Şile’de “Bende Varım” Kampanyası Başlatıldı

Türkiye’de son gün günlerde yaşanan yangın ve sel felaketlerinin ardından AFAD organizasyonunda başlatılan “bende varım” temalı yardım kampanyası için Şile Kaymakamlığı tarafından bilgilendirme ve koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Şile Kaymakamlığı AFAD organizasyonunda Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme ve koordinasyon toplantısına Şile kamu kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya yapmış olduğu konuşmada; “malumunuz bilindiği üzere sel felaketi yaşadık, memleketin çeşitli illerinde, farklı coğrafyalarında gerçekten üzüldüğümüz orman yangınları yaşadık. Buralarda meydana gelen tahribatın giderilmesi için de millet olarak, devlet olarak el ele verip mümkün olduğunca acıyı ve sıkıntıyı omuzlayıp paylaşarak bu tahribatın giderilmesi hususunda gayret sarf edildi, sarf edilmeye devam ediliyor ve tabiiki sarf edilmeye devam edeceğiz. Bu toplantıdaki muradımız şudur, bu afetler doğrultusunda milletçe bir hamle gerçekleştiriyoruz ve maddi, manevi, ayni bütün yardımlarımızı, desteklerimizi afetten etkilenen kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın yardımı için seferber edeceğiz. Bu toplantımızın amacı da bunu koordine etmektir. Duyurmaktır, duyarlı hale getirilmesini sağlamaktır” dedi.

Kaymakam Kaya, “yardımların tek elden toplanması ve amacına ulaşması en kısa sürede, en doğru şekilde hedefine ulaşması için AFET ve Acil yönetim başkanlığının ilan etmiş olduğu hesap numaraları tüm Türkiye’de ilan edildi ve maddi olarak yardım yapmak isteyenlerin bu hesap numaralarına yardım yapmaları istendi. Telefonlarımızla yardım yapmamız da mümkündür. Bununla birlikte ayni yardım hususunda da bu organizasyonların yine afad koordinasyonunda gerçekleştirilmesi ve en sağlıklı bir şekilde de yerlerine ulaştırılmasının sağlanması özellikle bizlere söylendi  ve bu kapsamda da çalışmaların yerine getirilmesi talep edildi. Bu bağlamda kıymetli kurum müdürlerimizden, yerel yöneticilerimizden, STK temsilcilerimizden dileğimiz mümkün olduğunca yardım destek çağrısını duyuralım” diyerek İlçemiz adına ve Şile adına en iyi ve en yüksek desteğin gösterilmesini istedi. Ardından telefonlarından o anda ayrı ayrı

“yangın” ve “sel” yazarak 1866’ya gönderip, 10 TL bağış yapmalarını istedi. Kendisi de telefonun mesaj bölümüne girerek salonda bulunan herkes gibi 10’ar Lira bağışta bulunuldu.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir