“O Dönem Siyasi Kimliğim Yoktu”

Son günlerde İYİ Parti Şile İlçe Başkanı Kahraman Koç’a  yönelik, sarı alanlarla ilgili yapılan suçlamalara düzenlediği basın toplantısında cevap verdi.

Koç, “sarı alanlarla ilgili 2015 yılında başvuru yaptım” dedi.

Kahraman Koç kendini tanıtarak başladığı açıklamaya şöyle devam etti:

“ Biz 600 yıllık Akçakese köylüsüyüz. Babam Rafet Koç Büyük babam Münir Koç Onun babası Mustafa Koç,onunda babası Osman Koçtur.

Benim ailemin resmi tapulu 100 dönüm üzerinde köyde yeri var, sarı alanlarla ilgili 2015 yılında başvuru yaptım.

 Kadastro süreci 2020 yılında başladığı için mahkeme sürecine 2020 yılında dahil oldu. O zaman yani 2015 yılında ne İYİ Parti vardı, nede benim başka bir partide siyasi kimliğim, Bu olayları siyaset ile ilişkilendirmeye çalışanları kınıyorum.

Tapulu arazilerimizin komşu parselleri olan parselde hak talebinde bulundum  ve dilekçemde ecdadımın zamanın da kullandığı yerler olarak ifade ettim.

 Bu parselleri m2 leri 2 , 3 , 5, 30 ve 142 dönümdür. Yani şöyle izah edeyim, sizin resmi bir yeriniz var ve yanındaki sarı alan ile ilgili hak talebinde bulunuyorsunuz, ve bu parselde 142 dönümden oluşan tek bir parsel.

 Bende bu parseller üzerinde hak talep edince özellikle bir tanesinin metre karesi büyük olması sebebi ile sanki üzerime  toplamda 184 dönüm araziyi geçirmişim algısı yaratılmaya çalışılıyor, böyle bir şey yoktur, tapu kayıtlarına da bakıp görebilirsıniz.

Bakın arkadaşlar buna benzer 57 köyümüzde yüzlerce dava binlerce davalı var.

 Hazine ve Milli Emlak ile mahkemeliğiz, konu adli makamlarda karşımızda araştırmayı yapan hazine avukatları, araştırılan eski tapular, bilir kişi heyetleri var, mahkeme bir karar verecek ve diyecek ki  senin bu arazilerin bir kısmında hakkın var.

Veya ailenin verasetlerini getir başka müdahil olanları da tespit edelim, yada hakkın yoktur diyecektir.

 Bu konuda adli makamlardan yüksek bir mertebe yoktur, kimse oturduğu yerden ahkam kesmesin.

 Dedikodu yaparak bizim orada yerimiz var demekle olmaz, git sende araştır başvurunu yap hangi köyde olursa olsun, varsa hakkını ara.

 Bu arada benim Akçakese köyü  harici her hangi bir köyümüzde sarı alanlarla ilgili başvurum yoktur ,  böyle bir durum varmış gibi de algı yaratılmaya çalışıyor,

Bu algıyı yaratmaya çalışanlar da art niyet  vardır” dedi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir