Kar Siyasete de Yağdı CHP’den Belediye’ye Cevap Gecikmedi

CHP Şile İlçe Başkanı İbrahim Çelik İlçede bulunan basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulundu.

İlk olarak; son günlerde ülkemizi tamamen etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle İlçe’de kapanan yolların açılmasıyla alakalı Şile Belediye başkanı İlhan Ocaklı tarafından verilen bir röportaja cevaben yaptığı açıklama;

 “Sayın basın mensupları; Ülkemiz ve İlçemiz gündemi hakkında sizler aracılığıyla bir kaç madde halinde halkımızı bilgilendirmek istiyorum.

  • Öncelikle bir haftadır tüm yurtta hüküm süren olumsuz hava şartlarının hayat şartlarını zorlaştırdığı tüm halkımızın malumudur. Hükümet tarafından İstanbul Büyükşehir belediye başkanımız sn. Ekrem İmamoğlu’na haksız bir şekilde eleştiriler yöneltildiğini hep birlikte görüyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkili olduğu tüm bölgelerde çalışmalarını özverili ve başarılı bir şekilde yürütmüştür. ibb yetkisinde olan hiçbir bölgede sorun yaşanmamıştır. bunu görmek istemeyen gözler maalesef görmüyor. Hükümet yetkilileri, tüm yurtta şehirlerarası yollarda, karayollarında, havayollarında yaşanan mağduriyetleri örtmek için İBB Başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu’na saldırdığını biliyoruz. İBB’nin peşinde açık arayacaklarına; yeni havalimanında çöken kargo bölümünün çatısının nasıl çöktüğünü açıklasınlar, 24 saatten fazla havaalanında mahsur kalan yolcuların yaşadığı zor anların hesabını versinler, 3.çevre yolunda mağdur kalan insanları anlatsınlar, İstanbul’a girişleri kapattılar otoyolları kapattılar onları anlatsınlar. Ekrem İmamoğlu ile uğraşacaklarına ülkenin ekonomik gündemine geri dönsünler. elektrik zamlarını, doğalgaz zamlarını, gıda zamlarını, akaryakıt zamlarını kontrol etsinler halkı mağdur etmekten vazgeçsinler. şunu bilsinler ki Ekrem İmamoğlu 16 milyon İstanbullu için gece gündüz özverili ve başarılı bir şekilde çalışıyor.

İlçemiz özeline gelecek olursak yoğun kar yağışı boyunca İBB 9. Bölge Yol Bakım ekiplerimiz kış çalışmaları kapsamında sorumlu oldukları alanda tüm samimiyetimle söylüyorum hiçbir kimseyi mağdur etmeden 7/24 çalışıp tüm anayolları açık tuttular. Ekiplere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bunun yanında Şile – İstanbul yolu karayolları sorumluluğunda olmasına rağmen İBB tarafından 24 saat gerekli çalışmalar yapılarak tüm yollar açık tutulmuştur. Bunun yanında Kumbaba mahallesi ve Şile merkezinde ilçe belediyesinin sorumlu olduğu ve yetişemediği tüm alanlarda İBB yolları açarak halkımızı mağduriyetten kurtarmıştır. Dün A Haber tarafından yayınlanan bir haberde şile belediye başkanının açıklamaları tamamıyla yalandır. Şile Belediye başkanı ilk önce kendi sorumluluk alanlarını temizlemelidir.

Şunu da ayrıca belirtmek isterim AKP döneminde köylerimizde 34 adet traktör bıçağı var iken bu sene biz bunu 45’e çıkarttık. yani öyle ilçe belediye başkanının anlattığı gibi değil hiçbir şey. sayın belediye başkanı işin reklam kısmını çok seviyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle sorumlu olduğu sokakları caddeleri kapalı bırakıp bir greyder ile bir köye gidip kırsal mahallelerimizde de halkımızın yanındayız gibi sosyal medya paylaşımları yakışık almıyor. algı yönetmeyi bırakın beceremiyorsunuz, ilk önce sorumluluklarınızı yerine getirmenizi tavsiye ediyorum. şunu da belirtmeden geçmek istemiyorum; şile belediyesi kış çalışmalarını ilkel yöntemler ile gerçekleştirmeye çalışıyor, yıllardır AKP’li başkanlar tarafından yönetilen belediyemiz ekipman filosuna kışla mücadele için bir tane küreme bıçağı, tuzlama için bir ekipman neden almamıştır? Traktör arkasına takılan suni gübre serpme aracı ile tuzlama ne kadar faydalı olmaktadır? kamyonetlerin arkasına tuz yükleyip el ile tuz serimi yapmak ne kadar faydalıdır? İBB ile yarış halinde değil, iş birliği içinde olmanızı tavsiye ediyorum, şile halkını mağdur eden İlçe Belediye Başkanını dürüst olup Şile halkına kaliteli hizmet etmeye davet ediyorum.

  • İlçemizde yaşadığımız, şile halkı tarafından birçok kez dile getirilen bir duruma da değinmek istiyorum; Şile halkının oyları ile seçilen bir belediye başkanı var. Belediye Başkanı seçildikten sonra ilçedeki tüm vatandaşların Belediye Başkanıdır. Sayın Belediye Başkanına sizlerin aracılığı ile sormak istiyorum; gerçekten her bir vatandaşımıza karşı eşit mesafede mi? Sayın Belediye Başkanı öncesinde uzun yıllar AKP ilçe başkanlığı yaptı. İlçenin tüm sorunlarını biliyordu, ilçenin bu sorunlarına o gün çözüm üretemediler. Bugün de üretemiyorlar. Sayın Belediye Başkanı çok güzel fotoğraf çektirmeyi biliyor, sosyal medyada görüyoruz ama fotoğraf çektirmekle boy boy fotoğraf paylaşmak ile hizmet verilmiyor. Şile’yi 18 yıldır aynı siyasi partinin seçilmiş Belediye başkanları yönetiyor, mevcut belediye başkanı kendi partisinin başka bir belediye başkanı var iken kendisi de ilçe başkanıydı. Şile halkı için yaptığı hizmetleri anlatsın, algı yapmasınlar.
  • Buradan bugün’e kadar şile için yaptığımız hizmetlerden bahsetmek istiyorum; bizden önce sarı İETT otobüsleri şile’ye sadece mitinglere birilerini götürmek için geliyordu. Biz sarı İETT otobüslerini şile halkına hizmet etmesini sağladık.
  • Şile’de halk ekmek yoktu, biz getirdik.
  • Dereköyleri’nde ulaşım sorunu vardı, 139d Darlık-Ümraniye hattı ile bunu çözüme kavuşturduk.
  • Oto sanayi ve Çayırbaşı arasındaki yolun genişletmesini ve yaya kaldırımını yaptırdık.
  • Meşrutiyet kavşağında trafik ışıklarının yapılmasını sağladık.
  • İBB şile koordinasyon merkezinin açılmasını sağladık, her bir vatandaşımız oraya gidip bilgi alabilir, sorunlarına çözüm arayabilir, başvuruda bulunabilir.
  • Metrogarden – şile arası ve sahilden ağva’ya minibüs seferlerinin başlatılmasında öncülük ettik.
  • Şile için yeni arıtma yapımı tamamlanmak üzere, yakında açılış yapacağız.
  • Ağva giriş yolunu herkes bilir çok sıkıntılıydı. o yolu genişlettik. yaya kaldırımı yaptık. tüm Ağva halkı bu hizmetten memnun.
  • İmrendere – ovacık – teke arasındaki yolun genişlemesi, keskin virajların yok edilmesi ve yağmur suyu v kanal çalışmaları yapıldı. Ulaştırma Bakanlığına bağlı Ağva yolu açılana kadar İBB tarafından orman yolundan yeni bir otoban yapılacak bu gidişle.
  • İlçemizde bulunan depremden zarar görmüş senelerden beri yeniden inşaa edilmesi beklenen itfaaiye binasının inşaatına başladık. en kısa sürede bitirilip hizmete alınacaktır.
  • Küçükbaş hayvancılılıkla uğraşan çiftçilerimize ibb tarafından ücretsiz olarak kuzu besi yemi dağıtımı gerçekleştirildi.
  • Her sezon kışlık sebze ve yazlık sebze fideleri çiftçilerimize ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. birçok hizmeti ilçemize kazandırdık ve kazandırmaya devam edeceğiz saymakla bitmeyecek hizmetlerimiz şile için çalışmaya özveri ile devam edeceğiz.
  • Son olarak şile için çok daha önemli bir konuya değinmek istiyorum; belki ilçemizde yaşayan birçok vatandaşımızın haberi dahi yoktur. şile belediyesi tarafından Balibey mahallesi Ağlayankaya mevkiinde bulunan 60 adet parseli satışa çıkarmıştır. Özellikle pandemi döneminde Şile’ye olan ilgiden dolayı belediye gelirleri beklenmedik derecede artış göstermiştir. şile belediyesi belki de 2021 yılında cumhuriyet tarihinin en fazla ruhsat gelirini sağlamıştır.
  • Şile belediyesinin bu parselleri satışa çıkarmaktaki amacı nedir?
  •  Şile belediyesinin geliri yeterli değil midir?

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

KADEM EKŞİ ISTANBUL GAZETE VE HABERCİLER FEDERASYONUNA PROJELERİNİ ANLATTI

Cumhur İttifakı AK Parti’nin Maltepe Belediye Başkan adayı Kadem Ekşi, Istanbul Gazete ve Haberciler federasyonu …

Şile Gelecek Ve Saadet Partisinin Ortak Adayı; Cengiz Çetin

Gelecek Partisi ve Saadet Partisi Şile’de ortak aday çıkardı. İki partinin ortak Belediye Başkan Adayı …

Kabakoz Seyhan’la Güzelleşecek

Şile Kabakoz Mahallesi’nin genç ve çalışkan kızı olarak bilinen iş insanı Seyhan Acar, 31 Mart …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir