Şile’de 19 Mayıs Coşkusu Yaşandı

102 yıl önce Cumhuriyetimizin kuruluşuna kapı açılan ve Millî Mücadele destanının ilk sayfasının yazıldığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin bekâsını temsil eden değerli gençler başta olmak üzere tüm vatandaşlarla coşku içinde kutlandı.

Şile’nin kuzeyinden güneyine tüm mahallerinde coşkulu kutlamalar gerçekleşti. Yüzlerce vatandaş, kâh sokağa çıkarak kâh balkonlarından ve pencerelerinden bayrak ve meşalelerle kutlamalara eşlik ettiler.

Şile ve Ağva Arası Araç Korteji Alkışladı
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, gündüz vakti Şile’de renkli görüntülere sahne oldu. Şile Belediyesi tarafından organize edilen, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 102’’inci yıldönümü ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Şile’de, Şile Belediyesi resmi araçları, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı araçları kortej geçişi düzenledi. Vatandaşlar, araç kortejini Şile’de ve Ağva’da geçişleri sırasında dakikalarca alkışladı. 



Cumhuriyet Caddesi’nde Görkemli Meşale Alayı
Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile İlçe Emniyet Müdürü Hazım Gümüş, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Muharrem Aydın, ilçe protokolü ve vatandaşlarımızın katılımıyla, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle kutlama korteji gerçekleştirildi. Şile Şehitler Anıtı’nda bir araya gelen resmi heyet ve vatandaşlar, saatler 19.19’u gösterdiğinde İstiklâl Marşı’mızı okudu. 

Kutlamalar kapsamında daha sonra Şile Belediyesi tarafından Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlenen kortej yürüyüşüne, Şile Belediyesi Başkanı İlhan Ocaklı ve ilçe protokolünün yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı. Kortej yürüyüşü sırasında Şile Belediye Başkanı Ocaklı ve beraberindekiler vatandaşları selamladılar. Şile kamu protokolünün katıldığı kortej yürüyüşü ve fener alayı, büyük beğeni ile karşılandı. Programda sosyal mesafe kurallarına titizlikle uyulduğu gözlendi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı Gazilerle Buluştu

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile Muharip Gaziler Derneğinde Şile Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sayın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir