Şile’de Spor Seferberliği Başlıyor

Şile Belediyesinin desteğiyle oluşturulan mobil spor aracı köy köy gezip, kadınlara ve çocuklara spor yaptırılacak.

Bir süre önce Şile Spor Akademisi, Şile ilçe kaymakamlığı, Şile ilçe Gençlik Spor Müdürlüğü, Şile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şile Halk Eğitim Merkezi arasında  imzalanan ortak protokolle yaz spor kayıtları tamamlanmış olup, eğitimlere başlanıyor.

11 Haziran Cuma günü sabah kahvaltısında Çatlak cafe’de bir araya gelen kamu kurumları ve eğitimciler görüş ve proje hakkında bilgi verdi.

Eğitimciler birçok spor dalının yanı sıra bu yıl ilk defa ve Türkiye’de de tek olacak olan dalga sörfünü deneyeceklerini belirttiler. Ayrıca bu spor okulunun bir diğer önemli kısmı da spor için merkeze gelemeyenlere Belediyenin tahsis ettiği mobil aracın içine bütün spor ekipmanlarını ve iki hocayla birlikte köy köy dolaşıp bayanlar ve çocuklara spor yaptırılacak.

30’u aşkın spor eğitmeni ve tecrübeli hocaların yanında üniversiteyi bitirme aşamasında olan spor eğitmenlerini de entegre olup, dolayısıyla iş sıkıntısını da ortadan kalkmış olacak” dedi.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’da tüm ilgililere teşekkür etti ve “geçen yıl başlanan ve bu yıl büyüyen bu ailenin İlçemiz için çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Pandemi süreciyle çok daha fazla anlam kazandı psikolojik destekte çok önemli ve çok iyi düşünülmüş bir çalışma. 15 branşta verilecek olan bu hizmetin ilçemizdeki gençlere son derece fayda sağlayacağını düşünüyorum. Zor geçen bu günlere merhem olacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya!’da, “güzel bir başlangıç, bu toplantıda bu projeye verilen emeğin bir göstergesidir. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu projenin ana misyonu tamamen sizlerin omuzlarınızın üzerinde yükseliyor. Sevgiyle, şefkatle çocuklarımıza yaklaşmak, onlara uzanan samimi bir dost eli olduğunu göstermek bütün gaye onların sağlıklı, sıhhatli, zeki, çevik,ahlaklı bir birey olarak yetişmesi için mücadele verildiğini, çaba sarfedildiğini onlara hissettirmek ve göstermektir” dedi.

Konuşmaların ardından Halk Eğitim Müdürü Ömer Faruk Uçar, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bedrettin Naim Arslan, Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ve Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya en iddialı alanları olan tenis branşına kayıt yaptırdılar. Çekilen hatıra fotoğrafı ile toplantı sonlandı.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniyeli Sporcular Avrupa’da Yıldızlaştı

Ümraniye Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Sporcusu Ömer Ege Budur önemli bir başarıya imza atarak, …

Ümraniye Belediyesi’nden Engelli Bireylere Özel Hizmet Alanı

Ümraniye Belediyesi tarafından hizmete alınan Engelsiz Spor Merkezi, 4 branşta 350 özel bireye eğitim veriyor.  Engelli …

Şile Belediyesi’ne Bir Ödül de Ülke  TV’den

Ülke TV tarafından 8.si düzenlenen “Sporun Devleri Buluşuyor” ödül töreni Ankara’da gerçekleşti. Ankara’da düzenlenen ödül …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir