Cumhur İttifakı Millet İttifakını Eleştirdi

Cumhur ittifakı (Ak Parti ve MHP Şile İlçe Başkanları) yerel basın ile kahvaltıda bir araya geldi.

Şile Çamlık Restaurant’ta bir araya gelen taraflar önce kahvaltı yaptı ardından Ak Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akgül ve MHP Şile İlçe başkanları çalışmalar hakkında bilgi vererek, millet ittifakına da göndermelerde bulundular.

Uzun zamandır yapmayı düşündüğümüz bu programı nihayet gerçekleştirebildik. Bizler Cumhur ittifakı olarak 2,5 yıldır Şile’ye hizmet getirme konusunda gayret sarf eden iki partiyiz. Cumhur ittifakımızın ortağı ve Belediye Başkanımızla birlikte. Bizler seçimlerden beri belediye başkanımızla birlikte uyum içinde çalışarak bölgemize ve ilçemize hizmet etme yolunda hem zamansal hem de mekansal olarak her türlü fedakarlığı gösteren bir ittifakız.

Çok gayretli ve fedakar bir Belediye başkanımız var, gecesini gündüzüne katıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kaybedilmesiyle beraber bu eksikliğimizi Devletimizden tamamlamak suretiyle de inşallah çok güzel yatırımlarla hemşerilerimizi buluşturmaya devam edeceğiz. Sezonun bitmesini beklediğimiz çok büyük projelerimiz var. 30 Eylül’den sonra bunları teker teker hayata geçirmiş olacağız. Bizler Mlletvekilimiz Mustafa Ataş’la beraber 57 köyümüzü tek bir Milletvekilimizle geçen hafta ziyaretlerimizi tamamladık. Komple Şile’yi belkide tek bir Milletvekiliyle dolaşılmış bir program oldu. Bir kısmı pandemi öncesi dolaşılmıştı, bir kısmı da şimdi tamamlandı. Pandemi şartların elverdiği sürece fazla kalabalık ortam yapmadan muhtarlarımız ve teşkilatımızla beraber dolaştık. İstek ve taleplerini dinledik, yalnızca Ahmetli Mahallemizin muhtarı eşlik etmedi bize. Biz yinede oradaki köylülerimizle bir araya geldik.

Bizlere en çok gelen talepler İBB’nin görev alanında olup ta yapmadığı veya geciktirdiği şeylerle alakalı oldu ve dendi ki Büyükşehir’in alanında olabilir ama sizde belediyesiniz bize sahip çıkmanız gerekir” şeklinde ifadelerle karşılaştık. Yeri geldi mezarlıklar Müdürlüklerinden çok şikayetler oldu, yeri geldi park ve bahçelerin bakım ve onarımından şikayet oldu, yeri geldi ilaçlama noktasında şikayetler oldu. Bizler sahaya çıkmamızla, başkanımızın sahaya açıklama yapmasıyla konunun haklılık boyutunu herkes öğrendi. Yeri geldi kanalizasyon atıklarının dereye aktığını çok gördük. 8-10 mahallemizde bu sıkıntı had safhada. Tabiiki İBB Ak Partideyken çoğunu yapmıştık ama kalanların büyük bir kısmı da orada yaşanan insanların muvafatname vermemesinden kaynaklandı. Örneğin Kalemköy, Ulupelit, Geredeli ve Osmanköy vb. mahallelerimizde vardır. Bunlar artık bizim sorumluluk alanımızda değil, bizler sadece yazışma diliyle aktarmakla mesulüz. Kanalizasyon ve İski konusunda yapılan görüşmelerle anlaşıldı ki pek olumlu bir durum yok. Park ve Bahçelerin durumunu gösteren Sofular mahallesinde bir basın açıklaması yaptım o günden bugüne değişen bir şey yok. Ağva’daki park olayı da malum başkanımız anlattı size” dedi.

Ak parti Şile İlçe Başkanı Erdoğan Akgül açıklamalarına devam ederken, geçtiğimiz günlerde birileri yapmış oldukları açıklamalarına “Ak Parti’nin 18 yılda yapamadığı hizmetleri biz 6 ayda yaptık” cümlesine cevaben; “yaptıkları şey neymiş dere bölgesine İETT Otobüsünü koyduğunu söylediler. Bende 19 Ocak 2019 tarihinde İlçe Başkanı oldum.15 gün sonra Batı Sahil bölgeme İETT’yi sokan kişiyim. Bunu seçimlerden sonra da yaygınlaştırmayı düşünüyorduk. Biz bunu dillendirmedik. Bizim yani Cumhur İttifakının özelliği birazda budur, gösteriş yapar gibi açılışlar yapmadık. Nikah Sarayı, Kültür Sarayı, Spor Kompleksi yaptık açılış yapmadık, Engelliler Merkezini yaptık açılış yapmadık. Yeniköy Balcılık Merkezini kurduklarını söylüyorlar yüzde 90’nını Kadir Topbaş ağabimiz yapmıştı onun bile piyarını yapmadık. Aynı şekilde Engelliler Yaşam Merkezi. Bazıları yalan ve iftira atmakla siyaset yaptıklarını zannediyorlarsa milletimiz inşallah bunları görüyordur. Yine birileri çıkmış kıyı temizliği yaptıklarını söylüyorlar, cankurtaran hizmeti yaptıklarını söylüyorlar zaten bunları Ak Parti veya Cumhur ittifakı zamanında yapılan şeylerdi. Beklediğimiz tek şey bizim yaptıklarımıza sahip çıksınlar, bizim yaptıklarımızın sadece bakım ve onarımını yapsınlar bu onlar için en büyük hizmettir. Yine asfaltın kenarlarını biraz daha genişlettiklerini söylüyorlar biz ise komple Şile’yi karış karış ara sokaklar dahil gerek parke taşları ve gerek asfaltıyla yaptığımızı söylüyoruz. Bizler en çok oyunu artıran partiyiz, yapılan anketler yüzde 59 ile bir numara olduğumuzu  söylüyor” dedi.

İYİ Parti ülkücü değil mi, İYİ Parti Milliyetçi değil mi?

MHP Şile İlçe Başkanı Mustafa Pıçak’ta konuşmasında Cumhur İttifakı ortağının konuşmalarına sonuna kadar katıldığını söyleyerek, “bizde burada İlhan başkanla seçime girdik ve belediye anlamında yaptığı her şeyden Allah razı olsun. Yüzümüzü yere düşürmedi. Telefonla ulaşmalarda sıkıntılar olduğu söyleniyor. Vatandaşta diğer birimleri arasınlar. Belediye başkanıyla konuşmakla tatmin mi olacaklar ya da Belediye Başkanı size ne kadar cevap verebilir bu konuda Belediye Başkanımızın da çıkıp bir açıklama yapması lazım. Vatandaş her şeyde Belediye Başkanını arıyor. Herkes ona ulaşmak istiyor. Vatandaş biraz daha duyarlı olmalıdır. İttifak ne zamana kadar sürerse bizde o zamana kadar arkasındayız” dedi.

Ayrıca İYİ Parti ile ilgili kendisine yöneltilen “İYİ parti ülkücü değil mi, İYİ Parti Milliyetçi değil mi? İYİ Parti Ülkücü ve milliyetçi bir parti olsaydı CHP ona 16-17 milletvekili vermezdi ki, vekilleri ağlaya ağlaya giderek. Sadece bunu söylemek istiyorum. O kadar demokrasiye sahip çıkmak istiyorlarsa şu anda Muharrem İnce’ye neden vekil vermiyorlar” diyerek “biz yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı Allah rızası için yapıyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Erdoğan Akgül, Karayolları tarafından yapımı gerçekleşen trafik ışıklarıyla ilgili “Karayolları Trafik ışıklarını yaptıktan sonra Karayolları Büyükşehirle olan protokolü gereği ışıkları İBB ye teslim eder. Ancak Karayollarının 06/04 /2021 tarihli İBB ilettikleri yazıya istinaden o günden bugüne ne yazık ki teslim alınmadı.

 Son günlerde Ağva Bayrak tepenin tekrar gündeme gelmesiyle ilgilide konuşan İlçe Başkanı Erdoğan Akgül “Ağva Bayrak tepe mevkiinde 54 parselin olduğunu bölgenin 2000 yılında 1.derece arkeolojik alan ilan edilmiş.6 nolu Kültür ve Tabiat varlıkları Koruma kurulu bu alanın 53 parselinin tamamen kamulaştırmış.Ancak bir parsel kalmış bu arazinin sahibi de çok sayıda müracaatı olmuş ve en sonunda müzeler müdürlüğüne müracaat etmiş.Bu alanın 1.derece sit alanı olmadığı iddiasıyla böyle müracaatı olmuş.İlgili kurumdan bölgeye gelen yetkililer yaptıkları incelemeler sonucunda  kendi arazisinin 1.derece sit alanı olmadığı raporunu almış ve 6 nolu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kuruluna raporları vermiş.Kurulda yaptıkları toplantıda 8 üyesiyle birlikte bu duruma onay vermiş.Bu onay o vatandaşa %5 imar hakkı kazandırıyor bu alan 3850 m2 bir yer. Ama bizler Belediye Başkanımızın Nisan Meclisimizde Belediye Başkanımızın özellikle üstünde durduğu ve Çevre Bakanımızın talimatlarıyla o alanda Tabiat Parkımızı yapacağız. Eylül ayı meclisimizde gerekli önergeyi vererek bu alanla ilgili Belediyemizin imarlaşma konusunda duruşumuzun dün neyse bu günde aynı olduğunu söyleye bilirim dedi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

KADEM EKŞİ ISTANBUL GAZETE VE HABERCİLER FEDERASYONUNA PROJELERİNİ ANLATTI

Cumhur İttifakı AK Parti’nin Maltepe Belediye Başkan adayı Kadem Ekşi, Istanbul Gazete ve Haberciler federasyonu …

Şile Gelecek Ve Saadet Partisinin Ortak Adayı; Cengiz Çetin

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi Şile’de ortak aday çıkardı. İki partinin ortak Belediye Başkan Adayı …

Kabakoz Seyhan’la Güzelleşecek

Şile Kabakoz Mahallesi’nin genç ve çalışkan kızı olarak bilinen iş insanı Seyhan Acar, 31 Mart …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir