Şile, Toprak Ana Gününde Küçük Aile Çiftçisiyle Buluştu

Şile Belediyesi Toprak Ana Günü etkinliği ile geleneksel tarım meraklılarını ve küçük aile çiftçilerini bir araya getirdi.

İstanbul’un ilk ve tek Yeryüzü Pazarı olan Şile Yeryüzü Pazarımızda düzenlenen toprak ana günü programında çiftçiler ve alıcılar bir araya geldi.

Şile köylüsünün kendi emekleriyle geleneksel yöntemlerle ürettikleri ürünlerini aracısız bir şekilde tezgahlarda sergilendi.

Uluslararası Slow Food Hareketi tarafından her yıl 10 Aralık’ta tüm dünyada kutlanan Toprak Ana Günü, Şile’de de özel bir programla anıldı. İstanbul’un tescilli tek yeryüzü pazarı olan Şile Yeryüzü Pazarı’nda Şile Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Şile’ye özgü yöresel lezzetler, farklı reçetelerle hazırlanmış geleneksel tarifler, geleneksel üretim teknikleriyle yetiştirilmiş mevsimlik sebze ve meyveler meraklılarıyla buluştu.

Yoğun bir katılıma sahne olan etkinlik, Şile Belediyesi Müzik Okulu’nun müzikal dinletisiyle başladı. Özellikle tadım noktaları ve atölyeler ziyaretçiler tarafından beğeniyle takip edildi.
 
Atölyeler Rengarenk!
Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen katılımcılarla renklenen etkinlik, doğal ve sağlıklı gıda meraklıları açısından farklı bir deneyime dönüştü. 
 
Küçük Aile Çiftçiliği modelinin İstanbul’da ki en önemli örneği Şile Yeryüzü Pazarı. Sürdürülebilir, geleneksel ve doğal tarımın tüm dünyada büyük ilgi gördüğünü belirten Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı; “Biliyorsunuz ki Şile Yeryüzü Pazarı, İstanbul’un ilk ve tek, Slow Food tescilli Yeryüzü Pazarı olma özelliğini taşımaya ve bu marka değeri temsil etmeye devam ediyor. Küçük aile çiftçiliğinin İstanbul’da ki en önemli örneği olan Yeryüzü Pazarımızda, yine Slow Food hareketinin kuruluş yıl dönümü vesilesiyle kutlanan Toprak Ana Günü etkinliğimizde sizlerle ve üreticilerimizle bir aradayız. Bugün burada farklı standlarda farklı atölyeler ile ilçemizin geleneksel lezzetlerinin farklı dokunuşlarını tadımlayacağız.

Yine İstanbul’un gıda alanındaki tek coğrafi işaretini alan Şile Kestane Balımızın tadına hep birlikte bakacağız. Şile Belediyesi olarak önümüzdeki dönemde tarımsal üretim, tarımsal kalkınma alanlarında da bir dizi çalışmamız ve üreticilerimize bir dizi desteğimiz olacak. Şile’nin İstanbul için geleneksel değerlerin korunduğu, anadolu kültürünün yaşatıldığı bir destinasyon olması noktasındaki gayretlerimize devam edeceğiz. Katılım sağlayan atölyelerimize, misafirlerimize, hemşehrilerimize ve üreticilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Şile, İstanbul’un en önemli gastronomi noktalarından biridir.
Etkinlikte yer alan tadım noktaları, ilçeye özgü yöresel lezzetleri, pazar üreticilerinin bahçelerinde yetiştirdikleri ürünleri farklı reçetelerle harmanlayarak katılımcılara birbirinden lezzetli tatlar sundu.


hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

“Gazeteci Kenan Gülerci’nin İlk Kitabı ‘Irak Türkmen Siyasi Hareketi’ Yayınlandı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a Takdim Edildi”

Gazeteci Kenan Gülerci’nin “Irak Türkmen Siyasi Hareketi” adlı kitabı, Türkmenlerle ilgili önemli bir çalışma olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir