Sultan Murat Halkı Tapusunu İstiyor

Halkın tapularını vermeyen Milli Emlak ile aynı doğrultuda tavırlar takınan Üsküdar Belediyesi, sanki insanlara el uzatıyormuş gibi, halka konut vereceğini söylüyor.

13 Şubat 2022 Pazar günü öğle saatlerinde bir araya gelerek “Tapumuzu İstiyoruz” diyen 250 kişiden fazla Sultan Murat halkı, yaptıkları basın açıklaması ile seslerini kamuoyuna duyurmaya çalıştılar. Yapılan basın açıklamasıyla Sultan Murat halkı şöyle seslendi:

Üsküdar Bahçelievler Sultan Murat’ta orman vasfından çıkarılarak 2B Kapsamında olan 1038 Ada 102 Parsel’de tapuya hak kazanan 750 hak sahibi mevcut. Hazine, harcını yatırmış, tüm belgelerini ibraz etmiş bu hak sahiplerine tapusunu vermiyor, dava açıp davalarını kazanan hak sahipleri de dahil olmak üzere tüm tapular sümen altı yapılıyor.

Bakanlık “OLUR” vererek aynı bölgede bir siteye tapu verebiliyorken, Sultan Murat’a ise “OLMAZ” diyor.

Valilik, Üsküdar Kaymakamlığı, Üsküdar Belediyesi, TBMM, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Milli Emlak Müdürlüğü’ne yazılan yazılara ve verilen Mahkeme kararlarını içeren dosyalara aylardır, yıllardır bir cevap alınamıyor.

156 Dönümlük bu alanda halk, hakkı olan tapusunun kendisine verilmesinden başka bir şey istemiyor.

Biliyoruz ki, Tapularımız Milli Emlak’ta hazır, fakat bu tapular bilerek ve istenerek hak sahibi olan Bizlere verilmiyor.

Üsküdar Belediyesi sözüm ona kentsel dönüşüm yapacağını söylemekte ise de, burada tek yaptığı şey ise, yeni rant alanları açmak, halkın arazilerini ve paralarını almak oluyor.

Halkın tapularını vermeyen Milli Emlak ile aynı doğrultuda tavırlar takınan Üsküdar Belediyesi, sanki insanlara el uzatıyormuş gibi, halka konut vereceğini söylüyor.

Ortada ne bir proje ne de bir Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi var.

Tek olan şey, halkın tüm haklarını almaya çalıştıkları birkaç sayfadan ibaret bir metin.

Biliyoruz ki, Üsküdar Belediyesi 156 Dönümlük alanda bulunan hak sahiplerini sadece 40 Dönüme sığdırmayı düşünmekte. Sizlere bina yapacağız diyen Belediye, halk sanki tapu hakkı sahibi değil gibi davranıyor ve halktan fahiş rakamlar talep ediyor.

Evini ver diyor, tahliye et, yıkıma razı ol diyor, bedeli, süresi, süreci, şartları belli olmayan bir metni korku salmak için ortada dolaştırıyor.

Tüm bunlarla birlikte bir de Üsküdar Belediyesi gizli yazışmalarla, Hazine’ye tüm alanda kazanılacak davalardaki mali ve hukuki yaptırımları kabul ettiğini ve davaların Hazine aleyhine sonuçlanması halinde de bu 156 Dönümlük alanı geri vermeyi taahhüt ediyor.

Üsküdar Belediyesi, kimin arazisinde, kim olarak ve ne hakla taahhütler verebiliyor?

Soruyoruz, 156 Dönümü 40 Dönüme sıkıştıracaksanız, geriye kalan 116 Dönümü kime vereceksiniz?

Soruyoruz, mağdur halkın hakkı olan tapularını, 116 Dönümü birilerine peşkeş çekeceğiniz için mi vermemektesiniz?

Burada halk lütuf değil, HAKKINI İSTİYOR!

Milli Emlak Müdürlüğü’nün hak sahiplerine tapularını vermesi dışında başka bir seçenek ve ihtimal yok!

Tapuları verilmeyen Sultan Murat Halkı olarak, hak kazandığımız, kanunen hak ettiğimiz, harcını yatırarak, davalarını kazanarak sahip olma hakkı elde ettiğimiz tapularımızı BİZLERE VERİN!

Ve de,

Bu bölgede, en eski yerleşim yeri olan Sultan Murat Halkına zulmetmeye artık bir SON VERİN!

Tahliye ve Yıkım tehdidi ile sağlıklarını kaybeden halktan ELLERİNİZİ ÇEKİN!

Üsküdar Belediyesi’ni UYARIYORUZ!

1 Tane bile evin YIKIMINA İZİN VERMEYECEĞİZ!

Yetkilileri Göreve Çağırıyoruz,

TAPULARIMIZI İSTİYORUZ!!!

Basın açıklamasına katılanlar arasında davalara vekalet eden Av. Onur Cingil ve İYİ Parti Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Onur Çukurlu’da yer aldı.

Sultan Murat Halkı olarak basın açıklamalarına bugün burada, sonrasında Üsküdar Belediyesi önünde, Milli Emlak önünde, nihayetinde Ankara’da sesimizi duyuruncaya “Tapularımızı Alıncaya Kadar” dediler.

kaynak:uskudaronlıne.com

hakkında Yasemin Eryıldız

Ayrıca Kontrol Et

Karamandere Camisinin Temeli Atıldı

Karamandere Ekrem Özbilgin Camii Temel Atma Töreni Gerçekleşti Karamandere Mahallesine inşa edilecek olan projelendirilme ve …

Ümraniye’nin İlk Çocuk yun Sokağı Açıldı

Çocuk Oyun Sokağı ve Muhtarlık Binası Açıldı Ümraniye Belediyesi tarafından 2 bin 464 metrekare alan …

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı Gazilerle Buluştu

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile Muharip Gaziler Derneğinde Şile Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sayın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir