Tarihi Fenerin Restorasyonu Tamamlandı Ulaştırma Bakanı Açılış Yaptı

Şile Deniz Fenerinin restorasyonu tamamlanarak törenle açıldı. 27 Ağustos 2020 yılında başlanılan restorasyon çalışmaları tamamlanarak açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın yanında Ak Parti Şile İlçe Başkanı, MHP İlçe Başkanı, Gelecek Partisi İlçe Başkanı ve birçok siyasetçinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını Belediye Başkanı İlhan Ocaklı yaptı. Başkan Ocaklı tarihi fener hakkında kısa bir bilgi verdi ve desteklerinden dolayı Ulaştırma Bakanlığına teşekkür etti.

TARİHİ ŞİLE DENİZ FENERİ’Nİ ÖZGÜN HALİNE GERİ DÖNDÜRDÜK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, restorasyonu yapılan Şile Deniz Feneri’nin açılışında konuştu

Törende konuşan Bakan Karaismailoğlu restorasyonu başlayan diğer tarihi fenerler hakkında da bilgi vererek, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü‘müz eliyle kıyılarımızın dört bir yanında denizcilerimize yol gösteren 41’i tarihî olmak üzere 493 fenerimizin restorasyon, bakım ve onarımlarını yaparak yeniliyoruz. 2020 yılında 5’i tarihi eser olmak üzere 94 fenerin bakım, onarım, güçlendirme ve restorasyon çalışmalarına başladık. Ayrıca tarihi olmayan 89 betonarme fener ile tarihi Anadolu Feneri’nin bakım ve onarımlarını da 2021 içinde tamamladık. İstanbul’da bulunan Ahırkapı ve Yalova’da bulunan Dilburnu tarihi fenerlerinin restorasyonları da tamamlanma aşamasında. Tarihi Türkeli, diğer adıyla Rumeli Feneri’mizde ise çalışmalar süratli ve titiz bir şekilde devam ediyor. Bunların yanında 2023 yılı sonuna kadar ekonomik ömrünü tamamlamış mevcut 52 fener kulesi ile 40 yüzer seyir yardımcısının yenilenmesini de gerçekleştireceğiz” dedi.

Bakan’dan Şile’ye Müjdeler

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek restorasyonu tamamlanan fenerin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış sonrası Şile Belediyesini ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu daha sonra Şile Limanına indi. Limanda balıkçılarla sohbet edip istişarelerde bulunduktan sonra dalgakıranda yürüdü. Burada oluşan göcüklerin projesinin hazır olduğunu ve bu yıl içinde başlanılacağının müjdesini verdi.

Şile’deki incelemelerin ardından yanındaki heyetle birlikte Ağva’ya doğru yola çıktı. Öncelikle Kabakoz köyüne uğrayıp köylüyle çay içip sohbet ettikten sonra  Ağva’ya giderek Balıkçı barınağında incelemelrde bulundu.

Bakan Karaismailoğlu burada balıkçıların talebi olan dere girişinin temizliği ve derinleştirilmesi için talimat verdi.

Ayrıca bir türlü tamamlanamayan Şile- Ağva otoyolu için  Kabakoz-Şuayipli arasında ki bölümünün yaza kadar hizmete gireceğini, beklemede olan Çayırbaşı-Kabakoz hattının da ihalesinin yapılarak başlayacağının müjdesini de vermiş oldu.

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Ordululardan Başkana Teşekkür

Şile Ordulular Derneği düzenledikleri kahvaltı programında  Belediye Başkanına teşekkür plaketi verdiler. Şile Belediye Başkanı İlhan …

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Susurluğa Çıkartma Yaptı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney,  Cumhuriyetin kuruluşunun 100.Yıl Etkinlikleri kapsamında, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu …

Cumhuriyetin 100. Yılı Ümraniye’de Coşkuyla Kutlandı

Ümraniye Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yılında binlerce vatandaşın katılımıyla Alemdağ caddesinde fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir