliyor, birinde de, böyle nezih bir ortamda denize girecektir. 16 milyon İstanbul gelsin Şile’ye ve Şile’nin güzelliklerinden istifade etsinler.

İstanbul’un tek mavi bayraklı denizi bizde.

Bütün bu güzellikleri gelecek olan hemşerilerimizin hizmetine sunuyoruz. Kaliteyi artırmak ve nitelikli turizm yapmak istiyoruz. Amacımız doğayı bozmadan, dokusuna zarar vermeden bir turizm yapmak. İnsanlar sabah geliyor, akşam gidiyor, tuvalet ihtiyacını nerede giderecek, denizde mi, doğada mı? Böyle bir turizm mi, Akdeniz, Egeye gittiğinizde bundan farklı bir uygulama mı var? Kimse kimsenin aklınla alay etmesin, öyle bir şey yok. Biz kaliteyi artırıp turizmde gerçekten Şile’yi hak ettiği yere taşıyacağız. 1970’lerde, 80’lerde, 90’larda turist alan bir ilçeden bahsediyoruz. Yurt dışından ciddi anlamda turist alan bir Şile’den bahsediyoruz. Bu kadar doğallığı ve güzelliği olan bir ilçe hak ettiği değeri bu dönem içerisinde bulacaktır Allah’ın izniyle. Yapılan tuvaletler vidanjörle gelip alıp, doğaya karışmadan, zarar vermeden, beton dökmeden, doğayı kirletmeden alınacaktır. Bunlarda söküp takılabilen ürünlerdir. İnsanımız 72km’lik sahil hattının her kumundan, her karesinden istifade edebilirler. Bunun için bir ücret ödemelerine gerek yok ama ilave bir hizmet almak istiyorlarsa dünyanın neresine gidilirse gidilsin bir bedeli vardır. Şileli hemşeri kartıyla bunlar minimize edilecektir” dedi.

İşletme sahibi de bu bölgede daha önce bir cankurtaranın olmadığını fakat Büyükşehir Belediyesinin buraya cankurtaran koymadığını fakat artık insanların güvenliği için cankurtaranın mevcut olduğunu belirtti.

Başkan Ocaklı herkesten bir istirhamının olduğunu özellikle vurgularken; “ gelenler nasıl bulmak istiyorlarsa öyle bıraksınlar. Çöplerini alıp bir poşete koyduktan sonra çöp bidonlarına bıraksınlar”

Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’ya Akçakese Plajı ziyaretinde Ak Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akgül, başkan yardımcıları ve birim müdürleri eşlik etti.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ordululardan Başkana Teşekkür

Şile Ordulular Derneği düzenledikleri kahvaltı programında  Belediye Başkanına teşekkür plaketi verdiler. Şile Belediye Başkanı İlhan …

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir