Şile’de Mevlid-i Nebi Haftası Kutladı

Şile Müftülüğü tarafından, Sevgili Peygamberimizin (S.A.V.) kainatı teşriflerinin sene-i devriyesi münasebetiyle “Mevlid-i Nebi Haftası” programı düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen’in katılımıyla ve Şile Müftülüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen program Şile Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Şile Müftülüğü tarafından düzenlenen program İstiklal Marşı’nın okunması, hocaların ve büyüklerin “vefa” konusundaki söylemleri video gösterisi, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen’in konferansı akabinde, Müftülülük tarafından düzenlenen Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

 “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” temalı programa; Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen , Garnizon Komutanı Hazel Yılmaz , Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Cumhuriyet Savcısı Burhan Ergar , İl Müftü Vekili Mustafa Yavuz, İlçe Müftüsü Metin Akbaş, kurum müdürleri ve Şileliler katıldı.

Şile Müftüsü Metin Akbaş yaptığı konuşmada; “Alemler sultanı, iki cihan serveri Hz. Muhammed Mustafa S.A.V. dünyaya teşriflerinin 1450. Yılında Diyanet İşleri Başkanlığımız belki toplum olarak kaybetmeye başladığımız değerlerden bir tanesini daha bizlere hatırlatmak üzere bu yıl haftamızın temasını “Hazreti Peygamber ve Vefa Toplumu” olarak belirledi. Vefa; anne babaya vefa, eşe vefa, dosta vefa, ahde vefa, sözlerimize vefa, işimize vefa. Rabbim yitirmiş olduğumuz birtakım değerlerimizi yeniden hatırlamamıza vesile kılsın bu haftaları diyoruz” dedi.

Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’da konuşmasında Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa S.A.V. dünyaya teşriflerinin doğum gününü kutladı ve emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Müftü Vekili Mustafa Yavuz’un selamlama konuşmasının ardından İlçe Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya’da bir konuşma yaptı. Ardından Mevlid_i Nebi Haftası için hazırlanan sinevizyon gösterisi seyredildi.

Sinevizyon gösterisinin ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen kürsüye çıkarak  mini bir konferas verdi.

Ödül töreni ve harta fotoğrafı ile program son buldu.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir