Şile Atatürk Yolu Yenilenen Yüzüyle Açıldı

Şile Atatürk Yolunun, Şile Belediyesi tarafından bakım, onarım ve peyzaj çalışmaları tamamlanarak yenilenen çehresiyle açılışı gerçekleştirildi.

Atatürk 10 Ekim 1932 tarihinde Şile Tahlisiye kurumunun ziyareti sırasında “Tahlisiye gibi önemli bir kurumun yolu güzel olmalı” diyerek işaret ettiği yolun, 1934 yılında kamulaştırma işlemleri tamamlanarak hizmete açılmıştı.

Şile Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen yolun açılışı 10 Ekim Pazar günü saat 18.00’de gerçekleştirildi.

Açılışa Ak Parti Milletveki Osman Poyraz, Şile Garnizon Komutanı Hav. Sv. Albay Hazel Yılmaz, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Ak Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akgül, MHP İlçe Başkanı Mustafa Pıçak, ADD Şile Şube Başkanı Hanife Telli, muhtarlar, STK temsilcileri ve Şileliler katıldı.

Açılış töreni İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Şile Belediyesi Gençlik orkestrası tarafından verilen mini konserle başladı. Zeybek ekibinin gösterilerinin ardından ADD ŞLile Şube Başkanı Hanife Telli bir “sevgili Atatürkçüler” diyerek başladığı konuşmasında Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’ya teşekkür etti.

Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’da; “bugün anlamlı ve güzel ve anlamlı bir güne sahip çıktığınız ve bizleri yalnız bırakmadığınız için sizleri kutluyor ve hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. 1932 tarihinde Atatürk’ün Şile Tahlisiye ziyaretinde kiremit sokakta başlayan ve sonrasında Tahlisiyeye gidişinde doğru düzgün bir yolun olmayışından dolayı yeni bir yolun yapılması ve buraya daha farklı bir anlam kazandıracağını ifade etmiş ve sonrasında bu yol açılmış ve hizmete konmuştur. Zaman içerisinde pek kullanılmamış, biraz eksik ve bakımsız kalmıştır. Bizde ADD Şube Başkanı Hanife ablamız ile sohbetimiz esnasında böylesine önemli bir değerin yenilenmesini ifade ettik ve bakımını, peyzajını, aydınlanmasını ve eksiklerini tamamladık.  Bugünde açılışını hep beraber gerçekleştireceğiz” dedi.

Ak Parti Milletvekili Osman Poyraz’da bu güzel eserin açılışında katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Şile Belediye Başkanının hizmetlerinin yanı sıra bizi biz yapan değerler var. Bu değerlerin başında da Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk var. Kendisine ve tüm silah arkadaşlarına Allah’tan  rahmet diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından davetlilerle birlikte açılış kurdelesi gerçekleştirildi. Hep birlikte Atatürk yolundan yürüyerek Tahlisiye önüne gidildi. Burada davetlilere ikramlar yapıldı. Yapılan sohbetlerin ardından program sona erdi.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ordululardan Başkana Teşekkür

Şile Ordulular Derneği düzenledikleri kahvaltı programında  Belediye Başkanına teşekkür plaketi verdiler. Şile Belediye Başkanı İlhan …

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir