Büyük Zafer’in 99. Yılı Kutlu Olsun

Şanlı zaferin yıldönümü Şile’nin dört bir yanında coşkuyla kutlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. Yıl dönümü dolayısıyla Ağva’dan, Şile’ye kadar yürüyüş yapıldı.
Şile ve Ağva Kırmızı-Beyaz…

Şile Belediyesi tarafından düzenlenen  30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri ile Şile’de her yer kırmızı beyaza büründü.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü dolayısıyla Şile Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerinin ilki Ağva’da yapılan kortej yürüyüşü  ile başladı. Ağva’lıların büyük bir coşku ve ilgi gösterdiği kortej yürüyüşü sonrası şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası kutlamalar Şile merkezde devam etti.

Saat 20:30’da Şile Kent meydanında başlayan kortej yürüyüşüne bando takımı motorize polis ekipleri ve açılan iki büyük Türk bayrağının öncülük etti. Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ve ilçe protokolün eşlik ettiği kortej yürüyüşüne Şileliler büyük bir katılım gösterdi. Şile Belediyesi tarafından projelendirilen ve Şile Bezi motifinden yararlanılarak ilçenin dokusuna uygun modernize edilen aydınlatmalar Cumhuriyet caddesine kortejin girişi ile ilk defa yandı. Bu sürpriz kutlamalar esnasında Şileliler tarafından beğeniyle karşılandı. 

Zafer Coşkusu Şile Meydanında Müzikle Buluştu

Kortej yürüyüşünün sona ermesi ile birlikte Şile Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı konseri, Şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve hep bir ağızdan okunan İstiklal Marşı ile başladı. Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ve Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’nın yaptığı 30 Ağustos Zafer Bayramı konuşmalarında bu zaferi armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andı. Türkan Kandıralı ile Büyük Maksim Orkestrası ve ses sanatçısı Ayşe Ekiz’in sahne aldığı konser yine başka bir ses sanatçısı Oktay Yıldırım’ın seslendirdiği şarkılarla başladı. Sahne dünyasının tanınmış klarnet virtüözü Türkan Kandıralı ve Türk Sanat Müziği’nin duayen isimlerinden Ayşe Ekiz repertuarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılara yer verdi.

Konser sonunda Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı Albay Hazel Yılmaz ve Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı sanatçılara Şile Bezinden oluşan hediyeleri ve çiçeklerini takdim etti. Keyifli anların yaşandığı konserin sonunda alanı dolduran müzikseverler sanatçıları uzun süren alkışlarıyla uğurladı.

Şile’de Büyük Zaferi 99 Yıldır Eksilmeyen Gururla Her Yıl Kutluyoruz…

30 Ağustos 1922’de üstün bir zaferle sonuçlanan “Büyük Taarruz”un yıldönümleri, vatan topraklarının düşmanlardan geri alınmasını temsil edişi sebebiyle, Şile’de her yıl büyük bir coşkuyla kutlanıyor.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ordululardan Başkana Teşekkür

Şile Ordulular Derneği düzenledikleri kahvaltı programında  Belediye Başkanına teşekkür plaketi verdiler. Şile Belediye Başkanı İlhan …

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir