“Balıkçılar Vira Bismillah” Dedi

1 Eylül itibariyle başlayan  balıkçılık sezonu Şile Belediyesi tarafından düzenlenen program ile start verildi.

Şile Belediyesi tarafından Şile Limanında düzenlenen açılış törenine;  Kaymakam Mehmet Nebi Kaya, Garnizon Komutanı Albay Hazel Yılmaz, Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, kurum amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Şileli balıkçılar ve ailelerinin yanında vatandaşlar katıldı.

Açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Şile Liman Başkanı Mustafa Öztürk konuşmasında; Şile balıkçıları yasak süresince teknelerini karaya çekerek bakımlarını yaptılar, ağlarını hazırladılar. Liman Başkanlığı olarak can, mal emniyeti açısından denetimlerimizi yaptık, belgelendirdik ve denize hazır hale getirdik. Ciddi bir emek ve para harcadılar inşallah bereketli bir sezon olur ve emeklerinin karşılıklarını fazlasıyla alırlar. Bol bereketli bir sezon diliyorum” dedi.

Şile’ye Palamut Festivali Yakışır

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı tüm balıkçılara ve Şile’mize hayırlı bir sezon diledi. Şile olarak 4 ay yaz sezonu, 8 ay balıkçılıkla ile ilgili iştigal eden bir ilçeyiz. Dolayısıyla denizlerimiz bizler için çok önemli ve anlamlıdır. 72km sahili olan bir ilçede Karadeniz’e açılan bir kapı. Tüm balıkçılarımıza kazasız, belasız, bol berektli bir sezon diliyorum” dedi. Konuşmasının sonunda  Şile’ye  palamut festivalinin yakışacağını, pandemi nedeniyle bu festivali geçen yıl yapamadıklarını ifade etti ve katılımcılardan bunun için tam destek aldı..

?

İlçe Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’da sezon açılışına olan yoğun ilgi nedeniyle herkesin içinde deniz sevdasının olduğunu görüyorum” dedi. Kaya sezonun hayırlı ve uğurlu olmasını dileklerini sunarak, “aşıkla-Maşuğun, Ferhat’la- Şirin’in, Leyla ile Mecnun’un aşkı gibi bir aşkı şuan burada balıkçılarımız yaşıyor fakat onlarınki mutlu sonla sonla bitecektir” dedi.

Karadeniz’in mavi sularına rızkı için “vira” diyen tüm balıkçılar, dualarla denize uğurlandı.

Balıkçılık Sezonunda Vira Bismillah…

?

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir