Geçmiş Olsun Cankurtaranlar, Geçmiş Olsun Şile

Geçen hafta Şile (Karadeniz) denizinin yoğun dalga ve akıntı olması nedeniyle Şile Kaymakamlığı tarafından denize girilmesi yasaklanmıştı. Yasağa rağmen denize girmek isteyen bir grup, cankurtaranlar tarafından uyarılınca iki taraf arasında tartışma çıktı ve iki cankurtaran bıçakla yaralanırken bir cankurtaran ise kafasından darbe aldı.

Durumun bildirilmesi üzerine yaralı cankurtaranlar ambulansla hastaneye, şüpheli saldırganlar ise polis ekipleri tarafından Emniyete götürüldü.

Emniyetin binasının önüne giden cankurtaranlara Şilelilerden destek geldi ve Karakolun önünde yoğun bir kalabalık oluştu.

Bir gün sonra A Haber TV Kanalı iddialara göre cankurtaranların görev alanına girmesi sonucu yaşanan tartışmada Haber kanalı muhabiri darp edildiği iddiası üzerine olayın akşamında cankurtaran şefi Atakan Çetiner ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Ertesi gün İBB’ye bağlı Şile cankurtaranlarına destek amaçlı adliyenin önüne giden İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, İYİ Parti İl yöneticileri,CHP İlçe Başkanı ve örgütü, İYİ Parti İlçe Başkanı, teşkilatı ve meclis üyeleri ve cankurtaranlar gün boyu cankurtaranın serbest kalmasını beklediler. Akşam saatlerinde adli kontrol şartı olmaksızın Atakan Çetiner serbest kaldı.

CANKURTARANLARA ZİYARET

Her şartta görevleri gereği can kurtarmakla yükümlü olan cankurtaranlar, görevlerinin başına giderek işlerini en iyi şekilde yapmaya çalışmaları üzerine MHP Şile ilçe başkanı ve Gelecek Parti Şile İlçe Başkanı tarafından ziyaret edilerek geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

Yaşanan bu olaylar karşısında her kim olursa olsun görevlerini yapan herkesin herkese görevi başında saygı gösterilmesi gerektiğinin altı bir kez daha çizilmiştir.

Cankurtaranlara yapılan saldırı kınandığı gibi, haber kanalına yapılan saldırının da doğru olmadığı ve kınandığı belirtilmiştir.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ümraniye’de 9 Taksi Durağı Açıldı

*Taksicilerin hizmet kalitesini artıracağı, vatandaşların daha modern ve işlevsel hizmet alacağı 9 taksi durağının açılışı …

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir